Assos nerede? Assos'ta gezilecek yerler neler? Assos'ta nereye gidilir? Assos'a nasıl gidilir?

Kültürel dokular ve doğanın zenginliğinin harmanlandığı bir tatil planı oluşturmak istiyorsanız Assos'ta muhteşem bir atmosfere kucak açabilirsiniz. İster çocuklarınız ve eşinizle eğlenceli zamanlar geçirmek ister tek başınıza kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz bu yer seyahatseverlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor. Peki Assos nerede? Assos'ta nereye gidilir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Yaz aylarının sıcak esintilerine kucak açtığımız şu zamanlarda tatilin tadını çıkarmak için harika planlar yapabiliriz. Özellikle tertemiz denizlerin ve altın sarısı kumların çevrelediği sakin bir tatil yapmayı düşünüyorsanız; tam da size göre bir önerimiz var! Kuzey Ege'nin en dikkat çeken yerlerinden biri olan Assos, huzurlu bir tatil yapmak için doğru bir seçim olacaktır. Geçmişin derinden gelen izlerine tanıklık edebileceğiniz Assos, hem tarihsel ögeleri hem zengin kültürü hem de nefes kesen manzaralarıyla yerli ve yabancı turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Gelin, her mevsimde harikulade bir güzelliği içerisinde barındıran Assos'u yakından tanıyalım.

Bodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da nereye gidilir?İLİŞKİLİ HABERBodrum’da gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum’da nereye gidilir?

ASSOS NEREDE?

Görenleri hayran bırakan Assos, Çanakkale'de yer almaktadır. Kentin ortalama 87 kilometre güneyinde bulunan Ayvacık ilçesinin bir köy kasabası olarak bilinen Assos, Midilli Adası'nın karşısında yer alan Edremit Körfezi'ndedir. 

Assos

Assos

ASSOS'TA NEREYE GİDİLİR? ASSOS'TA GEZİLECEK YERLER

Yaz tatilinde tarihin ve doğa harikası manzaraların iç içe geçtiği bir rotayı gözler önüne seren Assos'ta keyifli anların tadına varabilirsiniz. Burada mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekilde:

  • Assos Antik Kenti
  • Hüdavendigar Camii
  • Kadırga Koyu
  • Behramkale Köyü

ASSOS ANTİK KENTİ 

Assos denildiği zaman akla ilk olarak Assos Antik Kenti gelmektedir. Nefes kesen deniz manzarasıyla çevrili olan bölge, köklü bir tarihi gözler önüne sermektedir. M.Ö. 7. yüzyıla uzanan geçmişiyle dikkatleri üzerine çeken antik kent içerisinde Athena Tapınağı, Batı Kilisesi ve Antik Tiyatro yer almaktadır. 

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti

Buranın tarihine göz atacak olursak; Midilli halkının göç etmesiyle bir polis kent haline gelen yer Aristoteles ve Eristos gibi ünlü filozofları topraklarında ağırlamıştır. 

Assos Antik Kentinden kareler

Assos Antik Kentinden kareler

Antik kent zaman içerisinde Pers, Lysimachos Krallığı, Pergamon Krallığı, Roma ve Türklere kapılarını aralamasıyla adeta bir kültür merkezi konumundadır. 

Assos Antik Kentinin özellikleri

Assos Antik Kentinin özellikleri

HÜDAVENDİGAR CAMİİ

Behramkale Köyünün hemen üst kısmında yer alan Hüdavendigar Camii, 14. yüzyılın sonlarında I. Murat döneminde inşa edilmiştir. Erken Osmanlı Devri yapıları arasında bulunan caminin minaresiz olması en dikkat çeken özelliklerinden biridir.

Hüdavendigar Camii

Hüdavendigar Camii

Aynı zamanda caminin içerisinde kireci dökülmüş duvarlarında kök boyasıyla yapılmış kadırga resimleri eşsiz bir mimarisinin örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çizimlerin geçmişte bölgede konaklayan denizcilerin mirası olduğu düşünülmektedir. 

Hüdavendigar Camii özellikleri

Hüdavendigar Camii özellikleri

KADIRGA KOYU

Assos'un 2 kilometre uzaklığında yer alan Kadırga Koyu, uzun ve berrak plajıyla tatilcilerin ilk tercihi arasındadır. Tertemiz denizi ve geniş plajıyla göz kamaştıran koyda dilerseniz kamp da yapabilirsiniz. Kadırga Plajı, tadilat yapılması nedeniyle Midilli'den getirilen kadırgalar nedeniyle bu ismi almıştır.

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu

Aynı zamanda Assos, dalış ve sörf sporları için de harika bir yerdir. Tarihi gezinizin ardından su sporlarıyla keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Kadırga Koyundan kareler

Kadırga Koyundan kareler

BEHRAMKALE KÖYÜ

Osmanlı döneminde kurulan Behramkale Köyü, antik kentin orta bölümünde yer almaktadır. Surların içerisinde bulunan köyde, Assos mimarisiyle yakından tanışabilirsiniz. Taş işçiliğin etkileyici eserlerinin yer aldığı sokaklarda dolaşırken Osmanlı dönemine ait olan cami ve köprüye de hayran kalacaksınız.

Behramkale Köyü

Behramkale Köyü

ASSOS'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul ve Assos arası ortalama olarak 400 kilometredir. Assos'a ulaşmak için dilerseniz kara yollarını kullanabileceğiniz gibi hava yolları ile de gitmeniz mümkündür. 

  • Eğer hava yollarını kullanarak Assos'a gitmek isterseniz; İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından dilediğinizi tercih ederek Assos'a ortalama 60 kilometre uzaklıkta yer alan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na gidebilirsiniz. Sonrasında Edremit, Ayvalık araçlarını kullanarak Assos'a ulaşabilirsiniz. Ortalama uçak bileti fiyatları ise 1.869,99 TL'dir.
  • Eğer özel araç dışında kara yolları ile Assos'a ulaşmak istiyorsanız; İstanbul Otogarı'ndan Çanakkale Otogarı'na giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Yaklaşık 4 saat 48 dakika sürecek olan yolculuğunuz için ortalama otobüs bileti fiyatı ise; 460,00 TL'dir.

Assosa gitmenin yolları

Assosa gitmenin yolları

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Kayan yildiz 2 yıl önce

Türkiyede Deniz suyunun en soguk oldu yer´bunuda bileleim yani´ama denizde cok renkli baliklar var cok güzel ama soguk.