İstanbul en iyi kahvaltı mekanları nerede? İstanbul'da kahvaltı nerede yapılır?

Hafta sonu geldiğinde sabahlarımıza neşe katan kahvaltılar, ailemiz ve dostlarımızla keyifli anlar geçirmek için vazgeçilmez bir fırsat oluşturmaktadır. Eğer siz de hem lezzetli tatlar denemek hem de dışarıda zaman geçirmek isterseniz bu haber tam size göre! Peki İstanbul'da kahvaltı nerede yapılır? En iyi kahvaltı mekanları nerededir? İstanbul en iyi kahvaltı mekanları nerede? İşte detaylar...

Yemek kültürümüzün en sevilen öğünü olan kahvaltı, özellikle çalışan kişilerin hafta sonu hayallerini süslemektedir. Yoğun bir haftayı bitirirken ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli anlarımıza eşlik eden kahvaltılar, hem lezzet hem de görsel bir şölen sunmaktadır. Demli çayların yanında koyu sohbetlerin yer aldığı kahvaltılar, tüm haftanın stresini geride bırakmak için eşsiz bir fırsat şekillendirmektedir. Kimi zaman evimizde konforlu ve rahat bir kahvaltı yapmayı tercih ediyoruz. Ancak bazen de tüm hafta iç mekanlarda yaşadığımız bunalımı azaltmak için açık havada keyifli kahvaltılar yapmayı tercih ediyoruz. Gelin, İstanbul'da kahvaltılarınıza anlam katacak mekanları birlikte adım adım keşfedelim.

Avrupa YakasıİLİŞKİLİ HABERAvrupa Yakası'nda kahvaltı nerede yapılır? Avrupa Yakası en iyi kahvaltıcılar 2022

STELLA

Doğayla iç içe olmak ve yemyeşil manzaranı tadını çıkarmak isteyenler için İstanbul'un arka bahçesi olan Polonezköy'de yer alan Stella harika bir kahvaltı mekanıdır.

Stella

Stella

Yeşilin muhteşem atmosferine kucak açmak ve sakin anlar geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Polonezköy'de yer alan Stella'da hafta içi ve hafta sonu serpme kahvaltının tadına varabilirsiniz. 

Stella mekan

Stella mekan

ADRES: Polonez, 75.Yıl Cad., 34820 Polonez Köyü/Beykoz/Beykoz/İstanbul

MİHRİBAT KORUSU

İstanbul Anadolu Yakası'nın en dikkat çeken korularından biri olan Kanlıca sırtlarındaki Mihribat Korusu, yalnızca kahvaltısıyla değil yeşil ve mavinin buluşma noktası olarak da eşsiz bir manzarayı gözler önüne sermektedir. İçerisinde yer alan 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla çam ağaçlarının kokusunu derinden hissedebileceğiniz bu yer, hafta sonu kahvaltıcıların uğrak noktasıdır.

Mihribat Korusu

Mihribat Korusu

Sahanda yumurta, böğürtlen reçelli lor peyniri, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, mevsim meyveleri, tahin pekmez, bal kaymak ve börek çeşitleriyle zengin bir kahvaltı yapmak istiyorsanız mutlaka listenizin en üst sırasında Mihribat Korusuna yer vermelisiniz.

Mihribat Korusundan kareler

Mihribat Korusundan kareler

PRİVATO

Beyoğlu'na doğru rotamızı çevirdiğimizde bizi organik ve vintage dokunuşların hakim olduğu Privato karşılıyor. Peynir, şarküteri, rengarenk reçeller, bazlama ve gözlemeleriyle organik kahvaltı imkanı sunan Privato'da ailenizle ve dostlarınızla serpme kahvaltı yapabilirsiniz. 

Privato

Privato

Burayı özel kılan ise kesinlikle "fabrikasyon" üretime girmiş gıdaların sofranızda yer bulmamasıdır. Ürünlerin her biri Anadolu'nun farklı köşelerinden ya da küçük işletmelerinde üretim yapan kişilerden tedarik edilmiştir.

Privato yemekleri

Privato yemekleri

Sunuma önem verenlerdenim diyorsanız; çiçekli şık tabaklarda yapılan sunum da kalbinizi ısıtacak!

Kahvaltı sofrası

Kahvaltı sofrası

ADRES: Şahkulu Mh., Galip Dede Caddesi No:3, 34420 Şişhane Beyoğlu, İstanbul

FERİYE

"Ben önce gözümü doyurmak istiyorum" diyenlerdenseniz size harika bir önerimiz var! İstanbul'un en güzel manzaralarından birine kucak açan Feriye, kahvaltı şöleni yaşamak isteyenlerin severek gideceği mekanların arasında yer alıyor.

Feriye

Feriye

Feriye, zengin menüsüyle kendini şımartmak isteyenlerin odak noktası haline gelmektedir. Sıcacık bir bardak çay ve mis kokan reçeller eşliğinde denizin maviliğinde kaybolmanın en kolay yolu buraya gitmekten geçiyor.

Feriye kahvaltı

Feriye kahvaltı

ADRES: Çırağan Caddesi, No:44, Beşiktaş, İstanbul

FORNO BALAT

Son dönemlerin popüler semtlerinden biri olan Balat, pek çok restoran ve kafeye ev sahipliği yapıyor. Hafta sonunu görkemli bir kahvaltıyla taçlandırmak isterseniz Forno Balat'da kendinizi şımartabilirsiniz.

Forno Balat

Forno Balat

Organik reçeller, meyve salatası, manda kaymağı, acuka, zeytin ezmesi, kavurmalı sahanda yumurta ve çeşit çeşit peynirlerin yer aldığı serpme kahvaltı seçeneğiyle Forno Balat'a göz atmanızı tavsiye ederiz.

Forno Balat iç mekan tasarımı

Forno Balat iç mekan tasarımı

ADRES: Balat Mahallesi, Kireçhane Sokak, No 13. Fatih, İstanbul

KÜFF

Balat'tan rotamızı Kadıköy'e doğru çevirdiğimizde bizleri Yeldeğirmeni mahallesinde yer alan "Küff" karşılıyor. Eğer köy kahvaltısını seviyorsanız o zaman bu mekan tam da sizin için biçilmiş kaftan. Ezine, Erzincan tulumu gibi çeşit çeşit peynirin yer aldığı Küff, menüsündeki farklı dokunuşlar ile oldukça kalabalık bir mekan.

Küff

Küff

ADRES: Rasimpaşa mah. Karakolhane cad. No:54 Kadıköy/İstanbul

GARDENS OF GARBO

Kadıköy'e gelmişken çok da uzaklaşmadan Moda'nın en sevilen mekanı Gardens Of Garbo'ya doğru gittiğimizde leziz bir kahvaltı şöleni bizleri karşılıyor. Yanı başınızda Moda İskelesi, hemen arkasında ise Kalamış Koyu'nun yer aldığı mekandan dışarı baktığınızda gökyüzü ve denizin maviliklerinin harmanlandığına şahit olacaksınız.

Gardens Of Garbo

Gardens Of Garbo

Kahvaltının sırrı sonrasında içilen Türk kahvesinde gizlidir. Hafta sonunuza neşe ve huzur katan kahvaltılarınızın ardından manzaraya karşı Türk kahvesi yudumlamayı unutmayın.

Gardens Of Garbo Türk kahvesi keyfi

Gardens Of Garbo Türk kahvesi keyfi

KEYİFLİ BİR HAFTA SONU OLMASI DİLEĞİYLE!

Kavun hangi tariflerde kullanılır? Kavunla hangi tatlılar yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kavun hangi tariflerde kullanılır? Kavunla hangi tatlılar yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

zafer gülten 1 yıl önce

fiatlar 120 tl den başlıyor,lux yerlerde 400-500 e ulaşıyor.bir fakirin 1 haftalık mutfak masrafı yani.

Eraycan 2 yıl önce

Kişi başı fiyatlarınıda yazsaydınız

mehmet 2 yıl önce

en güzel kahvaltı yeri evin bahçesidir