Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube'da para kazanma aktifleştirme nasıl yapılır?

Günümüzün en popüler para kazanma yollarında biri olan ve artık bir meslek olarak görülmeye başlanan 'Youtuber'lık, çocuk-genç-yaşlı herkese oldukça büyük bir kapı aralıyor. Ev hanımları, öğrenciler veya emekliler için de evden ek gelir kazanma yollarından biri olarak görülen Youtuber'lık geleceğin meslekleri arasında çoktan yerini aldı. Peki Youtube üzerinden nasıl para kazanılır? Detaylar haberimizde...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gelişen teknolojiyle birlikte artık birçok işlem dijital mecralar üzerinden yapılmaya başlandı. Para kazanma yolları da bu dijitalleşmeye ayak uydurdu. Günümüzde artık herkesin aşina olduğu bir para kazanma yolu var. Özellikle genç kesimin oldukça ilgisini çeken bu para kazanma yönteminin adı YouTuber'lık. Artık toplum tarafından kabul gören YouTuber'lıkta temel mesele içerik üretebilmek. Bir devamlılık oluşturarak düzenli bir biçimde içerik paylaşmak bu mesleğin temelini oluşturuyor. Fakat bu içerikleri oluşturabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. YouTuber olmak için gerekli şartların neler olduğu ve para kazanma aşamasına nasıl gelineceğine dair tüm soruların yanıtlarını birlikte inceleyeceğiz.

youtube

youtube

İçerik üretme konusunda sınırsız bir çeşitliliği bulunan YouTuber'lık mesleği, şu anda dünyanın her yerinde oldukça yaygın olarak yapılıyor. Bu kişiler Youtube üzerinden, ilgili oldukları alanlarda içerikler üreterek kendilerine bir gelir kaynağı oluşturuyor. 

 

PEKİ 'PARA KAZANMA' HANGİ DURUMDA GERÇEKLEŞİYOR?

Bir Youtube hesabı açıldığı ve video yüklenmeye başlandığı anda para kazanmayı beklemek biraz uçuk bir hayal olur. Çünkü para kazanabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekiyor. Peki hangi şartlar sağlanırsa YouTuber para kazanmaya başlıyor? Bu konuda YouTube'un bazı şartları var. 

En yüzeysel haliyle YouTube para kazanma özelliğini aktifleştirebilmek için şu şartları bekliyor:

  • Kanalın son 12 ay içerisinde en az 4000 saatlik toplam izlenme süresine ulaşmış olması
  • En az 1000 aboneye sahip olunması
  • YouTube para kazanma politikalarına tamamıyla uyuluyor olması
  • Bağlı bir AdSense hesabına sahip olunması

Yukarıda bulunan dört şart sağlandıktan sonra, içerik üreticilerinin YouTube'dan gelir elde etmesini sağlayan YouTube İş Ortağı Programı'na başvurarak sürecin başlatılması gerekiyor. Başvuru tamamlandıktan sonra kanal ve içerikler incelenerek hem para kazanma politikalarına hem de Topluluk Kuralları'na uygun bulunması durumunda YouTube platformu üzerinden para kazanmaya başlanabiliyor. 

Bu şartları sağlamanın en temel yolu kaliteli içerik üretmekten geçiyor. Hedeflediğiniz kitleye hitap eden, ilgi çekici içerikler üretir ve süreklilik sağlayarak kendi kitlenizi oluşturursanız, YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olmak için önünüzde bir engel kalmayacak demektir.

youtube

youtube

 

KANAL NE ZAMAN PARA KAZANMAYA HAZIR HALE GELİYOR?

Kanalın para kazanmaya hazır hale gelmesi ve YouTube İş Ortağı Programı'na dahil olabilmeniz için abone sayısı ve izlenme süresi dışında uyulması gereken bazı şartlar var. Öncelikle içeriklerinizin YouTube Topluluk Kuralları’na uygun olması gerekiyor. İçerikler bu kuralların tamamına uygun ise, kanala bağlı AdSense hesabı da oluşturduktan sonra başvuru yaparak sonucu beklenmeye başlanır. Başvuru sonrasında genellikle bir aylık bir sürede geri dönüş yapılıyor ve eğer uygun bulunursa kanaldan para kazanmaya başlanıyor. Fakat tabii ki bunun aksi de mümkün; tüm koşullar sağlansa da incelemeler sonrasında YouTube kanalı İş Ortağı Programı’na dahil etmeyebilir. Bu durumda reddedildikten 30 gün sonra tekrar başvurulabilir. Bu süreçte içeriklerin yeniden kontrol edilmesinde fayda var. Çünkü problem içerikte olabilir.

youtuber

youtuber

YouTube üzerinden para kazanma yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Reklamlardan para kazanma: 10 dakikadan uzun videolar yüklenirse, videonun ortasında dahi reklam gösterilebilir. Ancak süre uzatmak adına içerik bakımından kalitesiz hale getirilirse negatif sonuçlar doğabilir. Buna dikkat etmekte fayda var. 
  2. Ürün satarak para kazanma: Hitap edilen kitleye uygun eğlenceli ve kullanışlı ürünler tasarlayarak satış gerçekleştirilebilir. Yaratıcı tasarımlar ile kaliteli ürünler sunmak gerekli. 
  3. Müzik kariyeri: Müzisyenler için de oldukça iyi bir alan. YouTube üzerinden bilet satışını destekleyici kartlar kullanarak yönlendirmeler yapılabiliyor, etkinlikler ile ilgili bilgi doğrudan dinleyici ile kolayca paylaşılabiliyor.
  4. Kanal üyelikleri ile para kazanma: En az 30.000 abonesi bulunan ve YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olan içerik üreticileri, kanallarında üyelikler özelliğini etkinleştirerek buradan da gelir elde edebiliyorlar. Bu rakam, oyun kanalları için 1.000 olarak belirlenmiş durumda. 
  5. YouTube'da iş kurmak: YouTube’da içerik üreticileri, faaliyetlerini ve gelir kaynaklarını artırmak için resmi bir ticari kuruluşa dönüşme kararı alabilir. Bu durumda YouTube, tıpkı bir markanın fiziksel mağazası gibi, içerik üreticisinin ürünlerini ve içeriklerini pazarladığı, hedef kitlesini geliştirdiği ve büyüttüğü bir mecraya dönüşür. 
  6. Marka anlaşmaları: Markalarla anlaşma yaparak gelir elde edebilmek için herhangi bir abone sayısı ya da izlenme süresi kısıtı bulunmaksızın, kalitesine göre her seviyede markalar ile anlaşmalar yapılarak gelir elde edilebilir.
Seyahat ederken fazla para harcamanızı önleyecek 5 yöntem!

İLİŞKİLİ HABER

Seyahat ederken fazla para harcamanızı önleyecek 5 yöntem!

BİR YORUM YAPIN 0