Kapıcılar Kralı nerede çekildi? Kapıcılar kralının çekildiği sokak nerede?

Türk sinemasının efsaneleri arasında yer alan Kapıcılar Kralı, ilgi çeken konusu ve adeta ailemizden biri haline gelen oyuncularıyla hafızalara kazınmıştır. Pek çok kişi bu unutulmaz filmin çekimlerinin yapıldığı yeri merak ediyor. Peki, Kapıcılar Kralı oyuncuları kimlerdir? Kapıcılar Kralı konusu nedir? Kapıcılar Kralı nerede çekildi? Kapıcılar Kralının çekildiği sokak nerededir? İşte cevaplar...

Türk sinemasında yer alan bazı filmler yıllar geçse de değerinden hiçbir şey kaybetmiyor. Hala daha televizyon kanallarında izleyicilerle buluştuğunda reyting rekorları kıran bu filmlerin bir köşesinde kendi hayatımızdan parçalar bulabiliyoruz. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan Kapıcılar Kralı ise sürükleyici konusu ve yıldız oyuncu kadrosuyla gönüllere taht kurmuştur. Başrolünde Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Kemal Sunal'ın yer aldığı Kapıcılar Kralı, kuşaktan kuşağa herkesin beğenerek izlediği yapımlar arasındadır. İstanbul'un her kesiminden vatandaşın yer aldığı bir apartmanda kapıcılık yapan Seyit'in anılarına odaklanan filmin çekildiği yerler izleyicilerde büyük merak uyandırıyor. Gelin, Kapıcılar Kralı'nın çekildiği o muhteşem yerlere doğru uzanan ufak bir yolculuk yapalım.

KAPICILAR KRALI KONUSU

Kapıcılar Kralı, dönemin sosyal yaşantısını gözler önüne seren bir olay örgüsüne sahiptir. Sokak ve apartman kültürünün vurgulandığı filmde, büyük bir apartmanın kapıcısı olan Seyit hikayenin ana karakteridir. Saf görünen ancak son derece kurnaz biri olan Seyit'in renkli maceraları kimi zaman izleyicileri güldürürken kimi zaman da hüzünlendirmektedir. 

Umur Bugay'ın senaryosunu kaleme aldığı filmde; ailesiyle birlikte apartmanda kapıcılık yapan Seyit bütün apartman sakinlerinin ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışır. Eski apartman yöneticisi Fehmi ile arası iyi olan Seyit, emekli albay Zafer'in apartman yöneticisi olmasıyla zor duruma girecektir. Tam bu sıralarda apartmana yeni kiracı olarak gelen bir çift zengin Übeyit'i soymayı aklına koymuştur. Evin anahtarlarına ihtiyacı olan hırsız çift Seyit'i kandırmaya karar verir ve olanlar olur!

KAPICILAR KRALI OYUNCULARI KİMLERDİR?

Kapıcı Seyit'in maceralarına şahitlik ettiğimiz filmde Seyit rolünü Türk sinemasının en sevilen isimlerinden biri olan Kemal Sunal canlandırmaktadır. Bunun yanı sıra; Sevda Ferdağ, Sevil Üstekin, Bilge Zobu, Can Kolukısa, Güner Sümer, Şevket Altuğ, Feridun Çölgeçen, Özcan Özgür, Mine Zeren, Yüksel Gözen, Ekrem Dümer, Hikmet Gül, Güler Ökten, Fatoş Tez ve Gülten Ceylan altın değerinde oyuncuları bu filmde bir arada görebilirsiniz. 

Yönetmen koltuğunda Zeki Ökten'in oturduğu film 1 Mayıs 1977 yılında gösterime girmiştir. Çıktığı ilk günden beri yoğun ilgi gören Kapıcılar Kralı, 14. Antalya Film Festivali'nde "En İyi 2. Film" seçilmiştir. Aynı zamanda Kemal Sunal, canlandırdığı Seyit karakteriyle "En Başarılı Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür.

KAPICILAR KRALI NEREDE ÇEKİLDİ?

Kapıcılar Kralı'nı kaleme alan Umur Bugay, sokak ve apartman kültürünü yakından inceledikten sonra Kapıcılar Kralı'na hayat vermiştir. Sonrasında filmin çekimlerine uygun nitelikte bir apartman arayışına girilmiştir ve ilk olarak Nişantaşı uygun olarak görülmüştür. Ancak Nişantaşı'nda yer alan apartmanların yönetimi ile istenen uzlaşma sağlanamayınca apartman problemini filmin yönetmeni Zeki Ökten çözüme ulaştırmıştır.

Zeki Ökten öğrencilik yıllarında yaşadığı Cihangir'i Kapıcılar Kralı'nın çekimine uygun görmüştür. İstanbul'un Cihangir ilçesinde yer alan Güneşli Sokak, filmin çekimlerinin gerçekleştiği yerdir. Selahattin Zeren Apartmanı ile yapılan görüşmeler sırasında senarist Umur Bugay, apartmanda çalışan kapıcının isminin Seyit olduğunu öğrenince Kapıcılar Kralı'nda kapıcı karakterine de Seyit adını vermiştir. Bunun yanı sıra; gerçek kapıcı Seyit'in üç çocuğundan ikisi de filmde yer oynamıştır. Aynı zamanda bu sokak 1977'de çekilen Çöpçüler Kralı'nın da çekildiği yerdir. 

2022 en yeni kazak modelleri! Oversized kazak nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

2022 en yeni kazak modelleri! Oversized kazak nasıl kombinlenir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0