Safranbolu nerededir, nasıl gidilir? Safranbolu'da gezilecek yerler nerelerdir?

Geleneksel evleri ve eşsiz manzaralarıyla dikkat çeken Safranbolu, son yıllarda popüler bir gezi rotası oluşturmaktadır. Peki, Safranbolu nerededir? Safranbolu'da gezilecek yerler nerelerdir? Safrabolu'ya nasıl gidilir? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için açıkladık...

Türkiye'ye adım attığınız andan itibaren muhteşem bir coğrafya sizleri karşılamaktadır. Doğusundan batısına adeta bir hazine niteliğinde olan bu topraklar, her yıl yerli ve yabancı turistlere kapılarını aralıyor. Binlerce yıllık geçmişiyle kültür merkezi haline gelen Safranbolu ise, Anadolu mirasının en değerli dokularını içerisinde barındırıyor. Etkileyici bir mimarinin örneği olan ahşap yapıları ve masalsı sokaklarıyla huzurlu bir gezi rotası olan Safranbolu mutlaka görülmesi gereken turistik noktalardan biri. Gelin, her yönüyle sizi kendisine hayran bırakacak Safranbolu'yu birlikte keşfedelim.

SAFRANBOLU NEREDEDİR?

Safranbolu, Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Karabük'e bağlı bir ilçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Karabük ve Safrabolu arasındaki mesafe yaklaşık 8 kilometre olmakla beraber; Safranbolu Karadeniz'e 65 kilometre mesafe uzaklıkta yer almaktadır. İlçe, Bartın ve Kastamonu il sınırları içerisinde yer almaktadır.

SAFRANBOLU'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Safranbolu'da görülmesi gereken pek çok yer vardır. Huzurlu ve sakin bir gezi rotası için harika bir seçenek olan bu yer "Müzekent" olarak nitelendirilmektedir. 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bölgede ilk olarak Safranbolu Evleri göze çarpmaktadır. Rutubete ve doğal afetlere karşı dayanıklı oluşlarıyla bilinen Safranbolu Evleri, görsel açıdan zenginliğiyle fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin odak noktası haline gelmiştir.

Şehrin sembolik yapıları arasında yer alan Safranbolu evleri kesme taşlardan inşa edilmiştir ve yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenmektedir.

Tarihi Saat Kulesi de Safranbolu'nun nadide güzelliklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Osmanlı padişahı III. Selim tarafından 1790 yılında yaptırılan saat kulesinin diğerlerinden farkı Türkiye'deki en eski saat kulelerinden biri olmasıdır. 12 metre yüksekliğinde tarihi saat kulesi, ziyaretçilerine Pazartesi günleri hariç kapılarını aralamaktadır.

Kristal Teras, Tokatlı Kanyonu üzerinde yer alan ve Safranbolu manzarasını gözler önüne seren eşsiz yerlerden biridir. Üç kanyonun birleşim noktasına inşa edilen Kristal Teras, yüksekliğiyle ön plana çıkmaktadır. Safranbolu'ya gelenlerin ilk gittiği yerlerden biri olan Kristal Terasa giriş 30 kişi ile sınırlıdır. 

Kent Tarihi Müzesi, geçmişte hükümet konağı olarak da hizmet veren Safranbolu'nun en dikkat çeken yapılarından biridir. Safranbolu kültürünü yakından tanıma fırsatı sunan Kent Tarihi Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürüldükten sonra 2000 yılında türlü restorasyonlara uğramıştır. Safranbolu'nun değerli eserlerinin sergilendiği bu müzeyi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Tarihi 17. yüzyıla dayanan İncekaya Su Kemeri, Safranbolu'da yer almaktadır. İncekaya köprü içerisinde bulunan su kemerinin Sadrazam Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Safranbolu'nun en gözde noktalarından biri olan İncekaya Su Kemerine mutlaka göz atmalısınız.

SAFRANBOLU'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Safranbolu'ya gitmek için öncelikle Karabük'e ulaşmanız gerekmektedir. Dilerseniz özel aracınızla gidebileceğiniz gibi otobüs kullanarak Karabük'e ulaşmanız mümkündür.

  • Eğer otobüs ile Karabük'e gitmeyi planlıyorsanız; yaklaşık 100,00 TL olan otobüs bileti satın alarak ortalama 6 saat içerisinde Karabük'e ulaşabilirsiniz.
  • Özel aracınız ile İstanbul ve Karabük arası yolculuk yapmayı planlarsanız; 396,2 kilometrelik bir mesafeyi yaklaşık 4 saat 12 dakikada gidebilirsiniz.

Karabük merkeze geldikten sonra şehir içi ulaşım araçlarından dilediğinizi kullanarak ortalama 10 dakikalık bir yolculukla Safranbolu'ya ulaşmanız mümkündür. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0