Dünyada bir ilk! Rahim nakli ile doğan mucize bebek

Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından ve ekibi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde dünyada ilk rahim nakli yapıldı. Derya Sert 15 aylık Ömer Özkan Sert isimli bebekle kamera karşısına geçti.

Türkiye'nin ikinci rahim nakli yapılan 32 yaşındaki Havva Erdem'in taburcu edilmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert ve eşi Mustafa Sert ile 15 aylık çocukları 'Ömer Özkan Sert' bebek de katıldı. Dünya'da ilk kez Ömer Özkan sert bebek basını karşısına çıkmış oldu. Toplantıda ilk konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye Cumhuriyeti halkının çok şanslı olduğunu, bir kişinin maddi olarak karşılaması neredeyse imkansız olan bu tür ameliyatları Sağlık Bakanlığı'nın karşıladığını söyledi. Özkan, bundan sonra yapılacak tüm ameliyatlar Sağlık Bakanlığı'nın vereceği izinler ile mümkün olacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın, adaşı olan mucize bebek Ömer Özkan'ı kucağına alırken oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Uzun süre adaşı ile birlikte poz veren Prof. Dr.Özkan, "Dünyada da bir ilki başardık. Ne mutlu Ömer Özkan Sert bebek bugün kucağımızda" diye konuştu.

Yaklaşık 15 yıl önce başladıkları serüvende 10 yıl önce dünyanın ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirerek literatüre geçtiklerini ifade eden Özkan, 5 bin kadından bir tanesinin doğuştan rahminin olmadığı düşünüldüğünde bu ameliyatın öneminin daha da fazla anlaşılacağını kaydetti.

Zafer Algöz'den Serdar Ortaç'a sert tepki!

İLİŞKİLİ HABER

Zafer Algöz'den Serdar Ortaç'a sert tepki!
Yasemin Sakallıoğlu'ndan duygusal paylaşım

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Sakallıoğlu'ndan duygusal paylaşım
Haluk Levent'ten üniversite öğrencilerine müjde!

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent'ten üniversite öğrencilerine müjde!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0