Ünlü şef Ömür Akkor'dan İstanbul Havalimanı'nda lezzet şöleni

Anadolu’nun binlerce yıl öncesine dayanan yemek kültürünü aslına uygun olarak günümüze taşıyan Türkiye’nin en ünlü şeflerinden Ömür Akkor, Anadolu mutfağının binlerce yıllık lezzetlerini İstanbul Havalimanı’na taşıdı.

25 yıldır Türkiye'nin 81 ilini gezerek Anadolu'nun binlerce yıllık yemek kültürünü araştıran ve aslına uygun olarak günümüze ulaştıran Türkiye'nin en ünlü şeflerinden Ömür Akkor, bu kez İstanbul Havalimanı’nda dünyanın dört bir yanından gelen yolcular için yeni bir adım attı.

Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere Türkiye ve dünyada 17 havalimanına yiyecek içecek hizmeti sunan Anadolu mutfağının kültür mirasını günümüze taşıyan markası Tadında Anadolu, usta şef Ömür Akkor’la işbirliği yaptı.

Akkor’un yüzlerce yıllık tarifleri aslına uygun bir şekilde sunduğu “The Oldest Cuisine in Anatolia”, İstanbul Havalimanı’nda bulunan Tadında Anadolu içinde açıldı. Açılış için düzenlenen törene İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz, İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur ve şef Ömür Akkor’un yanı sıra havalimanında görev yapan kamu kurumu temsilcileriyle davetliler katıldı.

Açılışta konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, şunları ifade etti:

“Ömür Akkor şefim Anadolu’nun en eski medeniyetlerinin yemeklerini bulup burada misafirlerle buluşturacak. 15 bin yıllık ürünler göreceksiniz. Son 15 yılda sağlıklı ve bilinçli gıdaya yönelik bilinç güçlenirken, pandemi sürecinde de bunu çok net gözlemledik, artık üreticilerin gıda topluluklarının yerel ve geleneksel mutfaklara yönelmesi açısından tüm dünyada bu mantık önem kazanıyor. Ömür şef doğaya, insana ve vatanımız olan bu coğrafyanın kültür birikimine saygı duyarak binlerce yıllık Anadolu mutfağını İstanbul Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu’ya ismiyle taşıyor.” 

ANADOLU'NUN BİNLERCE YILLIK YEMEK KÜLTÜRÜNE VURGU

Anadolu’nun yemek kültürü bakımından binlerce yıl önde olduğuna dikkat çeken ünlü Şef Ömür Akkor ise, şunları kaydetti:

“Ben 25 yıldır Andolu’yu çalışıyorum. Çok emin olduğum bir şey var; Türkiye’nin dünyada şampiyon olduğu üç konu var. Birincisi folklorü, ikincisi gıda ürünleri, üçüncüsü de yemek kültürü. Yani Türkler yemek konuşmaya başlarsa ne yazık ki karşısında konuşabilecek insanlar bulamazsınız. Çünkü Anadolu’da bir metropol kurduğunuzda Hattuşa’da yani Hititler döneminde Avrupa’da aşağı yukarı köy yerleşimi yeni başlamıştı. Yani aramızda 6 bin yıllık bir zaman farkı var. Bu sürede Anadolu’da yaşayanlar yeme-içmeyi, kültürü, pişirmeyi, yemek tariflerini, ekmek yapmayı zaten biliyorlardı. Bizden 6 bin yıl sonra gelen diğer Avrupa yerleşimleri, çok daha sonra yapılan Amerika yerleşimleri günümüzde baktığınızda şöyle görüyorsunuz; biz gerçekten yemek kültürünü konuşmaya başladığımız zaman karşımızda kimseyi bulamayız.” 

 

Cemre Kemer'in bebeği sayesinde Hepsi Grubu bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Cemre Kemer'in bebeği sayesinde Hepsi Grubu bir araya geldi!
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti

İLİŞKİLİ HABER

'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti
Her gün balığa giden kocasına kızdı usta balıkçı oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Her gün balığa giden kocasına kızdı usta balıkçı oldu!

BİR YORUM YAPIN 0