Emine Erdoğan: Küresel ısınma gidişatına yön verecek son nesiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, küresel ısınmayla ilgili, "Dünyanın geleceğini tehdit eden bu büyük mesele karşısında, ülkelerin tek başına hareket etmesi yetmiyor. Yarın çok geç olabilir. Küresel ısınma ile ilgili gidişata yön verecek son nesil olduğumuzu unutmamalıyız" dedi

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Yerleşimleri Programı (Habitat) İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif'in daveti üzerine Kamerun'un başkenti Yaounde'de gerçekleştirilen '4 Ekim Dünya Habitat Günü' kutlama etkinliğinin açılış bölümüne video mesajla katıldı.

Konuşmasına 4 Ekim Dünya Habitat Günü'nü kutlayarak başlayan Emine Erdoğan, 1996'da İstanbul'un Habitat 2'ye ev sahipliği yaptığını ve bu etkinliğin küresel çapta ses getirdiğini hatırlattı.

'ÜLKELERİN TEK BAŞINA HAREKET ETMESİ YETMİYOR'

Erdoğan, çevre raporlarının, iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğu konusunda büyük bir alarm verdiğini vurgulayarak, "Artan şehirleşme, sürdürülebilir olmayan üretim ve tüketim modelleri, karbon ayak izimizin oranını ne yazık ki her geçen gün artırıyor. Bugün yüzde 55 oranında olan kentli nüfusun, 2050'lerde yüzde 70'lere çıkacağı öngörüsü, karbon emisyonunun azaltılması yolunda acil çözümlerin gerekliliğine işaret ediyor.

Dünyanın geleceğini tehdit eden bu büyük mesele karşısında, ülkelerin tek başına hareket etmesi yetmiyor. Küresel bir eylem planının, ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor. Yarın çok geç olabilir. Küresel ısınma ile ilgili gidişata yön verecek son nesil olduğumuzu unutmamalıyız. Yeşil enerji, döngüsel ekonomi, temiz teknoloji gibi çözüm metotlarını aktif hale getirmeliyiz. Şehirlerimizi çevre dostu bir bilinçle yönetmeli ve tasarlamalıyız" dedi.

'KARBON EMİSYONUNU AZALTACAK SÜRECİ HIZLANDIRMALIYIZ'

Emine Erdoğan, Covid-19'un yeni bir yaşam biçiminin anahtarlarını verdiğini belirterek, "Söz gelimi uzaktan çalışma deneyimi, çevre dostu bir iş yaşamının tasarlanmasında yeni bir ufka işaret edebilir. Ulaşımdan klima kullanımına uzanan bu sürecin yeniden planlanması, çevre adına yeni kazanımlar için bir imkandır. Daha iyi bir ekolojik gelecek için sosyologların, psikologların, iletişimcilerin hep birlikte çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bu çabaların, yeni bir yaşam kültürünün inşasına katkı vermesini umut ediyorum. Çevre konusu, soluduğumuz hava, içtiğimiz su gibi yaşamsal bir konudur. Bir kriz olmaktan çıkarmak da hepimizin ortak sorumluluğudur.

Dünyadaki bu yeni dönüşüme hazırlıklı olmak, 'Sıfıra Yarış' vizyonu ile karbon emisyonunu azaltacak süreci hızlandırmak, bireysel ve küresel iş birliğini zorunlu kılıyor. Bu düşüncelerle, Habitat girişiminin küresel çağrısına ses veriyor, biz varız diyorum" dedi.

Emine Erdoğan'dan "Hayvanları Koruma Günü" paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan "Hayvanları Koruma Günü" paylaşımı!
Usta sanatçı Orhan Gencebay’dan Fatih Sanat Merkezi’ne tam not

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Orhan Gencebay’dan Fatih Sanat Merkezi’ne tam not
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0