Korean Pop (K-POP) nedir? K-POP ne demek? Korean Pop üyeleri kimlerdir?

Açılımı Korean Pop olan K-Pop akımı tüm dünyanın merak ettiği ve hayran kitlesi giderek artan bir müzik grubudur. Güney Kore kökenli pop müzik türü olan bu akım, müzikten de öte bir yaşam biçimi haline geldi. Peki Korean Pop (K-POP) nedir? K-POP ne demek?

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Son günlerde hakkındaki iddialarla gündemin ilk sıralarına yerleşen K-POP yani Kore Pop’un kısaltması müzik türü aslında geçmiş dönemlere kadar uzansa da müziğin dünya geneline yayılması teknoloji ile beraberinde oldu.  İnternet sayesinde çok geniş kitlelere yayılmış durumda olan K-POP, Koreli şarkıcı Psy'nin "Gangnam Style" şarkısının klibi, YouTube'da en çok izlenen videolardan biri olmuştur.

  • Blackpink "Ddu du ddu du" ikinci olarak BTS grubunun "DNA" şarkısı milyar izlenime ulaşmıştır.

KOREAN POP NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

K-pop sadece pop müziği değil aynı zamanda birçok farklı müzik türünü de barındırmaktadır. K-popu sadece bir müzik türü değil, aynı zamanda bir altkültür olarak da görmek mümkündür. Sadece müzikleriyle değil danslarıyla da ünlüdür. Bütün grupların ve neredeyse tüm solo sanatçıların birçok şarkı koreografileri vardır. Daha çok 3-5-7-13 kişili erkek veya kadın grupları bulunur. Ama daha fazla kişili grup olması da mümkündür. Birçok K-pop grubu 13 kişinin üzerin kişi sayısına ulaşmıştır.

Akım başlangıcı 1990’ların başlangıcında Güney Kore’da olsa da dünya geneline yayılması gelişen teknoloji ile birlikte oldu. Youtube’un kullanımının dünya genelinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte K-pop müziğe erişim ve ilgi artmış oldu.

K-POP ÜYELERİ KİMLERDİR?

K-Pop üyeleri 5 kişiden oluşur. Üyeler ve hakkında bilgiler şöyle:

  • Joo Min (d. 1 Mart 1981) : Grubun lideri ve ana rapçı.En sevdiği ünlüler H.O.T., Seo Taeji, N'Sync, ve P. Diddy'dir.Bir kardeşi vardır
  • Dong Hwa (d. 25 Ağustos 1981) : Rapçı.Gerçek adı Kim Jong Suk'dur.
  • Young Won (d. 5 Eylül 1982) : Grubun lider vokali.En sevdiği ünlüler Brian McKnight ve R. Kelly'dir
  • Yoo Bin (d. 5 Ocak 1983) : Rapçı ve şarkıcı.Gerçek adı Lee Yin Ho'dur.
  • Woo Hyun (d. 2Şubat 1983) : Şarkıcı.Kendisinden küçük bir kardeşi vardır
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0