Güney Kore'de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileridir?

Güney Kore'nin kültürel yapısını tanımak için mutlaka her müzesi tek tek gezilmelidir. Peki, Güney Kore'de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileridir? Güney Kore'nin en iyi müzeleri hangileridir? Güney Kore müzeleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

Köklü tarihi ve zengin kültürel mirasıyla ön plana çıkan Güney Kore, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Birbirinden ilginç geleneklerin gözler önüne serildiği bu ülkede daha önce karşılaşmadığınız pek çok şeye şahit olabilirsiniz. Tüm dünyada nam salan enfes mutfağı, doğa harikası manzaraları ve tarihin derin izlerini hapseden yapılarıyla Güney Kore mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerden biri. Güney Kore'nin her köşesini keşfetmenin en basit yolu ise müzelerine göz atmaktan geçiyor. Bu ülkenin bir ucunda eski Kore kültürlerini içerisinde barındıran geleneksel dokular; diğer tarafında ise teknolojinin yükselişe geçtiği çağdaş bir dünya! İşte tüm bu uyumu yakından görebileceğiniz Güney Kore'de yer alan birbirinden özel müzeler...

GÜNEY KORE'DE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN MÜZELER 

Güney Kore'de yer alan müzeler adeta zamanda yolculuğa çıkmanıza olanak tanıyor. Geçmişten günümüze zengin bir kültürü içerisinde barındıran bu ülkede herkese hitap edecek müzeler yer almaktadır. Onlarca müze arasından mutlaka görmeniz gereken müzeler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Toto'nun Nostalji Müzesi
  • Göz Yanılsama Müzesi
  • Baykuş Sanatı ve El Sanatları Müzesi
  • Güzel Çay Müzesi
  • Kore Ulusal Saray Müzesi
  • Kimchi Müzesi

TOTO'NUN NOSTALJİ MÜZESİ

Kore'nin geçmişine dair izler taşıyan Toto'nun Nostalji Müzesi, ziyaretçilerine 60'lardan 90'lara doğru uzanan bir yolculuk yapma imkanı tanıyor. Güney Kore'nin başkenti Seul'de yer alan müzede; çeşitli oyuncaklar, dergiler, çıkartmalar ve telefonlara göz gezdirebilirsiniz. Ufak bir alanda bulunan Toto'nun Nostalji Müzesi'nde nadiren görebileceğiniz objeler arasında keyifli dakikalar geçirilebilir. Bu harika müze 10:00 ve 20:00 saat aralıklarında ziyarete açıktır.

GÖZ YANILSAMA MÜZESİ (TRİCK EYE MUSEUM)

Güney Kore'de yer alan eşsiz müzelerden biri de Trick Eye Museum yani Göz Yanılsama Müzesidir. Başkent Seul'de bulunan müze, özellikle çocuklu aileler için harika bir aktivite yapmaya olanak sunuyor. Kamera kullanmaya izin verilen sanat müzesinde sizde bu sanatın bir parçası olabilirsiniz. 

Müzeyi kapsayan 2D resimler dünyaya açılan 3D göz yanılsama teknikleri ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatıyor.

BAYKUŞ SANATI VE EL SANATLARI MÜZESİ

Bae Myeong-hui isimli bir kadının koleksiyonun sergilendiği müzede; Mısır, Polonya, Çin, Zimbabve ve Japonya gibi 70 ülkeden objeler yer alıyor. Resim, saat, tabak, pul ve oyuncak gibi birbirinden farklı 2300 baykuş temalı eşyalar müzenin ana temasını gözler önüne sermektedir. 15 yaşından beri bu eşyaları toplamaya başlayan Bae, 2003 yılında koleksiyonunu bir müzeye çevirmeye karar verdi. 

Eğer Güney Kore'ye giderseniz bu ilgi çekici müzeyi ziyaret etmenizi ve baykuşlara dair birkaç ipucu öğrenmenizi tavsiye ederiz. 

GÜZEL ÇAY MÜZESİ

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yer alan Güzel Çay Müzesi, çay hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmenize olanak tanıyor. Insa-dong bölgesindeki zarif bir hanokta bulunan müzede, çaylar hakkında bilgi topladıktan sonra dilerseniz tadım da yapabilirsiniz. 

10:00 ve 22:00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzede Kore, Çin, Japonya ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından gelen 110'un üzerinde çay çeşidi sergilenmektedir. Eğer buraya gelmeyi düşünürseniz müzeye ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz.

KORE ULUSAL MÜZESİ

Güney Kore'nin geçmişine ışık tutan Kore Ulusal Müzesi, geçmişte yaşayan halkın sanat ve kültürel gelişimine dair izleri ziyaretçilerine sunmaktadır. 3 kattan oluşan müze binası 1945 yılında inşa edilmiştir ve müzenin ilk katında antik dönemden kalma yaklaşık 4000'den fazla parça yer almaktadır. 

Müzenin sol kanadında yer alan bölümler geçmişin birer temsilcisi olarak görülürken; sağ kanadındaki kısım ise geleceği sergilemektedir. 

KİMCHİ MÜZESİ

Güney Kore mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Kimchi, yalnızca tabakta sunulmuyor aynı zamanda müzesiyle de insanları etkisi altına alıyor. Güney Kore'nin ilk yemek müzesi olan Kimchi Müzesi, 2015 yılında CNN tarafından dünyanın en iyi yemek müzelerinden biri olarak nitelendirilmiştir.

Seul'de yer alan müzede, bölgesel yerlere ve tarihine göre Kimchi'ye dair her detaya ulaşabilirsiniz. 1986'da kurulan müzeye mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Güney Kore'nin kültürel değerlerini yakından görmek istiyorsanız; Güney Kore'ye gittiğinizde bu sıraladığımız müzeleri mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 

Güney Kore'de herkesi şaşırtan 10 gelenek

İLİŞKİLİ HABER

Güney Kore'de herkesi şaşırtan 10 gelenek
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0