Mutlu Kaya yıllar sonra tek başına yürüdü

Mutlu Kaya, katıldığı şarkı yarışması sonrasında Veysi E. tarafından başından vurulmuştu. Defalarca ameliyat olan genç kadın, 58 günlük yoğun bakım ve fizik tedavi ardından 6 yıl sonra ilk kez küçük adımlar atarak yürümeye başladı.

6 sene önce Diyarbakır Ergani'de erkek arkadaşı Veysi E. tarafından başından vurularak ağır yaralanan ve geçirdiği ameliyatlar sonrasında 58 gün yoğun bakımda yatan Mutlu Kaya, yaşam mücadelesine dair çok önemli bir süreç yaşıyor. 

Senelerdir tekerlekli sandalyede hayatına devam eden Kaya, artık tek başına adım atabilir duruma geldi. Ayağa kalkarak kısa adımlar atan Kaya, ailesini sevince boğdu. 

Gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında yaşadığı felç nedeniyle ellerini de kullanamayan 25 yaşındaki genç kadın şu ifadeleri kullandı:

 "Hayallerimi gerçekleştirmek için yaşama tutundum. Hayallerin ne deseniz, öyle büyük hayaller değil, küçük ama benim için dünyalara değen hayaller. Tek başıma yağmurda yürümeyi ve saçlarımı taramayı özledim. Ellerimle yemek yemeyi özledim."

 

"HERKES ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜ AMA BEN HAYATA TUTUNDUM"

Sanatçı Sibel Can'ın yer aldığı ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya ayrıca şunları ifade etti:

"Herkesin 'ölecek' diye düşündüğü ben hayata tutundum. Ama o günden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyordum. Yaklaşık 5 yıldır evde ablamın yardımıyla tedavimi kendim yaptım. Bu süre içerisinde fizik tedavime destek veren ablam Songül, doktorum oldu." 

 

İKİ AVUKATI VE ABLASI ÖLDÜRÜLDÜ

MUTLU vurulduğunda onu sırtında hastaneye götüren 30 yaşındaki ablası Dilek Kaya 2020'de erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olay genç kızın ikinci kez travma yaşamasına yol açtı. Mutlu Kaya, "Ablamı öldüren kişinin duruşmasına gittim. 'Kadere bak' denilir ya, beni bu hale getiren kişi ile ablamı öldüren kişi ayrı ayrı dosyalar halinde aynı mahkeme salonunda yargılandı. Ablamın her duruşmasına gittiğimde, yaşadıklarım aklıma gelince bana güç verdi. Ben güçlü bir kadın örneğiyim" dedi.

Mutlu Kaya'nın avukatı Müzeyyen Boylu 19 Mayıs 2019'da doktor eşi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Mutlu'nun diğer avukatı Armanç Arkaş ise 22 Haziran 2019'da bir kavga sırasında tabancayla vurularak öldürüldü. Mutlu Kaya'yı vuran ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı Veysi E. şu an cezaevinde.

 

Kaynak: SABAH

Milyoner'e damga vuran "Bizimkiler" sorusu! Bilemeyince herkes şoke oldu

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'e damga vuran "Bizimkiler" sorusu! Bilemeyince herkes şoke oldu
Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un kız kardeşiyle benzerlikleri şaşırttı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un kız kardeşiyle benzerlikleri şaşırttı!

BİR YORUM YAPIN 0