Kocaeli Yuvacık nerede? Yuvacık'ta gezilecek yerler nerelerdir? Yuvacık nasıl bir yer?

Son dönemlerin en popüler gezi rotalarından biri olan Yuvacık, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Peki, Yuvacık nerede? Kocaeli Yuvacık nerede? Kocaeli Yuvacık nasıl gidilir? Kocaeli'nden Yuvacık'a nasıl gidilir? Yuvacık'ta nerelere gidilmeli? Yuvacık'ta gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Sonbaharın son ayına adım attığımız şu günlerde, şehrin gürültüsünden uzaklaşabileceğimiz gezi rotaları oluşturabiliriz. İstanbul'a yakınlığıyla bilinen Kocaeli, günü birlik veya birkaç günlük geziler için harika bir seçenek sunmaktadır. Fotoğraf karelerini süsleyen manzaraları, yemyeşil doğası ve zengin su kaynaklarıyla dikkatleri üzerine çeken Kocaeli denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Yuvacık. Huzurlu atmosferiyle her dönem binlerce doğa severi ağırlayan Kocaeli Yuvacık'ta keyifli anlar yaşamak mümkün. Gelin, Türkiye'nin en güzel seyahat noktalarından biri olan Kocaeli Yuvacık'a doğru ufak bir yolculuğa çıkalım.

YUVACIK NEREDE?

Güz renklerinin ahenkle dans edişine ev sahipliği yapan Yuvacık, Kocaeli il sınırları içerisinde yer almaktadır. İstanbul'a yakın olması sebebiyle özellikle hafta sonu gezilerinde sıklıkla tercih edilen Yuvacık, İzmit merkeze ortalama 10-12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

YUVACIK'TA GEZİLECEK YERLER 

Geçmiş yıllarda Ermenilerin yaşadığı Yuvacık, Osmanlı döneminde Karadeniz ve Kafkasya'dan gelen göçlerle Türklerin yerleşim bölgesi haline gelmiştir. Nüfusun büyük bir çoğunluğu Karadenizli olmakla beraber, Yuvacık her mevsim binlerce doğa severe kapılarını aralamaktadır. 

Yeşilin eşsiz tonlarıyla boyanmış ormanları ve masmavi sularıyla huzurun adresi olan Yuvacık'ta doğa sporlarıyla yakından ilgilenebilirsiniz. Özellikle ormanın içerisinde sakin yürüyüşler yapabilir ya da dilerseniz ATV ve Jeep Safari deneyimine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Bölge aynı zamanda piknik yapmak ve kamp kurmak isteyenler için de gerekli ortamı sağlamaktadır. Aileniz ve dostlarınızla hafta sonları buraya gelerek yeşilliğin içerisinde tertemiz havada kahvaltılar yapabilirsiniz. Yuvacık Pazarı'na uğrayarak köylülerin kendi elleriyle yaptığı doğal ürünlere de göz atmayı unutmayın!

YUVACIK'TA NERELERE GİDİLMELİ?

Yuvacık'ta gezilmesi gereken yerlerin başında Menekşe Yaylaları yer alıyor. İçerisinde yer alan parkurlarda bisiklet sürebilir ve doğa spor kulüplerinin düzenlediği yürüyüşlere katılabilirsiniz. 

Yuvacık'a gelmeye karar verdiyseniz görmeniz gereken bir diğer yer ise Yuvacık Barajı. Aynı zamanda Kirazdere Barajı olarak da adlandırılan Yuvacık Barajı, iki dağ arasında yer almaktadır. 1999 yılında yapılan baraj soğuk iklimi ve yağışa elverişli olmasıyla bilinmektedir. Buraya gelmeyi düşünürseniz; seyir tepesindeki çay bahçelerinde manzaraya karşı sıcacık çayınızı yudumlayabilir ve dilerseniz Kocaeli'nin enfes lezzetlerini tadabilirsiniz.

Vadi boylarında zengin bitki örtüsü ile dikkatleri üzerine çeken Beşkayalar Tabiat Parkı ise, göz kamaştıran manzarasıyla mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. 1600 hektarlık bir alan üzerinde yer alan Beşkayalar Tabiat Parkında yer alan iki mağara bölgeyi özel kılan unsurların başında geliyor. Eğer buraya gelirseniz; günü birlik geziler yerine kamp alanlarında çadır kurmanızı tavsiye ederiz.

Kirazdere üzerine yapılmış olan Taş Köprü, Yuvacık'ın en önemli sembollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tek kemerli köprünün üzerinde yer alan panoda kitabesi olsa da günümüze ulaşamadığı için bu köprünün kim tarafından yapıldığına dair bir bilgiye ulaşılamamaktadır. 

YUVACIK'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Yuvacık'a gitmek için öncelikle Kocaeli'ne ulaşmanız gerekiyor. İstanbul ve Kocaeli arasında yaklaşık 103,7 kilometre mesafe bulunmakla beraber özel aracınızla ortalama 1 saat 47 dakika içerisinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Eğer otobüs seferlerini kullanarak Kocaeli'ne gitmek istiyorsanız; ortalama 50,00 TL'ye satın alacağınız otobüs bileti ile 2 saat 18 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. 

  • Kocaeli'ne ulaştıktan sonra şehir merkezinden hareket eden minibüsleri kullanarak Yuvacık'a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0