Emine Erdoğan'dan kadınlara mesaj var! 'Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kadın Kooperatifleri İstanbul Buluşması Programı'nda girişimci kadınlarla bir araya geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün Kadın Kooperatifleri İstanbul Buluşması Programı'na katıldı. Güçlü bir ülkenin üç bileşeni olduğunu söyleyen Erdoğan, güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum vurgusuna dikkat çekti. 

"BİLİNÇLİ ANNELERİN EVLATLARI DA FARKLI OLUYOR!"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşma yapan Emine Erdoğan, "Kadınların güçlendirilmesinde, kooperatiflerimizin son derece önemli bir rolü var. Kadınlar, kooperatifler aracılığıyla ekonomik güçlerini bir araya getiriyorlar. Kendi istihdamlarını oluşturabiliyorlar. Ürünlerine, hak ettiği değeri alabildikleri pazarlar oluşturabiliyorlar. Kooperatifleşme yoluyla, gelir düzeylerini ve yaşam kalitelerini yükseltebiliyorlar. Ailelerinin refahını artırabiliyorlar. Ayrıca, bilgi ve becerilerini geliştirip, birçok eğitim fırsatına da erişebiliyorlar. Son tahlilde, tüm bunlar, kadınların kendine daha çok güvenmesine neden oluyor. Özgüveni olan, bilinçli annelerin evlatları da daha farklı oluyor. Çünkü anneler çocukları için bir okuldur. Her davranışımız onlar için bir derstir. Kadınlar, ne kadar donanımlı, bilinçli olursa, onların okulundan yetişen çocuklar da, o derece iyi bir insanlık karnesine sahip olurlar." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, elinin emeğini, gözünün nurunu hayata katan kadınlarla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek 21. yüzyılda kadınların yalnızca çalışan değil, girişimci olarak da karşılarına çıktığını vurguladı.

Yoğun ilgi gören program sonrası Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Elinin emeğini, gözünün nurunu hayata katan Kadın Kooperatifleriyle İstanbul’da bir araya geldim. Nice orijinal fikrin hayata geçtiğine, ihracata uzanan başarı hikayelerine şahit oldum. Kadınlarımızı sadece çalışan değil, girişimci olarak da hayatın içinde görmekten gurur duydum."

Çocukluğundan beri hayaliydi! Babasının vefatı dönüm noktası oldu...

İLİŞKİLİ HABER

Çocukluğundan beri hayaliydi! Babasının vefatı dönüm noktası oldu...
Adana'da kadın girişimci 6 dönümde lavanta bahçesi kurdu

İLİŞKİLİ HABER

Adana'da kadın girişimci 6 dönümde lavanta bahçesi kurdu
Kadın girişimcilere tavuk desteği! Yumurta satarak ev ekonomisine destek olacaklar

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimcilere tavuk desteği! Yumurta satarak ev ekonomisine destek olacaklar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0