Kastamonu nerede? Kastamonu'ya nasıl gidilir? Kastamonu'da gezilecek yerler nerelerdir?

Türkiye'nin en dikkat çeken şehirlerinden biri olan Kastamonu, köklü tarihi ve zengin kültürel değerleriyle seyahat severlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Özellikle kış mevsiminde eşsiz bir atmosfere bürünen bu şehri mutlaka görmelisiniz. Peki Kastamonu nerede? Kastamonu ne demek? Kastamonu'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Kış mevsiminin ortasında olduğumuz şu günlerde Türkiye'nin her bir köşesi eşsiz manzaraları gözler önüne seriyor. Bembeyaz ve sakin bir atmosferi içerisinde barındıran bu aylarda aileniz ve dostlarınızla keyif alabileceğiniz harika gezi rotaları oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin görkemli doğasına yakından şahitlik edebileceğiniz Kastamonu da bu rotaların başında geliyor. Denizin ve ormanın iç içe geçtiği bu kent, zengin tarihi yapılarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Gelin, her adımıyla sizi kendine çekecek Kastamonu'yu birlikte keşfe çıkalım.

Sivas nerede? SivasİLİŞKİLİ HABERSivas nerede? Sivas'ta gezilecek yerler nerelerdir? Sivas'a nasıl gidilir?

KASTAMONU NEREDE?

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu, Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Çevresinde Sinop, Bartın, Karabük, Çankırı ve Çorum gibi ünlü şehirlerin yer aldığı kentte; Merkez, Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Daday, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü ve Tosya adında 20 ilçe bulunmaktadır. Gökırmak'ın bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde kurulu olan şehrin denizden yüksekliğinin 774 metre olduğu bilinmektedir. 

Kastamonu

Kastamonu

KASTAMONU NE DEMEK?

Kastamonu şehrinin ismine dair pek çok rivayet yer almakla beraber en yaygın olanı şudur:
Geçmişte Bizans İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü dönemlerde Komminos Hanedanı, bölgede hakim bir konumdaydı. Komminos hanedanını ithafen "Komnenlerin Kalesi" anlamına gelen "Kastra-Komnen" zaman içerisinde Castamon olarak çevrilmiş ve günümüze Kastamonu olarak ulaşmıştır.

Kastamonu isminin anlamı

Kastamonu isminin anlamı

KASTAMONU'NUN NESİ MEŞHUR? KASTAMONU'DA NE YENİR?

Kastamonu denildiğinde akla ilk olarak çekme helva gelmektedir. Yapımı oldukça zahmetli olan çekme helva, tadı damağınızda kalacak eşsiz bir lezzet. Öte yandan; ekşili pilav, banduma, etli ekmek, patates paçası, kuyu kebabı, tosya pirinci, simit tiridi ve inebolu simidi de fazlasıyla meşhurdur.

KastamonuİLİŞKİLİ HABERKastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur?

Kastamonu çekme helva

Kastamonu çekme helva

KASTAMONU'DA GEZİLECEK YERLER

Evliyalar şehri olarak da adlandırılan Kastamonu, Türkiye'nin kuzey kıyısında ihtişamlı bir şehri sembolize etmektedir. Anadolu'nun en eski kentlerinden biri olan Kastamonu'ya gitmeyi planlıyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerler şunlardır:

  • Valla Kanyonu
  • Küre Dağları Milli Parkı
  • Kastamonu Kalesi
  • Rıfat Ilgaz Müzesi 

Kastamonuda gezilecek yerler

Kastamonuda gezilecek yerler

VALLA KANYONU

Valla Kanyonu, yalnızca Türkiye'nin değil tüm dünyanın en dikkat çeken yerlerinden biri olarak görülmektedir. Dünya'nın en derin ikinci kanyonu unvanını taşıyan Valla Kanyonu, Kastamonu'nun Pınarbaşı sınırları içerisinde yer almaktadır.

Valla Kanyonu

Valla Kanyonu

Göz kamaştıran bir manzarayı gözler önüne seren Valla Kanyonu, her yönüyle ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatmaktadır.

Valla Kanyonu manzarası

Valla Kanyonu manzarası

200 metreyi bulan yüksekliğiyle görkemli bir bakış açısına sahip olan Valla Kanyonu'nda yer alan 3 katlı seyir terası, yüksek kayalık uçurumların ihtişamına ev sahipliği yapıyor. Eğer Kastamonu'ya giderseniz mutlaka burayı görmenizi tavsiye ederiz.

Valla Kanyonundan kareler

Valla Kanyonundan kareler

KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKI

"Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Doğa Harikası" isimli uluslararası bir listede kendisine yer bulan Küre Dağları Milli Parkı, Türkiye'nin en ihtişamlı doğal alanlarından biridir.

Küre Dağları Milli Parkı

Küre Dağları Milli Parkı

Batı Karadeniz Bölgesi'ni çevreleyen Milli Park, Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisindedir. 37.753 hektarlık geniş bir alanı kaplayan bölge, 2020 yılında Milli Park unvanına sahip olmuştur.

Küre Dağları Milli Parkından kareler

Küre Dağları Milli Parkından kareler

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Küre Dağları Milli Parkı, adını dağların orta kesiminde yer alan Küre ilçesinden almıştır.

Küre Dağları Milli Parkı kış manzarası

Küre Dağları Milli Parkı kış manzarası

Doğa yürüyüşleri, tırmanma, safari gibi aktiviteler için buraya gelebilirsiniz. Aynı zamanda doğa fotoğrafçılığıyla ilgileniyorsanız Küre Dağları tam da size göre!

Küre Dağları Milli Parkından kareler

Küre Dağları Milli Parkından kareler

KASTAMONU KALESİ 

Kastamonu'nun en değerli simgelerinden biri olan Kastamonu Kalesi, şehrin merkezinde adeta bir yıldız gibi parlamaktadır. M.SS 12'inci yüzyılda Komnenoslar tarafından yapılan kale, kentin korunma ihtiyacı için inşa edildi. Tarih boyunca pek çok savaşa şahitlik eden kalenin yalnızca iç kalesi günümüze ulaşmayı başarmıştır. 

Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi

Kale hem Bizans hem de Türk mimarisinin etkileyici dokunuşlarını taşımaktadır. Şehirden 120 metre yükseklikte yer alan Kastamonu Kalesi'ne gittiğinizde tüm şehrin ayaklarınızın altına serildiğini hissedebilirsiniz. Kale'nin içerisinde sarnıçlar, zindanlar ve kaçış tünelleri yer almakla beraber; "Bayraklı Sultan" olarak isimlendiren bir türbe de bulunmaktadır.

Kastamonu Kalesi manzarası

Kastamonu Kalesi manzarası

RIFAT ILGAZ MÜZESİ

Yılların vazgeçilmez film serisi Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz'ın doğduğu ev Kastamonu'da dünyaya gelmiştir. Kastamonu'nun Cide ilçesinde yer alan ev, ünlü yazarın ölümünün ardından müzeye dönüştürülmüştür.

Rıfat Ilgaz müzesi

Rıfat Ilgaz müzesi

Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan müzede Rıfat Ilgaz'ın eserleri, kişisel eşyaları, çalışma masası, kitaplığı, karyolası, fotoğrafları ve özel yaşantısına dair bazı eşyalar yer almaktadır.

Rıfat Ilgaz müzesinden kareler

Rıfat Ilgaz müzesinden kareler

KASTAMONU'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan 509 kilometrelik mesafede yer alan Kastamonu'ya yaklaşık 5 saat içerisinde özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda otobüs seferlerinden faydalanarak da Kastamonu'ya gitmeniz mümkün. Minimum 340,00 TL'ye satın alacağınız otobüs bileti ile ortalama 7 saat 42 dakika içerisinde Kastamonu'ya yolculuk edebilirsiniz. 

  • Dilerseniz hava yollarını da kullanarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Minimum 474,99 TL'ye satın alabileceğiniz uçak bileti ile 1 saat 5 dakika içerisinde İstanbul Havalimanı'ndan Kastamonu Havalimanı'na ulaşabilirsiniz.

Kastamonuya nasıl gidilir

Kastamonuya nasıl gidilir

İYİ TATİLLER!

2023 kışlık pijama takımı modelleri nelerdir? Kış sezonuna damga vuracak pijama takımları

İLİŞKİLİ HABER

2023 kışlık pijama takımı modelleri nelerdir? Kış sezonuna damga vuracak pijama takımları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Sakarya54 1 yıl önce

Bizim insanımız da yurtdışı hastalığı var eğer gitmezsen sosyete ayıplar

vatandaş 2 yıl önce

amerikada

Mustafa 2 yıl önce

Yazı güzel Kastamonu güzel en yakın zamanda bir turu yapmak istiyorum.

Toplam 1 beğeni