Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede? Türkiye'de kayak yapılacak en güzel yerler

Kış ayları denildiğinde akla gelen ilk aktivite elbette kayak oluyor. Siz de Türkiye'nin birbirinden eşsiz kayak merkezlerinde aileniz ve dostlarınızla unutulmaz bir kış tatili yapabilirsiniz. Peki, Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede? Türkiye'de nerede kayak yapılır? En iyi kayak merkezi hangisi? İşte yanıtlar...

İsteği ve vakti olanlar için kışı bambaşka bir hale getiren aktivitelerin başında kayak gelmektedir. Türkiye'nin birbirinden özel kış manzaralarını gözler önüne seren kayak pistleri, özellikle ocak ayında binlerce ziyaretçiye kapılarını aralıyor. Soğuyan havaların etkisiyle eve kapanmak yerine doğada zaman geçirmeye olanak tanıyan kayak merkezleri her yaş grubuna hitap ediyor. Aileniz ve dostlarınızla hem keyifli vakitler geçirebileceğiniz hem de güzel bir dinlenme fırsatı yakalayabileceğiniz gezi rotaları çizebilirsiniz. Gelin, ülkemizin en güzel kayak merkezlerine birlikte göz atalım.

2023 Yeni yıl tatilinde nereye gidilir? Kış mevsiminde gezilecek yerlerİLİŞKİLİ HABER2023 Yeni yıl tatilinde nereye gidilir? Kış mevsiminde gezilecek yerler

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAYAK MERKEZLERİ NEREDE?

Doğal güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla dünyanın en güzel topraklarına kucak açan Türkiye'nin farklı köşelerinde birçok kayak merkezine gidebilirsiniz. Her zevke ve her bütçeye uygun Türkiye'deki en güzel kayak merkezleri şu şekildedir:

  • Palandöken Kayak Merkezi
  • Erciyes Kayak Merkezi
  • Uludağ Kayak Merkezi
  • Davraz Kayak Merkezi
  • Ilgaz Kayak Merkezi

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, beyazın en ihtişamlı halini gözler önüne seriyor. Yaklaşık 3200 metre rakımlı Palandöken Dağları'nda Aralık ayının tadını çıkarabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi

Doğunun en popüler turizm noktalarından biri olan kayak merkezi aynı zamanda dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer almaktadır. 8'i kolay, 9'u orta düzey, 3'ü ileri düzey, 4'ü de doğal olmak üzere toplamda 24 pistin yer bulunduğu bölgede aileniz ve sevdiklerinizle hoş vakitler geçirebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezinden kareler

Palandöken Kayak Merkezinden kareler

ERCİYES KAYAK MERKEZİ

Kış sporları ve dağcılık için en sık tercih edilen yerlerin başında Erciyes Dağı gelmektedir. Kayseri'nin 25 kilometre güneyinde yer alan Erciyes Kayak Merkezi3.916 metreye ulaşan zirvesiyle ülkemizin en yüksek 5'inci dağı olarak bilinmektedir. 

Erciyes Dağı

Erciyes Dağı

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın akın gittiği Erciyes Kayak Merkezi'nde zorluk seviyelerine göre farklılık gösteren 32 adet kayak pisti bulunmaktadır. Dilerseniz çocuklarınızla güzel bir tatil için buraya gelebilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ

Kış aylarında pek çok kişinin seyahat rehberinde yer alan Uludağ, İstanbul'a yakın olması sebebiyle dikkat çekmektedir. 2.543 metre yüksekliği ile Batı Anadolu'nun en büyük dağı olan Uludağ, Bursa'dadır. 

Uludağ

Uludağ

Her yaş grubuna hitap eden 24 kayak pistiyle kış turizminde önemli bir rol oynayan Uludağ Kayak Merkezi'nde kayak dışında snowboard, bigfoot, buzpateni ve kar motosikleti aktiviteleri yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. 

Uludağ Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye'nin ilk kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi'nde dostlarınız ve sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezinden kareler

Uludağ Kayak Merkezinden kareler

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ

Isparta'nın en önemli sembollerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi, şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hem kayak yapmaya yeni başlayanlar hem de profesyonel kayakçılar için toplamda 12 kayak pistinin yer aldığı Davraz Kayak Merkezi'nde Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasına da kucak açabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi

Özellikle ocak ayında ilgi odağı haline gelen Davraz Kayak Merkezi, diğer kayak merkezlerine oranla daha sakin bir yapıya sahiptir. Eğer hafta sonu veya hafta içi şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşıp rahat nefes alabileceğiniz gezi rotaları çizmek isterseniz buraya göz atın derim.

Davraz Kayak Merkezinden kareler

Davraz Kayak Merkezinden kareler

ILGAZ KAYAK MERKEZİ

Kastamonu il sınırları içerisinde yer alan Ilgaz Kayak Merkezi, ormanlık bir alan içerisinde olmasından dolayı ilgi odağı haline gelmektedir. Ilgaz Dağlı Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezinde toplamda 3 pist mevcuttur.

Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi

2850 metre rakımlı Ilgaz Kayak Merkezi, İstanbul ve Ankara'ya yakın olduğu için en sık tercih edilen kayak merkezleri arasında yer almaktadır. 

Ilgaz Kayak Merkezinden kareler

Ilgaz Kayak Merkezinden kareler

Kışın tadına varabileceğiniz güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle...

Küçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri geniş göstermenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Küçük ev dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evleri geniş göstermenin yolları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0