Prof. Dr. Ahmet Akın evlenecek çiftlere tavsiyelerde bulundu! 'En güzel düğün en kolay olandır'

İki kişinin bir ömür boyu mutluluğa "evet" dediği evlilik ve düğünlerle ilgili konuşan Prof. Dr. Ahmet Akın, bilinmesi gereken tüm detayları anlattı.

Mutluluklarını nikah masasına taşımaya karar veren çiftler, düğün hazırlıkları yaparken zorlu süreçler yaşayabiliyor. Gereksiz masraf ve dengesiz bütçelerle yapılan düğün hazırlıkları, evlilik sürecinde çiftler arasında huzursuzluğa neden olabilir.

Evlilik yolunda ilerleyen çiftler için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Akın, Diriliş Postası gazetesinde şu açıklamalarda bulundu:

"Evlilikte elbette hem maddi hem de manevi kaygıları olacaktır insanların. Ancak günümüzde sanki maddi kaygılar daha fazla dikkate alınmaya başlandığı için huzurlu bir yuvayı zedeleyecek çok sayıda faktör devreye girmektedir. Daha evlenmeden eşler birbirlerinden çok sayıda talep ve beklentide bulunmakta ve bunları yerine getirmek için ciddi borçlar yapılmaktadır. Kanaat ve doyum evlilikte ve öncesinde son derece önemlidir. Mutlulukla varlık ve maddiyatın doğrudan bir ilişkisi olduğu düşünülmemelidir, böyle olsaydı ultra zengin çiftlerin asla boşanmaması gerekirdi. Günümüzde evlilikte gösteriş ve şatafat eğilimi artmakta, düğünler abartılı bütçelerle ve mütevazilikten uzak bir düzlemde yapılmaktadır. Bu da evlenmeyi zorlaştıran diğer bir faktördür. Bu nedenle evlatlarının sonradan sorun yaşamamaları ve evliliklerinin uzun süreli ve mutlu, sağlıklı olması için hem evlenecek gençler hem de aileler alınacak eşyalar ve düğüne ayrılacak bütçe konusunda daha esnek ve yapıcı davranmak zorundadır."

"ÖZVERİ VE ANLAYIŞ ÖN PLANDA OLMALI!"

Düğün alışverişleri esnasında empati kurarak daha hassas davranılması gerektiğine işaret eden Akın, "Çoğunlukla düğün alışverişlerinde gençler ve aileler arasında yaşanan ve çok basit nedenlerden kaynaklanan çatışmalar bir araya geldiğinde sorunlar büyümekte ve önü alınamaz bir biçimde evlilik sürecini sarsmaktadır. Bu noktada aileler ve evlenecek gençlerin birbirlerine karşı tahammüllü olmaları, birbirlerini maddi ve manevi açıdan desteklemeleri güzellikleri artırır. Özveri, anlayış ve hasbilik ön planda olursa tartışma ve sorunlar azalır, evlenecek gençlerin aileleri yani hısımlar birbirlerini kültürel, sosyal ve değerler açısından asla yargılamamalı, eleştirmemeli ve hele hele asla küçümsememelidir. Bunları gençlerin yanında asla yapmamalıdır. Alışveriş ve beklentilerde her iki taraf ta ne çok müsrif ne de çok cimri davranmamalı ve orta yolu tercih etmelidirler." şeklinde konuştu.

Murat Yıldırım'ın eşi Iman Elbani'den takdir edilen davranış!

İLİŞKİLİ HABER

Murat Yıldırım'ın eşi Iman Elbani'den takdir edilen davranış!
Emine Karayılan 'Milyoner olacağım' derken hem eşinden hem de 300 bin liradan oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Karayılan 'Milyoner olacağım' derken hem eşinden hem de 300 bin liradan oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0