Petra Antik kenti nerede, nasıl gidilir? Petra Antik Kenti özellikleri

Arap çöllerinin arasında gül kırmızısı bir şehri anımsatan Petra Antik Kenti, dünyanın 7 harikasından biri. Benzersiz bir atmosfere kucak açan bu antik kent, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında en üst sıralarda yer alıyor. Peki Petra Antik Kenti nerede? Petra Antik kenti hangi ülkede? Dünyanın 7 harikaları nelerdir? İşte tüm soruların yanıtını haberimizde sizler için yanıtladık...

Masmavi berrak sulardan yemyeşil orman denizlerine, göz alıcı mimari dokulardan etkileyici kültürel değerlere kadar her bir yanı eşsiz zenginliklerle süslü olan dünyamızda gezilip görülmesi gereken binlerce yer var. Geçmişten bugüne farklı medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan bu topraklarda bazı eserler diğerlerinin önüne geçmeyi başarıyor. Özellikle Dünyanın 7 harikasından biri olan Petra Antik Kenti, Ortadoğu'nun gizli hazinesi niteliğinde. Her yıl binlerce turiste kapılarını aralayan Petra Antik Kentini gelin birlikte adım adım keşfedelim.

Machu Picchu Antik Kenti nerede? Machu Picchu nasıl bir yer? Machu PicchuİLİŞKİLİ HABERMachu Picchu Antik Kenti nerede? Machu Picchu nasıl bir yer? Machu Picchu'da gezilecek yerler

PETRA ANTİK KENTİ NEREDE? PETRA ANTİK KENTİ HANGİ ÜLKEDE?

Ortadoğu'nun en önemli simgelerinden biri olarak görülen Petra Antik Kenti, Ürdün'de yer almaktadır. Wadi Musa bölgesine bağlı olan antik kent, Kızıldeniz'in kuzeyinde yer alan Akabe Körfezi ve Lut Gölünün arasındaki topraklar üzerindedir. Ürdün'ün başkenti Amman ile Petra Antik Kent arasında 250 kilometre mesafe bulunmaktadır. 

Petra Antik Kenti

Petra Antik Kenti

PETRA ANTİK KENTİ NE ZAMAN İNŞA EDİLDİ? PETRA ANTİK KENTİ KİM TARAFINDAN YAPILMIŞTIR?

Milattan önce 400 ile milattan sonra 106 yılları arasında Nebatiler'in başkenti konumunda olan Petra Antik Kenti, dağların oyulmasıyla inşa edilmiştir. Kumtaşı kayalardan oluşan antik kent, Nebati İmparatorluğuyla birlikte gelişerek büyümüştür.

Petra Antik Kenti tarihi

Petra Antik Kenti tarihi

O dönemlerde ticaretin merkezi konumunda olan eşsiz yapı, Kızıldeniz'den Basra Körfezi'ne hatta Gazze'den Şam'a kadar ticarette önemli bir kavşak noktası görevi üstlenmiştir.

Petra Antik Kenti özellikleri

Petra Antik Kenti özellikleri

PETRA ANTİK KENTİ NASIL BİR YER? PETRA ANTİK KENTİ ÖZELLİKLERİ 

Grekçe'de "büyük kaya" anlamına gelen Petra Antik Kent, gün ışığına göre değişen kayaların rengi ve heybetli görünümüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Petra Antik Kenti hakkında bilinmesi gerekenler

Petra Antik Kenti hakkında bilinmesi gerekenler

1812 yılında İsviçreli gezgin Johann Burckhardt tarafından yeniden keşfedilen bu gizemli yer, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Ürdün'ün en değerli sembolü olan Petra aynı zamanda 2007 yılında Dünyanın 7 harikasından biri olmaya da hak kazanmıştır.

Dünyanın 7 harikası

Dünyanın 7 harikası

İnşası 500 yıl süren Petra Antik Kentinin güneşin açısına göre rengi pembe, kırmızı, turuncu ve sarıya dönüşen kumtaşı kayalarına anıt mezarlar, görkemli tapınaklar, kaya mezarlar, ticarethaneler, tiyatrolar ve çeşitli yaşam alanları inşa edilmiştir.

Petra Antik Kenti hakkında detaylar

Petra Antik Kenti hakkında detaylar

Petra Antik Kentinin en ünlü yerlerinden biri olan Ad Deir Manastırı, Petra'da MÖ I. yüzyılda kayalara oyularak inşa edilen en görkemli yapıdır. Bu manastırı yakından görmek için 800 basamaklı bir merdiveni çıkmanız gerekiyor. Öte yandan Petra Antik kentinin kuzeyinde yer alan "Küçük Petra" da buranın en değerli sembollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Petra Antik Kenti görünümü

Petra Antik Kenti görünümü

PETRA ANTİK KENTİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Sabah 06:00 ile akşam 16:00 arası ziyarete açık olan Petra Antik Kentini yakından görmek için 20 dolar ücret ödemeniz gerekmektedir. Ancak 12 yaş altı çocuklar için herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Petra Antik Kenti ziyaret saatleri

Petra Antik Kenti ziyaret saatleri

PETRA ANTİK KENTİNE NASIL GİDİLİR?

Petra Antik Kentini ziyaret etmek için öncelikle İstanbul'dan Ürdün'e gitmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 1.902,9 kilometre mesafede yer alan Ürdün'e hava yollarını kullanarak hızlı bir şekilde gidebilirsiniz. Ortalama 9.983,99 TL'ye satın alacağınız uçak biletiyle Petra'ya en yakın havalimanı olan Akabe King Hussein'e ulaştıktan sonra özel bir araçla yaklaşık 2 saat içerisinde Petra Antik Kentinde olabilirsiniz.

Petra Antik Kentine nasıl gidilir

Petra Antik Kentine nasıl gidilir

İYİ TATİLLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0