Ülkemizde genç girişimcilere çifte destek sağlanıyor!

Türkiye'de genç girişimcilere teşvik artıyor. 3 yıl prim teşviği ile genç girişimciler bu yıl primde 20 bin 716, vergide 13 bin 750 lira yıllık kazanç sağlayacak. İşte, devletin genç girişimciler için sağladığı çifte desteğin detayları...

Ülkemizde genç girişimcilere sağlanan istihdam ve iş kurma desteğiyle gençlerin önü açılıyor. Girişimci gençler için devlet tarafından sağlanan vergi ve prim kolaylığıHazine tarafından sunuluyor.

DEVLET TARAFINDAN ÖDENİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) Bağkur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki girişimci gençler ilk kez kendisine ait bir iş yeri açıyorsa, tescil tarihinden itibaren 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden devlet tarafından ödeniyor.

HAZİNEDEN KARŞILANIYOR 

2022'de aylık bin 726 lira 38 kuruş, yıllık olarak da 20 bin 716 lira 56 kuruş tutarındaki sigorta primleri genç girişimciler için Hazine tarafından karşılanıyor. İlk kez gelir vergisi mükellefi olarak iş yeri açan 18-29 yaş aralığındaki gençler için devlet, 3 yıllık vergi istinası imkanı da sunuyor.

CEPTE 13 BİN 750 LİRA KALIYOR

Genç girişimciler 3 vergi yılı boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmı için gelir vergisi ödemiyor. 75 bin liralık matrahta cepte 13 bin 750 lira kalıyor.

PRİM TEŞVİĞİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Genç girişimci:

  • 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmalı,
  • Kazanç istisnasından faydalanmalı,
  • Kendi işinde birfiil çalışmalı
  • İşini kendisi idare etmeli.

 

'Anadolu Bacıları' kooperatifi ile kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor

İLİŞKİLİ HABER

'Anadolu Bacıları' kooperatifi ile kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor

BİR YORUM YAPIN 0