Ocak ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 vizyona girecek filmler

Her hafta vizyona giren yepyeni filmler sinema tutkunlarının radarına takılmaya devam ediyor. Birbirinden eşsiz yapımların yer aldığı sinema salonlarında Ocak ayında mutlaka izlemeniz gereken filmleri sizler için açıkladık. Peki, Ocak ayı vizyondaki filmler nelerdir? Vizyona ne girecek? Ocak ayında hangi filmler var? Hangi filmler vizyona girecek? Bu hafta sinemada hangi filmler var? İşte yanıtlar...

Tempolu iş yaşantısı ve evdeki sorumluluklarımız kimi zaman keyifsiz hissetmemize neden olabiliyor. Günün stresini geride bırakarak çok yorulmadan eğlenebileceğimiz aktivitelere boş vakitlerimizde yer vermeye çalışıyoruz. İster tek başımıza ister sevdiklerimizle kaliteli zamanlar geçirebileceğimiz sinemalar, en sevilen aktivitelerin başında geliyor. Her hafta vizyona giren korku, komedi, aile, dram, gerilim ve romantik filmler arasından kişisel zevklerimize hitap eden yapımları seçerek sıcacık patlamış mısır eşliğinde eğlenceye doyabiliriz. Gelin, Ocak ayında vizyona giren yerli ve yabancı filmlere birlikte göz atalım.

Hangi film mutlaka izlenmeli? Ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHangi film mutlaka izlenmeli? Ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?

  • KOLONİ 

VİZYON TARİHİ: 21.01.2022

SÜRE: 104 DAKİKA

TÜR: AKSİYON

Başrolünde Iain Glen, Nora Arnezeder ve Sarah-Sofie Boussnina'nın yer aldığı "Koloni (The Colony)", aksiyon ve bilim kurgu severler için biçilmiş kaftan. Yönetmen koltuğunda Tim Fehlbaum'un oturduğu heyecanlı yapım, uzak bir geleceği anlatmaktadır. Film, uzun süre önce yaşanmaz bir duruma gelen Dünya'ya zorunlu iniş yapan bir kadın astronot ve artık çorak olan Dünya'da kalan nüfusun kaderinin kesişmesini gözler önüne seriyor. Heyecan dolu dakikaların yer aldığı bir aksiyon filmi izlemek isterseniz 21 Ocak'ta vizyona girecek olan bu filme bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

  • AYRI DÜNYALAR 

VİZYON TARİHİ: 21.01.2022

SÜRE: 106 DAKİKA

TÜR: DRAM

Başrolünde Juliette Binoche, Hélène Lambert ve Léa Carne'in rol aldığı "Ayrı Dünyalar (Between Tho Worlds)", Fransız gazeteci Florence Aubenas’nın kimliğini gizleyerek çalıştığı günleri ve gözlemleri anlattığı kitabı Le Quai de Ouistreham'dan esinlenerek beyaz perdeye aktarılmıştır. Yönetmenliğini Emmanuel Carrère'nin üstlendiği film, tanınmış yazar Marianne Winckler'ın Fransa’da sosyal adaletsizlik ve gelecek kaygısıyla ilgili bir kitap yazmak istemesiyle başlamaktadır.

Araştırma yapmak için gerçek kimliğini gizleyerek Fransa'nın güneyine giden Winckler, temizlik işçiliği yapan kadınlara katılarak geçim kaygısını ve sosyal görünmezliği deneyimlemek ister. Koşulların ağırlığıyla kadınlar arasında dayanışma ruhu güçlüdür; ancak gerçek görünenden çok daha farklıdır. Sürükleyici hikayesiyle sinema severlerin dikkatini çeken bu filme mutlaka göz atmayı unutmayın!

  • GİZLİ GERÇEK

VİZYON TARİHİ: 21.01.2022

SÜRE: 90 DAKİKA

TÜR: GERİLİM

Başrolünde Sarah Paulson, Kiera Allen ve Sara Sohn'un rol aldığı "Gizli Gerçek (Run)", gerilim filmlerini sevenler için harika bir seçim olacaktır. 90 dakika boyunca heyecan dolu dakikalar yaşatan filmin yönetmen koltuğunda Aneesh Chaganty oturuyor. Kontrolcü ve baskıcı bir anne ile kızı arasında yaşanan olayları konu edinen Gizli Gerçek'te dünyadan izole bir şekilde büyümüş Chloe'nin annesi Diane'ın sakladığı korkunç bir sırrı öğrenmesini anlatıyor. Annesinin sırlarını öğrendikçe özgürlüğüne kavuşmak için planlar yapmaya başlayan Chloe'nin kaçış planları izleyenleri ekran başına kilitleyecek.

  • ŞARKINI SÖYLE 2

VİZYON TARİHİ: 21.01.2022

SÜRE: 110 DAKİKA

TÜR: ANİMASYON

Yönetmen koltuğunda Garth Jennings'in oturduğu "Şarkını Söyle 2" animasyon severlerin bayılacağı bir film. 21 Ocak'ta vizyona girecek olan film, hevesli koala Buster Moon ve yıldızlarla dolu hayvan sanatçılarının dünyanın pırıltılı eğlence başkentinde bugüne kadarki en göz kamaştırıcı sahne şovlarını hazırlama sürecini anlatıyor. Çocuklarınızla hafta sonu keyifli vakitler geçirmek ve hayal gücünüzün sınırlarını zorlamak isterseniz bu filme göz atmanızı tavsiye ederiz.

  • KAOS YÜRÜYÜŞÜ

VİZYON TARİHİ: 28.01.2022

SÜRE: 109 DAKİKA

TÜR: BİLİM KURGU / AKSİYON

Başrolünde Tom Holland,  Daisy Ridley ve Demian Bichir'ın rol aldığı "Kaos Yürüyüşü", aksiyon ve bilim kurgunun iç içe geçtiği heyecanlı yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlık için yeni bir umut olması beklenen Yeni Dünya'da yaşayan Todd Hewitt'ın başından geçenleri anlatan filmde "Noise" adı verilen bir virüs sebebiyle herkes birbirinin düşüncelerinden parçaları görebilmektedir. Bu virüs pek çok kişiyi getirdiği sonsuz gürültü sebebiyle deliliğe itmiştir. Ancak günün birinde Todd, Viola isimli bir genç kızla karşılaşır ve Viola'nın yanında virüsün etkisiz hale geldiğini görür. 

Birbirleri ile pek de alakası olmayan Viola ve Todd, keşfedilmemiş bir gezegende tehlikeli bir maceraya adım atarlar. Tüm düşüncelerin duyulduğu, tüm hareketlerin görüldüğü bu yerden kaçmaya çalışan Todd ve Viola'nın sürükleyici hikayesi 28 Ocak'ta sinema severlerle buluşacak.

İyi Seyirler... 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0