18 Yaşındaki Elif'i yerden yere vuran Esra Erol'dan sert çıkış! 'Kendi çocuğum gibi...'

ATV ekranlarında ilgiyle izlenen Esra Erol'da programında evli ve iki çocuk babası Kadir Akkoyunlu'ya kaçan 18 yaşındaki Elif Yıldırım olayı geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya damga vurmuştu. Genç bir kızı azarladığı için büyük tepki toplayan Esra Erol "Programda yer alan çocukları kendi çocuklarım gibi görüyorum" dedi.

Ünlü sunucu Esra Erol, programında ekran önüne çıkmak isteyemeyen Elif Yıldırım'ı azarlayıp bağırmasıyla sosyal medyanın gündemine oturmuştu. 18 yaşındaki Elif'e sert eleştirilerde bulunan Esra Erol'un tavrı kimi sosyal medya kullanıcıları tarafından takdir toplarken kimileri de Esra Erol'un genç kızı rencide ettiğini savunarak tepki göstermişti.

"ORADAKİ ANNE ESRA'NIN TAVRIYDI!"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Esra Erol, aldığı tepkiler hakkında şöyle konuştu:

"Oradaki programcı Esra'nın değil, anne Esra'nın tavrıydı. Evli bir adamın ikinci eşi olmak için evinden kaçan 18 yaşındaki bir kız çocuğuna ve onun ötesinde herkese 'Kız çocuklarınızı birini bulup evlenmek için değil eğitim görüp kendi ayakları üzerinde durmaları için yetiştirin' dedim, demeye de devam ediyorum. Ama maalesef sosyal medya körün fili tuttuğu yerden tarif etmesine benzeyen bir yer. Konunun başını sonunu bilmeden, çoğu zaman konuyu bile izlemeden yorum yapan bir güruh var orada. Bence sosyal medyanın insanlığa yaptığı en büyük kötülük, konuyu bağlamından koparması. Kızımız kendi rızasıyla yayına geldi, yayın öncesi "Yüzümü göstermeyin" gibi bir talepte bulunmadı. Kameralar önünde ve ailesini görmek istememesinden kaynaklı tavırla yüzümü göstermeyin dediği anda önlemimizi aldık. Siz kendinizi o kızın anne ve babasının yerine koyun. Beni daha iyi anlayacaksınız."

"KENDİ ÇOCUĞUM GİBİ GÖRÜYORUM"

"Programda yer alan çocukları kendi çocuklarım gibi görüyorum" diyen ünlü sunucu sözlerini "Sosyal medyayı programımda mayınlı araziye benzetiyorum. Orada çok dolaşırsanız, bir şekilde patlıyor. Moda tabirle metaverse gibi düşünün. İçindeyken varsın, dışındayken yoksun. Telefon ya da bilgisayar klavyesi gördüğünde cüceler dev, dilenciler kral oluyor." şeklinde noktaladı.

DAHA ÖNCE NELER OLMUŞTU?

Esra Erol'da programıyla Türkiye'nin gündemine oturan Elif Yıldırım'dan sevindiren bir haber geldi. Evli ve 2 çocuk babası Kadir Akkoyun'a kaçan 18 yaşındaki Elif'in uzun uğraşlar sonucunda ailesinin yanına dönmeyi kabul ettiği açıklandı. 

Sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline gelen Elif'in ikna edildiği ve ailesinin yanına dönmeyi kabul etmesi izleyenleri sevindirdi.

ESRA EROL İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI!

Esra Erol'un gündüz kuşağında yayınlanan programında evli ve iki çocuk babası Kadir Akkoyun'a kaçan 18 yaşındaki Elif'i yüksek sesle azarlaması ve yüzünü göstermek istememesine rağmen ifşa etmesi sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölmüştü. Bazı sosyal medya kullanıcıları Esra Erol'un genç kızı topluma kötü örnek olmaması adına uyardığını söylese de kimileri de ünlü sunucunun kişilik haklarına saygısızlık ederek genç kızı rencide ettiğini savundu.

Sanat dünyasından pek çok isminde konu hakkında açıklamalarda bulunduğu olayın ardından tepkilerin odağındaki Esra Erol, canlı yayında ilk kez eleştirilere yanıt verdi. 

Esra Erol, şunları söyledi:

"Kendisine evli adamlarla birlikte olmanın hayatını mahvedeceğini söylemek için göstermiş olduğum bir tepki var. Bu tepki sosyal medyada çok farklı noktalara götürüldü. Oysa benim tepkim, kız çocuklarına eğitim görmek yerine evli adamların ikinci eşi olmalarına duyduğum üzüntüden. Benim tek duygum bu. Benim üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Neden aile içinde istismara uğrayan engelli çocukla ilgili sesinizi çıkarmadınız? Ben bunu üzüntü verici buluyorum. Toplumsa meselelerde gözünüzü kaparsanız her şey yolunda sanırsınız. Varsın rahatları kaçıralım. Belki sonuca bir faydası olur. Bana istediğiniz söyleyin, ama inanın o söylenenlerin hepsi genç kızlarımızın hayatını kurtarsın. Bundan sonra kız çocuklarıyla ilgili daha fazla konuşacağım. Kız çocuklarımızı öyle bir eğitelim ki onları bu adamları gözlerinden tanısınlar. O şerefsizlere söyleyecek çok sözüm var ama her seferinde de söylüyorum. Benim nasıl kadınları savunucu olduğumu herkes bilir. Lütfen çok rica ediyorum sadece bir dakikayla ve sistematik bir şekilde yayılmış olan bir görüntüyle beni yargılamayın. Haksızlık etmeyin çok rica ediyorum"

Sizce Esra Erol haklı mı?

ESRA EROL ÖFKESİNE HAKİM OLAMADI!

Hafta içi her gün ATV ekranlarında izleyenlerle buluşan fenomen program Esra Erol'da geçtiğimiz günlerde şaşkınlık uyandıran bir olay yaşandı. Yıldırım Ailesi, 17 Ocak'ta Alanya'da kaybolan 18 yaşındaki kızları Elif Yıldırım'ı bulmak için Esra Erol'dan yardım istedi. Alanya'da ablasıyla birlikte yaşayan 18 yaşındaki Elif, ablası işe gittikten sonra evden ayrılmış ve bir daha haber alınamamıştı. 

Esra Erol ve ekibinin uzun uğraşlarının ardından Elif'in Konya'da yaşayan 40 yaşında evli ve 2 çocuk babası Kadir Akkoyun'a kaçtığı öğrenildi. Elif Yıldırım'ı çatı katında sakladığı iddia edilen Kadir Akkoyun, yaşanan olayların ardından canlı yayına bağlanarak böyle bir şey olmadığını söyledi. Ancak Kadir Akkoyun'un eşi Ümit Hanım, telefon bağlantısının ardından kocasının ihanetini ve çatı katında saklanan Elif'i öğrendi.

Canlı yayına katılan Elif, kendisinin görüntülendiğini fark edince bir anda sinir krizi geçirerek Esra Erol'a bağırmaya başladı. Bunun üzerine sinirlerine hakim olamayan Esra Erol ise "Lütfen aynı isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak için de göster. Yanlışların arkasında durmak için bu tepkileri vermeyin. Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" diyerek tepki gösterdi.

Elif'in yanından ayrılan Esra Erol'un nefesi kesildi ve gözyaşlarına boğuldu. Ünlü sunucu ebeveynlere seslenerek "Çocuklarınızı baskılamak, kısıtlamak yerine o arkadaşlıkların hangi seviyede kalması gerektiğini, o arkadaşlığın boyutunu, eğitimin, bedenlerinin, hayatlarının ne kadar kıymetli olduğunu ve bir erkek uğruna yaşamamaları, mahvetmemelerini gerektiğini lütfen çocuklarınıza öğretin. Çocuklarınıza şefkat gösterin" ifadelerini kullandı.

Önceki gün gerçekleşen canlı yayında konuşan Elif'in son kararı ise izleyenleri şaşkına çevirdi. Yaşanan olayların ardından evli ve 2 çocuk babası Kadir'den vazgeçmeyen Elif, Kadir Bey'e geri dönmek istediğini açıkladı. Pişman olsa da kendisinin bunu yaşayacağını söyleyen genç kızın kararı hem stüdyodakileri hem de ekranların başında izleyenleri şoke etti. 

Esra Erol'un 18 yaşındaki Elif'e söylediği sözler bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki alırken oyuncu Bergüzar Korel, Esra Erol'a destek verdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Korel, "Dün gece yavruları uyuttuktan sonra arkadaşımın programını izledim. Ve yaşanan korkunç olaydan sonra ders niteliğindeki isyanına şahit oldum. Programın bu kısmını istedim kendisinden. Anne babalar kulak verin bu sözlere. İyi ki varsın altın kalpli dostum" ifadelerini kullandı.

Emine Ün'ün 17 yaşındaki kızı Duru Kınay'ın güzelliği hayran bıraktırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Ün'ün 17 yaşındaki kızı Duru Kınay'ın güzelliği hayran bıraktırdı!
İlkin Tüfekçi'den acı itiraf: 1 yıllık ömrüm kaldı dediğinde yıkıldım!

İLİŞKİLİ HABER

İlkin Tüfekçi'den acı itiraf: 1 yıllık ömrüm kaldı dediğinde yıkıldım!
Serdar Ortaç kendisini izlemeye gelen hayranlarına sitem etti!

İLİŞKİLİ HABER

Serdar Ortaç kendisini izlemeye gelen hayranlarına sitem etti!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 30

vatandash 2 yıl önce

insanlarin üzüntülerini, dramlarini, kavgalarini istismar ederek para kazanan herkes AHLAKSIZIN ta kendisidir..

Cann 2 yıl önce

Bu kadinda bir proje kizi yerden yere vurdu gecenlerde chp li biri 25 yas kucuk biriyle evlendi kendinden gitsin onuda caydirsin cikmis orda konusuyo guya program yapiyo bu milletin ahlakini bozun bakalim bu gorev bugun sizde yalniz ölünce esameniz bile anilmayacqk proje bir program hepsi aile üstüne kurgulu

Kimse 2 yıl önce

Sadece sıkıntı bu kadınmış zannediyor. Toplumun değerlerini dinamitleyen bir program. İnsana izletiyor ama o arada bilinç altını bi güzel dolduruyor

Abdulbaki 2 yıl önce

Bu proğram tamamen gençleri içinde olupta uygulayamadığı dürtüleri ortaya çıkarıp tabii hale getiriyor.Faydasından çok zararı var... Hertürlü rezilliği faş edip toplum düzenini altüst ediyor.. Nedense hiç müdahale edilmiyor

Toplam 1 beğeni

zihni 2 yıl önce

milyon liralar kazanacak diye ne aile kavramı ne ahlak nede saygı

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun