Otizmli süper yetenek Ozan Memiş herkesi kendine hayran bırakıyor!

Samsun'da yaşayan Otizmli Ozan Memiş 7 dil biliyor. Bunun yanı sıra 5 yaşında Kur'an okumayı öğrenip 16 yaşında hafız olan ve piyano da çalabilen Memiş, yetenekleriyle kendine hayran bırakıyor.

Samsun'da 16 yaşında hafız olan otizmli Ozan Memiş, yabancı dil ve müzik yeteneğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. 7 dil bilen süper yetenek Memiş, piyano da çalabiliyor. Anne Veda Turan otizmli oğlunun yetenekli olması konusunda, "Ozan'ın 3 yaşına kadar otizmli olduğunu bilmiyorduk. Ozan'a seslendiğimiz zaman bize bakmıyor cevap vermiyordu. Önce kulaklarında sorun var sanıyorduk. Kulak doktoruna götürdük. Kulaklarında sorun olmadığını söylediler. Sonra birçok alanda doktora götürdük. Hatta psikoloğa götürdük. Sonrasında bize otizmli olduğunu söylediler. Ozan ille her gün yeni bir şey öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Otizmli süper yetenek Ozan Memiş Kuran okuyor

Otizmli süper yetenek Ozan Memiş Kuran okuyor

"O BİZİM GURURUMUZ"

Otizmli süper yetenek Ozan Memiş'in, Türkçe'nin yanı sıra Arapça, Urduca, Fransızca, Almanca, İngilizce ve Rusça'yı çok iyi bildiğini ve Kur'an'ı da bu dillerde tercüme edebildiğini söyleyen anne Turan, "Ozan 16 yaşında Kur'an'ı ezberledi. Hafızlık belgesi aldı. İyi derecede piyano çalıyor. Her şeye çok meraklı. Günün büyük bölümü bilgisayarın başında geçiyor. Her gün yeni bir şey öğreniyor. Yeni bir şey yaptıkça da çok mutlu oluyor" sözleriyle oğluyla gurur duyduğunu belirtti.

Ozan Memişin hafızlık belgesi

Ozan Memişin hafızlık belgesi

ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ 3. KADEME OKULU'NDA EĞİTİM GÖRDÜ

Özel Eğitim Uygulama Merkezi 3. Kademe Okulu'nda eğitim gören Samsunlu Ozan Memiş, 9 yaşında Esmaül Hüsna'yı ezberleyerek hafızlık belgesi aldı.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0