Mahkemeden şoke eden karar! 'Soğuk su' boşanma nedeni sayıldı!

İstanbul'da yaşayan 26 yıllık evli çift uzun süren anlaşmazlıklar nedeniyle mahkeme yolunu tuttu. Çiftlerin mahkemeye sunduğu boşanma gerekçesi dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul'da yaşayan 26 yıllık evli H.A.(53) ve N.A.(51) çifti boşanma kararı aldı. Tek çocuk sahibi olan çift, 2019 yılında avukatlarıyla Anadolu Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Karısının aşırı kıskanç olduğunu öne sürerek boşanmak isteyen H.A uzun yıllardır aralarında fikir birliği olmadığını söylerken N.A kocasının, aşırı kıskançlık yönündeki iddialarının aksine sadakatsiz olduğunu, kendisine ve çocuğuna karşı ilgisiz davrandığını kaydetti. Bunun yanı sıra N.A, psikolojik baskıya maruz kaldığını da sözlerine ekledi.

KOCA H.A AĞIR KUSURLU BULUNDU

Sonuçlanan davada Anadolu Aile Mahkemesi koca H.A'yı ağır kusurlu buldu. H.A'nın karısı N.A'ya ve çocuğuna karşı ilgisiz ve soğuk davranışlarda bulunmasının yanı sıra evi terk ederek eşinin geçimiyle ilgilenmediğini, kredi kartlarını iptal edip N.A'yı ve çocuğunu zor durumda bıraktığını ve bakkal çırağıyla eve soğuk su göndermesini gerekçe olarak kabul eden mahkeme, H.A'yı kusurlu bularak 26 yıllık evli olan çiftin boşanmasına karar verdi.

Soğuk su boşanma sebebi sayıldı

Soğuk su boşanma sebebi sayıldı

55 BİN LİRALIK MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT KARARI

H.A'nın eve gönderdiği soğuk suyu karısı N.A'nın kişilik haklarına hakaret olarak kabul eden mahkeme, kocanın 55 bin lira hem maddi hem de manevi tazminat ödemesine hükmetti.

"KARAR EMSAL BİR KARAR NİTELİĞİNDEDİR"

Mahkemenin kararı sonucu avukat Veysel Kesat, "Aile Mahkemesi, kadın lehine manevi tazminat davasına hükmetmiştir. Bizler avukat olarak boşanma davalarında taraflara boşanma aşamasında herhangi bir şekilde kişilerin kişilik haklarına yönelik veya rencide edici bir fiilde bulunmamalarını, özellikle çocuklarının bu süreçten yoğun bir şekilde etkilenebileceklerini, bu süreci saygı çerçevesi içinde geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Aile Mahkemesi'nin verdiği bu karar da emsal bir karar niteliğindedir. Erkeğin gerçekleştirmiş olduğu bu fiilin eşine karşı onur kırıcı, rencide edici hareket olduğu kabul edilmiş, bundan dolayı da manevi tazminata hükmederek davayı karara bağlamıştır" şeklinde konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0