Dilek Sabancı'nın işten çıkardığı 'yalı çapkını' tazminatı kaptı!

Merhum iş insanı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı’nın yalısında çalışan Yasin H., mesai arkadaşı olan bir kadınla gönül ilişkisi yaşayınca ‘kurallarımıza aykırı’ denilerek istifaya zorlandı. İşe dönüş davası açan işçi, tazminatı kaptı.

Dilek Sabancı, 2018 yılında Yeniköy'den 50 milyon dolara satın aldığı yalısında çalıştırdığı hizmetlilerden biriyle davalık oldu, Baran adlı yalıda çalışan Yasin Hızal isimli görevli, çalışma arkadaşlarından biriyle gönül ilişkisi yaşayınca evin kurallarını çiğnemiş sayılarak istifa ettirildi. Bunun üzerine 40 yaşındaki Yasin Hızal mağdur edildiğini öne sürerek mahkemenin yolunu tuttu.

Sabah'ın haberine göre görülen davada mahkeme Hızal'ı haklı buldu.

Dilek Sabancı'nın tazminatsız işten çıkarılan işçisine 17 bin 400 lira tazminat, 9 bin 700 lira ihbar tazminatı ve 3 bin 500 liralık genel tatil parası ödemesine karar verildi. 

Almeda Abazi son noktayı koydu: Kimse Tolgahan yasakladı demesin!

İLİŞKİLİ HABER

Almeda Abazi son noktayı koydu: Kimse Tolgahan yasakladı demesin!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Konyalı Yolcu 2 yıl önce

Kanun bu kurumsal şirketler böyle ben seni işten çıkardım git muhasebeye hesabını kestir. diyemezler. Sabancılar gene ödemez, Bölge idare mahkemesine kadar giderler. Orda da kaybederlerseo zaman öderler.

tselim 2 yıl önce

iyi de bize ne bundan

Berk Doğan 2 yıl önce

İş adamı Sakıp Sabancı deseniz olmuyor değil mi? İş kadını, iş adamı deyiverin. İş insanı tanınlaması gökkuşaklar için icat edilmiş. Diğer diye bir cinsiyet yoktur. Bir insan ya kadındır ya da erkek. Tüm kadim dillerde zamirler cinsiyete göre çekimi yapılır. Biraz hassasiyet…

İbrahim 2 yıl önce

Bence dilek hanım temyize gitsin yazık günah degil mi şu yoklukta 17 binlira tazminati nasıl ödesin

çepni. 2 yıl önce

rahmi koç'a benziyor