Antalya'da ev hanımları tekvando öğreniyor!

Antalya Kepez Belediyesi'nde yerleşik yabancı kadınların da yer aldığı 60'a yakın ev hanımı belediyenin açtığı tekvando kursunda kendilerini savunmak için eğitim görüyor.

Antalya Kepez Belediyesi kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarına başladı. İlçede spora teşvik amacıyla ev hanımlarına uygun tekvando kursu açıldı. Aralarında yerleşik yabancıların da bulunduğu yaklaşık 60 ev hanımı bu kursa kayıt yaptırdı. Antrenör Derya Uyankaya eşliğinde haftada 2 gün verilen tekvando eğitimi kadına yönelik şiddet için farkındalık oluşturuyor. 

kepez belediyesi kadınlar için tekvando kursu açtı

kepez belediyesi kadınlar için tekvando kursu açtı

ÇOCUKLAR DA SPORA TEŞVİK EDİLİYOR

Kadınlara ev sahipliği yapan tekvando kursu çocukları da ağırlıyor. Antrenmanlara çocuklarıyla gelen kadınlar, onları spora teşvik ediyor. Bunun yanı sıra tekvando eğitiminden sonra spor salonunun yanındaki kütüphanede çocuklarla beraber kitap okuma imkanı sağlanıyor. 

çocuklar da spora teşvik ediliyor

çocuklar da spora teşvik ediliyor

"AİLELERİNE GÜZEL BİR ENERJİYLE SARILIYORLAR"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kadınlara yönelik farklı projeleri desteklemeye çalıştıklarını belirterek, "Eğitimi alan hanımefendilerin geri dönüşleri muhteşem oluyor, tekvando eğitiminden sonra evlerine gittikleri zaman ailelerine güzel bir enerjiyle sarılıyorlar ve bu da ailenin bütünlüğü konusunda son derece önemli. Ev hanımlarını evden çıkarıp sosyal hayatın içerisinde hayatı çok boyutlu yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Tekvando ile hayata tutunma işin bir kısmı ama onun dışında birçok proje uyguluyoruz ve ilerleyen süreçte bunları çeşitlendireceğiz" ifadeleriyle açıklamada bulundu.

kepez belediyesi tekvando kursu

kepez belediyesi tekvando kursu

KADINA ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK

Kadınlara yönelik tekvando eğitimi verme hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Antrenör Derya Uyankaya, kadına yönelik şiddet ve istismara karşı bir şeyler yapma ihtiyacı olduğunu aktararak Kepez Belediyesi aracılığıyla eğitimlere başladığını kaydetti.

Uyankaya açıklamasında, "4 ay gibi bir sürede güzel bir enerji yakaladık. Ev kadınlarından çok güzel dönüşler aldık. Ev hanımı olmaktan öteye gittiler. Sadece yemek yapan, çocuk dünyaya getiren ev kadınlarının farklı işlerde de başarılı oldukları ortaya çıktı. Kendilerine olan özgüvenleri arttı" ifadelerine yer verdi.

kadına yönelik şiddete karşı fakındalık

kadına yönelik şiddete karşı fakındalık

"KIZLARIM GÖRÜNCE HEVESLENDİ"

Kepez Belediyesi aracılığıyla kadınlara yönelik açılan tekvando kursiyeri Hilal Tangün "Kızlarım tekvando yaptığımı görünce heveslenmeye başladı. Şimdi kızlarım beni örnek alıyor ve gurur duyuyor. Yeni kayıt dönemini sabırsızlıkla bekliyor" şeklinde konuştu. Tangün ev işlerinin stresinden de bu sayede uzaklaştığını dile getirdi.

ev hanımları spora teşvik ediliyor

ev hanımları spora teşvik ediliyor

"KUŞAK SINAVINDA ÇOCUK GİBİ HEYECANLIYIZ"

Hollanda asıllı Müslüman ev hanımı Rabia Yücel ise 5 aydır tekvando eğitimi aldığını belirterek, "Eşime tekvandoya gideceğimi söyleyince bana güldü. Şimdi ise destekliyor. Kuşak sınavında çocuk gibi heyecanlanıyoruz. 10 yaşındaki oğlumla derse giriyoruz. Diğer ev hanımlarıyla çok güzel bir ortam yakaladık" dedi.

kursiyer hilal tangün de duygularını paylaştı

kursiyer hilal tangün de duygularını paylaştı

antalya kepez belediyesi

antalya kepez belediyesi

antalya kepez belediyesi tekvando kursu

antalya kepez belediyesi tekvando kursu

İşitme engelli kadın aşçılar mutfaktaki hünerlerini sergiledi!

İLİŞKİLİ HABER

İşitme engelli kadın aşçılar mutfaktaki hünerlerini sergiledi!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0