Araştırmalara göre Türk halkının yalnızca yüzde 4,8'i düzenli olarak spor yapıyor!

Areda Survey araştırma şirketi tarafından, Türkiye'deki insanların sağlıklı bir yaşam için nelere dikkat ettiklerini inceleyen bir anket uygulaması yapıldı. Sonuçlara göre, araştırmaya katılanların yüzde 34,2'sinin sağlıklı beslenmeye dikkat ettiği, yüzde 29,3'ünün ise sağlıklı yaşam için hiçbir şey yapmadığı görüldü.

Beslenmede uygun gıdaların tüketimi ve hareketli yaşam günlük hayatta sağlıklı yaşamın temelini oluşturuyor. Bu aktiviteler yalnızca fiziksel olarak değil zihinsel ve duygusal sağlık açısından da oldukça önem teşkil ediyor. Areda Survey’in araştırmasında ele aldığı bu konu ile insanların sağlıklı yaşam sırları ortaya çıkarken Türkiye'de sağlıklı yaşam için neler yapılıyor, nelere dikkat ediliyor?

sağlıksız yaşam

sağlıksız yaşam

HER 4 KİŞİDEN 1'İ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Sağlıklı yaşam üzerine yapılan anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 34,2'sinin sağlıklı yaşam için en fazla sağlıklı beslenmeye dikkat ettiği tespit edilirken, yüzde 31,7'lik bir oranla da sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptıkları ortaya çıktı. Yüzde 4,8'i düzenli olarak fitnes, yüzme, boks, güreş, futbol veya voleybol gibi sportif etkinlikleri yaptığını söylerken, katılımcılardan bazıları yüzde 29,3'lük oranla sağlıklı yaşam için herhangi bir çaba sarf etmediğini belirtti.

spor yapan gençlerin yüzdesi yaşlılara oranla daha yüksek

spor yapan gençlerin yüzdesi yaşlılara oranla daha yüksek

GENÇLER YAŞLILARA ORANLA DAHA FAZLA SPOR YAPIYOR

18-34 yaş genç nüfusun yaşlılara oranla düzenli olarak spor yaptıklarını tespit eden araştırma şirketi tarafından; gençlerin yüzde 29,7'sinin düzenli olarak yürüyüş yaptığını, yüzde 8,5'inin ise fitness, yüzme, boks, güreş gibi sportif etkinliklere zaman ayırdıkları gözlemlendi. Araştırma sonucuna göre eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak sağlıklı yaşam için spora daha fazla önem verildiği de dikkatlerden kaçmadı.

kadınlar erkeklere oranla daha az spor yapıyor

kadınlar erkeklere oranla daha az spor yapıyor

KADINLAR AZ SPOR YAPIYOR AMA DAHA SAĞLIKLI BESLENİYOR 

Yapılan araştırmada kadınların erkeklere oranla daha az spor yaptığı fakat sağlıklı beslendikleri tespit edildi.

kadınlar sağlıklı beslenme daha çok dikkat ediyor

kadınlar sağlıklı beslenme daha çok dikkat ediyor

Kadınların yüzde 3'ünün, erkeklerin ise yüzde 6,6'sının düzenli spor yaptığı gözlemlendi. Sağlıklı yaşam konusunda yüzde 44,4 ile kadınlar erkeklerden daha dikkatli ve titiz.

kadınların spor yapma oranı daha düşük

kadınların spor yapma oranı daha düşük

Orta ya da ileri yaştaki kadınlar gençlere göre sağlıklı beslenmeye daha fazla dikkat edilme durumu eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak da görülüyor. 34-55 yaş arası kadınların nerdeyse aynı seviyede hem sağlıklı beslendiği hem de düzenli olarak spor yaptığı sonucuna varıldı. 

Areda Survey araştırdı: Ruhsal sağlık, beden sağlığından daha çok önemseniyor

İLİŞKİLİ HABER

Areda Survey araştırdı: Ruhsal sağlık, beden sağlığından daha çok önemseniyor

BİR YORUM YAPIN 0