TRT'nin ödüllü filmi Mavzer vizyona girdi!

TRT ortak yapımı ödüllü film "Mavzer" bugün sinema severlerle buluşuyor. Orta Anadolu'da işlenen bir olay örgüsünü ele alan film, Türkiye'nin 25 şehrinde yer alan 43 sinema salonunda seyircilerin karşısına çıkacak.

Dünya prömiyerini 26. Saraybosna Film Festivali’nde yapan TRT ortak yapımı "Mavzer" isimli yapım bugün vizyona girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği başarılı film Anadolu'da bir dağ köyünde geçiyor.

Koyunlarını kurt sürüsünden kurtarmak için mücadele veren Veysi'nin öyküsünü anlatan film, 7. Boğaziçi Film Festivali’nde Bosphorus Film Lab Working Progress kategorisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne, 8. Boğaziçi Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Jüri Özel Ödülü”nün yanı sıra "FİYAB En İyi Yapımcı" ve "Filmyön En İyi Yönetmen" ödüllerine layık görülmüştür.

Mavzer filmi afişi

Mavzer filmi afişi

Başrollerde Serhat Kılıç ve Ozan Çelik'in yer aldığı Mavzer'in yönetmen koltuğunda ise Fatih Özcan oturuyor. Heyecanla beklenen film, Türkiye’de 25 şehirde 43 sinema salonunda sinemaseverlerle buluşacak.

Mavzer filmi başrol oyuncusu Serhat Kılıç

Mavzer filmi başrol oyuncusu Serhat Kılıç

FİLMİN KÜNYESİ

  • Filmin Adı: Mavzer
  • Yapımcı: Enes Erbay
  • Yönetmen: Fatih Özcan
  • Senaryo: Fatih Özcan
  • Oyuncular: Serhat Kılıç, Ozan Çelik, Ahmet Aydın, Seda Türkmen, Burçak Dilekli, İbrahim Kalkan, Erengül Öztürk, Kemal Zeydan
  • Görüntü yönetmeni: Orçun Özkılınç
  • Süresi: 86 dk
  • Vizyon Tarihi: 25 Şubat 2022
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0