İBB reklam panosu için 112 ağacı katletti!

Son zamanlarda yoğun kar nedeniyle yaşanan mağduriyetler için önlem almayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki ağaçları kesti. Gazeteci Barış Savaş konu hakkında, "Alıştıra alıştıra, fark edilmeyecek şekilde kesilmişler" ifadelerini kullandı.

2019 yılından beri İstanbul halkına verdiği sözleri yerine getirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son zamanlarda şehrin genelini etkisi altına alan yoğun kar nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmemesi üzerine vatandaşların tepkisini çekti. Vaad ettiği hizmetleri gerçekleştirmeyen İBB şimdilerde ise kestiği ağaçlarla gündeme geldi. 

çırağan caddesi

çırağan caddesi

DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA AĞAÇLARI KESTİLER

Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki ağaçları gün gün vatandaşların dikkatini çekmeye çalışmadan kesen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) Aydın Çetinkaya konu hakkında, "Bu ağaçlar kesilmese hepsi kurumaya yüz tutmuş, can ve mal güvenliği açısından çok ciddi tehdit oluşturmaya başlamıştı. Yerine yenisi ile değiştirerek dönüşüm yapıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

"TRAJİKOMİK BİR DURUM"

Sabah Gazetesi'nin Köşe Yazarı Mevlüt Tezel İBB'nin bu uygulamasını, "Bu ağaçlar zaten 'korumaya değer' bitki statüsündeydi. Yani kesmek son çare olacaktı. 112 ağacın tamamı birbirine yakın zamanlarda kansere yakalanıp, tedavi edilemez duruma mı geldi?" ifadeleriyle "Bunun adı ikiyüzlülük" şeklinde değerlendirdi. 

ibb 112 ağacı kesti

ibb 112 ağacı kesti

"KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE REKLAM PANOLARI KONULACAK İDDİASI"

Tezel, "Kesilen ağaçların yerine reklam panoları konulacağı iddiası da korkunç! Her fırsatta ağaca, doğaya duyarlı olduğunu söyleyen CHP'li İBB, bu güzelim ağaçları reklam panosu için mi kesti? Yoksa ağaçlara bakmayı, tedavi etmeyi beceremediler mi? Ne olursa olsun sonuçta o güzelim ağaçlar yok artık. Ağaçları kesen AK Parti Belediyesi olsa sosyal medya yıkılırdı! Sanatçılar ağaçlar kesildi diye duyarlı tweet'ler atarlardı ama hiçbiri olmadı. CHP'li belediye kesince "Zaten kanserliydiler" deyip ağaç katliamının kapatılması ikiyüzlülüktür! Milenyum çağında hastalanmış ağaçları bile tedavi edemeyenler çevreci nutuklar atmasın bundan sonra!" dedi.

Ünlü model Hailey Baldwin ölümden döndü!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü model Hailey Baldwin ölümden döndü!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0