İstanbul'da iftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak yerler

Ramazan ayında sevdiklerinizle keyifli bir iftar yemeği yemek isterseniz Avrupa Yakası'nda yer alan en güzel restoranlara göz atabilirsiniz. Peki, İstanbul'daki en iyi iftar mekanları hangileridir? Avrupa Yakası'nda iftara nereye gidilir? İşte Ramazan ayında hem sohbete doyacağınız hem de leziz tatlarla keyifli anlar geçirebileceğiniz en güzel iftar mekanlarını sizler için derledik.

On bir ayın sultanı Ramazan'da bolluk, bereket ve huzurda kalplerimize misafir oluyor. Her yıl dört gözle beklediğimiz bu mübarek ayda ailemiz ve dostlarımızla iftar sofralarında buluşmaya özen gösteriyoruz. Bazen evlerimizde kurduğumuz sofralarda bazen de nezih bir mekanda sevdiklerimizle bir araya gelerek iftar heyecanına ortak oluyoruz. Eğer iftar için dışarıda olmayı tercih ediyorsanız sizler için harika önerilerimiz var! Ramazan sevincini derinden yaşayabileceğiniz Avrupa Yakası'ndaki en güzel iftar mekanlarını sizler için tek tek inceledik. Gelin, bu listeye hep birlikte göz atalım.

Osmanlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez yemekleriİLİŞKİLİ HABEROsmanlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez yemekleri

  • TAHTASARAY RESTAURANT

2002 yılında Kemal Özkan tarafından kurulan Tahtasaray Restaurant, yıllardır Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Levent'te yer alan mekan özellikle kebap çeşitleri ve pideleriyle hem göze hem de damağa hitap ediyor. Şık ve ferah bir atmosfere sahip olan Tahtasaray Restaurant, iftara özel menüsüyle Ramazan ayında rahatlıkla tercih edilebilir.

Tahtasaray Restaurant

Tahtasaray Restaurant

Eğer iftar için buraya gelmeyi düşünüyorsanız mutlaka yemeğin ardından Kaymaklı İncir Tatlısı ya da Yeşil Ceviz Tatlısını tatmanızı tavsiye ederiz. 

Kaymaklı İncir Tatlısı

Kaymaklı İncir Tatlısı

ADRES: Konaklar Mahallesi, Meşelik Sok No:25, 34330 Beşiktaş, İstanbul

  • HACI ABDULLAH LOKANTASI 

Osmanlı ve Türk mutfağının enfes lezzetlerini sofralara taşıyan Hacı Abdullah Lokantası, 126 yıl önce Sultan II. Abdülhamid Han'ın özel ricasıyla açılmıştır. Bir asrı aşkın süredir hizmet veren lokanta özellikle Ramazan ayında büyük rağbet görüyor. 150 çeşit lezzetle Ramazan ruhunu yansıtan Hacı Abdullah Lokantası, Ramazan ayında gündüz saatleri kapalı oluyor.

Hacı Abdullah Lokantası

Hacı Abdullah Lokantası

Kırmızının en ihtişamlı tonlarıyla dekore edilmiş bu restorana iftar için gelmeyi düşünüyorsanız; Hünkar Beğendi ve Elbesan tava gibi yemekler gönlünüzü çalacak demektir. Aynı zamanda burayı özel kılan bir diğer şey de kompostoları. Bazıları 40 yıllık olan çeşit çeşit kompostolarla yemeklerinize neşe katabilirsiniz. 

Hacı Abdullah Lokantası yemekleri

Hacı Abdullah Lokantası yemekleri

ADRES: Ağa Camii Atıf Yılmaz Cad. (Eski Sakız Ağacı Cad.) No: 9/A 80070 Beyoğlu, İstanbul

  • YILDIZ HİSAR RESTORAN

İstanbul Rumeli Hisarı’nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen yanında yer alan Yıldız Hisar Restoran, eşsiz manzarası ve akılda kalan zengin menüsüyle Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Sevdiklerinizle hoş bir iftar akşamı geçirmek isterseniz Yıldız Hisar Restoran listenizde mutlaka yer almalı.

Yıldız Hisar Restoran

Yıldız Hisar Restoran

Aynı zamanda restoran pek çok etkinlik ve davete de ev sahipliği yaptığı için kalabalık iftar akşamları için doğru bir tercih olacaktır.

Yıldız Hisar Restoran iftar menü

Yıldız Hisar Restoran iftar menü

ADRES: Rumeli Hisarı Mahallesi, Salihbey Sokak, No 6, Sarıyer, İstanbul

  • SERAF RESTORAN

Anadolu'nun kültürel zenginliğini yansıtan zengin menüsüyle ön plana çıkan Seraf Restoran, tercih edilen doğal malzemeler ve geleneksel tarifleriyle yoğun ilgi görüyor. Osmanlı'da yemek yeme anlamında kullanılan "Serf" kelimesinden yola çıkılarak Seraf ismini alan restoran özellikle Ramazan ayında birçok kişinin ilk tercihi haline geliyor. 

Seraf Restoran

Seraf Restoran

Pek çok çeşidin yer aldığı bir iftar menüsü sunan Seraf Restoranda mutlaka Portakallı Kereviz ve Narlı Roka Salatasını tatmanızı tavsiye ederiz. 

Seraf restoran menü

Seraf restoran menü

ADRES: Mahmutbey Mah. Peyami Safa Cad. Doğukan Sok. No 7, Bağcılar, İstanbul

  • THE MARKET BOSPHORUS

Ramazan ayında boğaz manzarasına karşı sevdiklerinizle iftar yapmak isterseniz The Market Bosphorus tam da size göre! Konumuyla ilgi odağı haline gelen bu restoran farklı pişirme teknikleri ve sunum teknikleriyle büyük beğeni topluyor. 

The Market Bosphorus

The Market Bosphorus

Modern ve minimalist bir dekorasyona sahip olan restoranda iftara özel hazırlanan menülerin tadını çıkarabileceğiniz gibi kendiniz de menüden ayrı seçimlerde bulunabilirsiniz. 

The Market Bosphorus menü

The Market Bosphorus menü

ADRES: Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Arena No:56, 34345 Beşiktaş/İstanbul

HAYIRLI İFTARLAR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

İsmimiz 2 yıl önce

Yani maşallah ramazan ayında nerde lüks mekan var hepsini yazmışsınız. Hani nerde kaldı ramazanın naifliği?

Toplam 2 beğeni

abdullah ünal 2 yıl önce

buralar varoş yerler yine bir iftar acalım desek kısı bası 1500 tl gibi rakamlar gelir daha kaliteli yerler olması gerekli

Toplam 3 beğeni