Yargıtay'dan emsal karar! Israrlı takip cinsel taciz sayıldı

Şişli'de bir kadını taciz edip yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Hakan Işık, 2 yıl 9 ay hapse çarptırıldı. Sanığın ısrarlı takibi cinsel taciz sayıldı.

Son zamanlarda artan cinsel taciz davalarında emsal bir karara imza atıldı. Şişli’de 14 Kasım 2021’de Hakan Işık, arkadaşıyla taksi bekleyen Meryem B.’nin yanına giderek laf attı. Daha sonra Hakan Işık, kendisine cevap vermeyen arkadaşların bindiği taksiyi takip etmeye başladı. Arkadaşların taksiden inmesini fırsat bilen Işık, Meryem B.’nin zorla kolundan tuttu. Yaşanan arbedede Meryem B. aldığı yumruk darbesiyle yaralandı. Şikayet üzerine hakkında dava açılan Işık’ın yargılanmasına devam edildi.

ısrarlı takip cinsel taciz sayıldı

ısrarlı takip cinsel taciz sayıldı

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Işık’ın “cinsel saldırı” suçundan yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verildi. Mahkeme sanığı “kasten yaralama” ve “cinsel taciz" suçundan ise 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Gerekçede, sanığın müştekiyi eve bırakma teklifinin reddedilmesi üzerine ısrarla takip edip tekrar konuşmaya çalışmasının cinsel taciz olarak kabul edildiği, gerek cinsel taciz gerekse yaralama olayının gece vakti sarhoş durumda olan müştekiye karşı yapılmış olmasının teşdit (ceza ağırlaştırma) sebebi olarak değerlendirildiği anlatıldı.

Yargıtay'dan emsal karar! Eşiyle dalga geçen yandı...

İLİŞKİLİ HABER

Yargıtay'dan emsal karar! Eşiyle dalga geçen yandı...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0