Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Çevre Dostu 1000 Okul' projesi!

Milli Eğitim Bakanlığı Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'nin başlattı. Proje, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle tanıtıldı.

Öğrencilere sürdürülebilir bir dünya ve çevre bilincini aşılamak için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte projeler yürüttüklerini belirtti. Müfredata iklim değişikliği konusunun eklendiğini söyleyen Bakan Özer, ara tatilde öğretmenlere hizmet vermeye başlayan Öğretmen Bilişim Ağı'nda (ÖBA) oluşturulan içeriklerle ilk kez çevre ve iklim değişikliği konuları üzerine eğitimler verildiğini aktardı. Özer, zorunlu eğitimler olmamasına rağmen 100 bine yakın öğretmenin bundan faydalandığını belirtti. 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'nin de iki bakanlığın birlikte atılan adımlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

PROJE TÜM OKULLARI KAPSAYACAK

Proje kapsamında tüm ilçelerde en az bir tane olmak üzere bin okul belirlediklerini söyleyen Bakan Özer, "Her ilçede çevre dostu en az bir okul olmasını istedik. O ilçedeki diğer okullardan yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler buraya gelecek, yapılan uygulamaları görecek ve kendi okullarına da aktaracak. Hedefimiz 1000 okul ile başlayıp 57 bin 108 okulumuzun tamamını bu kapsama almak" ifadelerini kullandı.

Belirlenen okullarda güneş enerjisi panelleri ve yağmur suyu depolama üniteleri kurulacağını dile getiren Özer sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kütüphaneler sıfır atık olacak. Yemekhane ve kantinlerde organik atıklar kompostlara dönüştürülecek ve çocuklarımız bu kompostlarla bitki yetiştirecek."

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR"

Birçok sürdürülebilir projeye öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'ni şu sözlerle vatandaşlara duyurdu.

"Çocuklarımıza çevre ve doğa bilincini erken yaşta deneyimleterek kazandırmayı amaçlayan "Çevre Dostu 1.000 Okul” projesi son derece kıymetli.
"Ağaç yaşken eğilir" atasözünün tam karşılık bulduğu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Leonardo DiCaprio’dan 1 milyonluk 'Zabata' hayranlığı şaşırttı!

İLİŞKİLİ HABER

Leonardo DiCaprio’dan 1 milyonluk 'Zabata' hayranlığı şaşırttı!

BİR YORUM YAPIN 0