Ramazan ayı alışverişi nereden yapılır? İftar alışverişi yapılacak yerler

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarınız için doğru bir alışveriş yapmak istiyorsanız hem bütçenize hem de ihtiyaçlarınıza uygun seçeneklere göz atabilirsiniz. İstanbul'un farklı noktalarında yer alan alışveriş yerlerine giderek siz de Ramazan için eksikliklerinizi tamamlayabilirsiniz. Peki, Ramazan ayı alışverişi nereden yapılır? İşte en iyi fiyatların, en kaliteli ürünlerin alınabileceği yerler...

Bolluk ve bereketin sembolü olan Ramazan ayında, hem sahur hem de iftar sofraları için özel hazırlıklar yapmaya özen gösteriyoruz. Eş, dost ve akrabalarla kalabalık iftar sofralarına misafir olduğumuz Ramazan ayında yemeklerin lezzeti ve sunumlar kadar doğru bir alışveriş yapmamız da oldukça önemli. Sebzesi, eti, bakliyatı, belki daha da önemlisi iftariyeliği derken alışverişimizi tamamlamak kimi zaman zor olabiliyor. "Kimden ve nereden alışveriş yapmalı?" gibi sorular aklımızı karıştırmadan gelin Ramazan ayında alışveriş yapılabilecek en doğru rotalara birlikte göz atalım.

En şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonuİLİŞKİLİ HABEREn şık yemek takımı modelleri nedir? Ramazan ayı sofra dekorasyonu

RAMAZAN AYI ALIŞVERİŞİ NEREDEN YAPILIR? İFTAR ALIŞVERİŞİNDE NEREYE GİTMELİ?

Bakliyat, çay, deterjan, kahvaltılık ve derin dondurucu için gıdaları stoklarken ölçülü ve uygun fiyatlı bir alışveriş yapmak oldukça önemli. Taze ve kaliteli ürünlere ulaşmak için özellikle İstanbul'da tercih edebileceğiniz pek çok nokta var. Oruç gibi uzun süreli açlık durumlarında özellikle planlı alışveriş yapmak adına araştırarak hareket etmenizi öneririz.

Ramazan ayı alışverişi

Ramazan ayı alışverişi

  • MISIR ÇARŞISI

Ramazan ayı alışverişi denildiği zaman akla ilk gelen yerlerin başında elbette Mısır Çarşısı var. Turistik gezilerin uğrak noktası haline gelen Mısır Çarşısı'nda onlarca çeşit içerisinden bütçenize ve ihtiyacınıza uygun bir alışveriş yapmanız mümkün. Birbirinden farklı kokuların harmanlandığı baharatlardan şifalı bitkilere, hurmalardan peynir çeşitlerine kadar zengin bir alışveriş noktası olan Mısır Çarşısına temel mutfak ihtiyaçlarınızı karşılamak için gelebilirsiniz. 

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı

Kalabalığın az olduğu saatleri tercih ederek Mısır Çarşısına uğrayabilir ve Ramazan alışverişinizi tamamladıktan sonra taze çekilmiş mis kokulu Türk kahvesi satın alarak iftar sonrası keyfinize keyif katabilirsiniz.

Eminönü Mısır Çarşısı

Eminönü Mısır Çarşısı

Burayı diğer alışveriş noktalarından özel kılan bir diğer unsur ise pazarlık yapma imkanı sunmasıdır. Zincir marketlerde etiket üzerindeki fiyat hiçbir şekilde değişim göstermezken burada esnafla sohbet etme fırsatına sahip olabilirsiniz. 

Mısır Çarşısı alışveriş

Mısır Çarşısı alışveriş

  • KADIKÖY ÇARŞI

Anadolu Yakası'nın en büyük çarşıları arasında gösterilen Kadıköy Tarihi Çarşısı, Ramazan ayında sahur ve iftar için alışveriş yapabileceğiniz en doğru rotalar arasında yer alıyor. Kahvaltılıklardan sebzelere, kırmızı etten baharatlara kadar pek çok ürüne rahatlıkla ulaşma imkanı tanıyan Kadıköy Çarşı özellikle balıkçılarıyla meşhur. 

Kadıköy Tarihi Çarşısı

Kadıköy Tarihi Çarşısı

  • ÜSKÜDAR KAPALI ÇARŞI

Ramazan ayı için hem taze hem de kaliteli ürünlere rahatlıkla ulaşabileceğiniz alışveriş rotaları arıyorsanız Üsküdar Kapalı Çarşıya şans verebilirsiniz. Nostaljik havasıyla alışveriş severlere hoş bir ortam sunan Üsküdar Kapalı Çarşıda balıkçılardan peynircilere kadar alışveriş sepetinizi rahatlıkla doldurabilirsiniz. 

Üsküdar Kapalı Çarşı

Üsküdar Kapalı Çarşı

Ayrıca buraya geldiğinizde alışverişinizi tamamladıktan sonra tarihi yerleri gezerek hoş vakit geçirebilirsiniz.

Üsküdar Kapalı Çarşı Ramazan alışverişi

Üsküdar Kapalı Çarşı Ramazan alışverişi

Ramazan ayında iftar sofralarınızı yöresel lezzetler ile donatmak isterseniz Fatih'te yer alan Kadınlar Pazarına şans verebilirsiniz. Özellikle sahur sofralarına keyif katacak peynir çeşitleri ve iftar sofralarını zenginleştirecek sebzelerle aileniz ve sevdiklerinizle muhteşem yemekler yiyebilirsiniz. 

Fatih Kadınlar Pazarı

Fatih Kadınlar Pazarı

  • İNTERNET ALIŞVERİŞİ

Eğer yorulmadan Ramazan ayı alışverişi yapmak istiyorsanız; birçok ünlü market zincirinin online bölümünden ya da online alışveriş sitelerinden dilediğiniz ürüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kapınızın önünde teslim alacağınız ürünleri hızlı ve pratik şekilde temin etmek internet sayesinde artık daha kolay.

İnternet üzerinden Ramazan ayı alışverişi

İnternet üzerinden Ramazan ayı alışverişi

HAYIRLI İFTARLAR!

Dinimizde oruç çeşitleri ve anlamları! İslam'da oruç türleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Dinimizde oruç çeşitleri ve anlamları! İslam'da oruç türleri nelerdir?
Çocuklarda uyku ve beslenme düzeni nasıl olmalı? Çocukların gelişiminde bunlara dikkat edin!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda uyku ve beslenme düzeni nasıl olmalı? Çocukların gelişiminde bunlara dikkat edin!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

saban 1 yıl önce

akıl vermeyin para verin