Picasso'nun gizli aşkını çizdiği tablo müzayedeye çıkıyor!

Ünlü ressam Picasso'nun uzun yıllar gizlediği genç sevgilisini resmettiği bir eseri mayıs ayında müzayedede satışa çıkacak.

Pablo Picasso'nun ilham perisi ve genç sevgilisi Marie Therese'i resmettiği eseri, ilk kez müzayedede boy göstermeye hazırlanıyor. Sanatçının Marie Therese Walter'a duyduğu arzulara lirik bir övgü olarak yorumlanan "Femme nue couchée" adlı tablonun 60 milyon dolara satılması bekleniyor.

Tablo, o dönem 45 yaşında olan ressamın 17 yaşındaki gizli aşkı Marie-Therese Walter'in bir portresi. Tablonun 12 ila 18 milyon pound arasında satılması bekleniyor.

picasso

picasso

Edinilen bilgiye göre Picasso, genç kadınla ilişkisini evli olması nedeniyle yıllarca gizleyerek sürdürmüştü. Uzun süre birlikte olan Picasso ve Walter'ın bu aşktan Maya adında kız çocukları dünyaya gelmişti. Gizli aşık Walter, ünlü ressama birçok tablosunda ilham kaynağı olmuştu.

Sarah Jessica Parker'ın Covid testi pozitif çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Sarah Jessica Parker'ın Covid testi pozitif çıktı!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0