Avrupa'nın en iyi derecesi 4 Türk öğrenciden geldi!

Macaristan’ın Eger kentinde düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’na katılan 4 Türk öğrenci performanslarıyla Avrupa 2'ncisi olarak tarihteki en iyi dereceye imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Türk öğrencilerin başarısını sosyal medya hesabından paylaştı.

31'i Avrupa olmak üzere toplamda 57 ülkenin katılımlarıyla gerçekleştirilen 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatlarında 6-12 Nisan 2022 tarihlerinde Macaristan'ın Eger kentinde düzenlendi. Türkiye'yi temsil eden İrem Gülce Yazgan; Altın Madalya, Melek Güngör ve Sena Başaran; Gümüş Madalya, Cemre Çetin ise Bronz Madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Elde edilen bu başarıyla Türkiye, 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 Avrupa ülkesi arasında 2. sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.

"GELECEĞİN BİLİM İNSANI ADAYI ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ"

Kız Matematik Olimpiyat Takımı öğrencilerinin elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşan Mandal, "TÜBİTAK BİDEB tarafından ‘2202 Bilim Olimpiyatları Programı’ kapsamında desteklenen milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanları Türkiye'yi uluslararası arenada temsil ediyor" hatırlatmasında bulundu.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan: Sıfır Atık Projesi hayallerimin çok daha ötesine geçtiİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan: Sıfır Atık Projesi hayallerimin çok daha ötesine geçti

"KIZLARIMIZI CAN-I GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Kızlar Matematik Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden 4 Türk öğrencinin getirdiği başarıdan gurur duyan Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından, "Avrupa 2'ncisi olarak tarihteki en iyi dereceye imza attık! Bilim Olimpiyatları programı kapsamında desteklenen 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda 1 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya ile ülkemize dönen kızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum" ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu! Adam Ferguson yılın fotoğrafçısı seçildi

İLİŞKİLİ HABER

2022 Dünya Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu! Adam Ferguson yılın fotoğrafçısı seçildi
Kadir Çöpdemir'in acı günü! Annesi Ayşe Çöpdemir ile fotoğrafını paylaşıp...

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Çöpdemir'in acı günü! Annesi Ayşe Çöpdemir ile fotoğrafını paylaşıp...
Haluk Levent son paylaşımıyla olay oldu!  Gençlik fotoğrafı şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent son paylaşımıyla olay oldu! Gençlik fotoğrafı şaşırttı

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0