Ünlü ressam Salvador Dali'nin eserleri NFT'ye dönüştürüldü

Dünyaca ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin eserleri NFT'ye dönüştürülerek satışa sunuldu.

1904-1989 arasında yaşayan Salvador Dali, sanat tarihinin en önemli ressamlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Sürrealist eserleriyle her döneme damga vuran ünlü ressamın eserleri eserleri NFT'ye dönüştürülerek 13 Nisan'da satışa çıkarıldı. 

Salvador Dali

Salvador Dali

Independent Türkçe'nin haberine göre; ünlü sanatçının en büyük özel koleksiyonlarından birine sahip olan Dali Universe ve sanat eseri koleksiyonu platformu Artscapy, NFT'ler için güçlerini pekiştirdi. NFT'ler arasında Lady Godiva gibi sekiz heykelin özgün çalışması yer alırken NFT'ler 25 sterlin üzerinden satılacak.

Dali Universe, bunu yapma amaçlarının NFT'ler aracılığıyla yeni koleksiyonculara ulaşmak ve sanatçının eserlerini satın almak isteyenlere yeni bir fırsat sunmak olduğunu vurguladı. Artscapy'nin kurucuları Alessandro ve Emilia De Stasio da Dali'nin ilk NFT koleksiyonunu yayımlamaktan onur duyduklarını ifade ederek "Dali'nin sanat mirasını korumaya ve çalışmalarını yeni kişilere ulaştırmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

Pelin Akil eşi ve ikiz kızlarıyla doğum gününü kutladı! 'İyi ki doğmuşum iyi ki de doğurmuşum'

İLİŞKİLİ HABER

Pelin Akil eşi ve ikiz kızlarıyla doğum gününü kutladı! 'İyi ki doğmuşum iyi ki de doğurmuşum'
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0