Ramazan Bayramında tatlı nereden alınır? İstanbul'un en iyi baklavacıları

Ramazan Bayramında tatlı yiyip tatlı konuşalım diyorsanız hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de misafirliğe giderken yanınızda götürebileceğiniz en leziz tatlıları satın alabileceğiniz yerleri sizler için araştırdık. Peki, bayramda tatlı nereden alınır? İstanbul'un en iyi tatlıcıları hangileri? İşte merak edilen tüm detayları haberimizde açıkladık...

On bir ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken bayramın sevinci dört bir yanı sarıp sarmaladı. Tertemiz ütülü elbiselerimizi giyip aile büyüklerimizle bir araya geldiğimiz bayramlarda 7'den 70'e herkes çocukluğundaki anıları hatırlayarak neşe doluyor. Bol bol misafir ağırladığımız bayramların en önemli geleneği ise elbette tatlılar. Tatlı yiyip tatlı konuşacağımız Ramazan Bayramı'nda evde tatlı yapmaya zamanınız yoksa ya da misafirliğe giderken eliniz boş gitmek istemezseniz İstanbul'un en güzel tatlıcılarını sizler için tek tek mercek altına aldık. Leziz Türk tatlılarıyla hem sevdiklerinizi hem de kendinizi şımartmak isterseniz gelin birlikte en iyi tatlıcılara göz atalım.

Ramazan BayramıİLİŞKİLİ HABERRamazan Bayramı'nda nerelere gidilir? Ramazan Bayramında gezilecek yerler

  • KARAKÖY GÜLLÜOĞLU

1843 yılında kurulan Karaköy Güllüoğlu, İstanbul'un ilk baklavacısı olması sebebiyle tatlı denildiğinde akla ilk gelen yer oluyor. Geleneksel baklavanın en özel halini sofralara taşıyan bu mekanda cevizli, fıstıklı, çikolatalı baklava, fıstıklı gelin bohçası, kuru baklava, diyabetliler için özel baklava, şöbiyet, dolama, vegan baklava ve baklava burger gibi pek çok lezzeti tatma imkanına sahip olabilirsiniz. 

Karaköy Güllüoğlu

Karaköy Güllüoğlu

Ramazan Bayramı'nda aileniz ve dostlarınızla lezzet şöleni yaşamak isterseniz zengin menüsünde damak tadınıza uyum sağlayacak seçeneklere göz atabilirsiniz. Eğer karar vermekte zorlanıyorsanız hiç endişelenmeyin! "Karışık Baklava" şeklinde bir lezzet bombası satın alarak herkesin seveceği bir tatlı servis edebilirsiniz.

Karışık Baklava

Karışık Baklava

ADRES: Karaköy, Rıhtım Caddesi, Katlı Otopark Altı No: 3-4 İstanbul

  • HAMİDO BAKLAVA

Pek çok şubesi bulunan Hamido Baklava, özellikle Kadıköy'de yer alan şubesiyle tatlı severlerin uğrak noktalarından biri haline geliyor. Bir dilim baklava yedikten sonra direkt rahatsız hissediyorsanız Hamido Baklava da böyle bir soruna elveda diyebilirsiniz. İster fıstıklı baklava ister dolamanın tadına varabileceğiniz mekanda misafirleriniz için harika tatlar satın alabilirsiniz. Ayrıca kadayıfını da tatmadan geçmeyin deriz!

Hamido Baklava

Hamido Baklava

ADRES: Bostancı Mahallesi Kocayol Caddesi No:24A Kadıköy, İstanbul

  • SARAY MUHALLEBİCİSİ 1935

Hüseyin Topbaş tarafından 1935 yılında Kasımpaşa'da açılan muhallebici ile serüvenine başlayan Saray Muhallebicisi, bugün 21 şubesiyle leziz tatlıları sofralara taşıyor. Çıtır çıtır baklavaları menüsünde barındıran Saray Muhallebicisi yalnızca şerbetli tatlılar değil sütlü tatlılarıyla da göz dolduruyor. Baklava dışında seçenekleri değerlendirmek isteyenler için kazandibinden sütlaca kadar birçok tatlıyı deneyebilirsiniz. 

Saray Muhallebicisi

Saray Muhallebicisi

Burayı özel kılan unsurlardan en önemlisi hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda şubelerinin olması. Misafirliğe giderken hemen yolunuzun üstündeki şubelerden birine uğrayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Saray Baklavacısı sarma baklava

Saray Baklavacısı sarma baklava

ADRES: Merkez Mah. Halaskargazi Cad. Payraş Apt. No: 147/B, Osmanbey, Şişli, İstanbul

  • CEVİZ AĞACI

2008 yılında Kadıköy'de açılan Ceviz Ağacı, özellikle pasta severlerin ilk durağı oluyor. Menüsünde çeşit çeşit kurabiye ve pastaya yer veren mekan, yalnızca tada değil görselliğe de vurgu yapmayı ihmal etmiyor. Misafirlerinizi hem tadı hem de görüntüsüyle cezbedecek tatlılar servis etmek isterseniz buraya şans verebilirsiniz. 

Ceviz Ağacı

Ceviz Ağacı

ADRES: Muhittin Üstündağ Caddesi No: 85 Koşuyolu Kadıköy, İstanbul

  • BAKEHANE

"Ne şerbetli ne sütlü tatlı ben daha hafif ama lezzetli bir şeyler istiyorum" derseniz çözüm Bakehane! Yumuşak dokusu ve damakta iz bırakan kurabiyeleriyle adeta bir lezzet şöleni sunan Bakehane, misafirlerinize çayın kahvenin yanında ikram edebileceğiniz pek çok seçenek sunuyor. Red velvet cookie, snickerdoodle ya da bitter çikolatalı kurabiyeleriyle dikkatleri üzerine çeken mekan bayram ziyaretine giderken uğramanız gereken duraklar arasında olmalı.

Bakehane

Bakehane

ADRES: Arnavutköy Mahallesi, Tekkeci Sokak, No:1, Beşiktaş, İstanbul

  • KÖŞKEROĞLU BAKLAVA

"Bayramda ağzımız tatlısın neşemiz artsın" diyorsanız son durağımız olan Köşkeroğlu Baklavayı listenize eklemeden sakın geçmeyin. 1946 yılında Hacı Mehmet Ali Kaya tarafından kurulan Köşkeroğlu Baklava, parmak ısırtan lezzetleriyle tatlının hasını sofralarınıza getiriyor. Havuç dilimi, kuru baklava, dürüm baklava, fıstıklı sarma, fıstıklı padişah baklavası, soğuk baklava ve cevizli baklava gibi onlarca seçeneği menüsünde barındıran mekan özellikle Ramazan Bayramı'nda misafirlerinizin yüzünü güldürecek kaliteyi sizler sunuyor. 

Köşkeroğlu Baklava

Köşkeroğlu Baklava

ADRES: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, No 2/D, Beyoğlu, İstanbul

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!

Çocuklar bayramları neden sever? Bir çocuğa neden bayram hediyesi verilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar bayramları neden sever? Bir çocuğa neden bayram hediyesi verilmelidir?
Baklavalık yufkayla yapabileceğiniz pratik tatlı tarifi! Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Baklavalık yufkayla yapabileceğiniz pratik tatlı tarifi! Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0