Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken Kinder açıklaması!

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de toplatma kararı alınan Kinder Sürpriz hakkında dikkat çekici bir açıklamaya imza attı. Tüm dünyada yankı uyandıran salmonella enfeksiyonunun Belçika'daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığına işaret eden DSÖ, bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini açıkladı.

Tüm dünyada büyük endişeye sebep olan monofazik Salmonella Typhimurium sekansı tip 34 olarak adlandırılan Salmonella enfeksiyonu hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çarpıcı bir açıklama yaptı. Yapılan soruşturmaya göre; enfeksiyonun Belçika'daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini öğrenildi.

Kinder yumurta

Kinder yumurta

Yapılan açıklamada "Aralık 2021 ve Ocak 2022'de Belçika Arlon'daki Ferrero Corporate tesisindeki buttermilk (yayık altı süt ürünü) tanklarında insan salgın vakalarına uyan monofazik S. Typhimurium tespit edildi" ifadelerine yer verilirken salgının yapılan analizlere göre 6 tip antibiyotiğe dirençli olduğu söylendi.

 Kinder çikolatalarda Salmonella enfeksiyonu

Kinder çikolatalarda Salmonella enfeksiyonu

DSÖ, 25 Nisan'dan beri Belçika (26 vaka), Fransa (25 vaka), Almanya (10 vaka), İrlanda (15 vaka), Lüksemburg (1 vaka), Hollanda (2 vaka), Norveç (1 vaka), İspanya (1 vaka), İsveç (4 vaka), Birleşik Krallık (65 vaka) ve Amerika Birleşik Devletleri (1 vaka) olmak üzere toplamda 151 Salmonella vakası olduğunu açıkladı.

 Salmonella enfeksiyonu

Salmonella enfeksiyonu

Murat Boz'un hayranları terli havlu için birbirine girdi!

İLİŞKİLİ HABER

Murat Boz'un hayranları terli havlu için birbirine girdi!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0