İnegöl Kalesi nerede? İnegöl Kalesi ne zaman fethedildi? Kuruluş Osman inegöl Kalesi

Her bölüm ekranlarda fırtına gibi esen Kuruluş Osman dizisinin 93'üncü bölümünde izleyenlerin karşısına çıkmaya hazırlanan İnegöl Kalesi'nin fethi birçok kişi tarafından merak konusu haline geldi. Fenomen dizinin hayranları İnegöl Kalesi ve tarihine dair merak edilen detayları internette hızla araştırıyor. Peki Kuruluş Osman dizisinde geçen İnegöl Kalesi ne zaman ve nasıl fethedildi? İşte yanıtlar...

ATV ekranlarının fenomen dizisi "Kuruluş Osman", yıldız oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle izleyenleri her hafta ekran başına kilitliyor. Tarihin derinliklerine yolculuk etme imkanı sunan yapımda Osmanlı Beyliği'nin geçtiği yollara ışık tutuluyor. Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı dizinin yeni bölümünde bahsi geçen İnegöl Kalesi, birçok kişinin dikkatini çekti. İnegöl Kalesi ve fethi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen dizi severler, hemen arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki İnegöl Kalesi nerede? İnegöl Kalesi nasıl ve ne zaman fethedildi? Gelin, tüm bu merak edilen sorulara birlikte yanıt arayalım.

İnhisar Kalesi nerede? İnhisar Kalesi tarihçesi nedir?İLİŞKİLİ HABERİnhisar Kalesi nerede? İnhisar Kalesi tarihçesi nedir?

İNEGÖL KALESİ NEREDE?

Osmanlı Beyliği'nin İstanbul'a doğru giden yolunun üzerindeki en önemli hedef noktası olan İnegöl Kalesi, Bursa il sınırları içerisinde yer almaktadır. Osmanlı tarihinde Kulacahisar Fethinden sonra ikinci fetih olan İnegöl Kalesi, 1299 yılında Bizans'tan alınmıştır.

Kuruluş Osman dizisi

Kuruluş Osman dizisi

İNEGÖL KALESİ NE ZAMAN FETHEDİLDİ? KURULUŞ OSMAN'DA GEÇEN İNEGÖL KALESİNİN TARİHİ

Osmanlı tarihinde ilk fetih olma özelliğini taşıyan Kulaca Kalesinden 14 yıl sonra Osmanlı Beyliği İnegöl Kalesi için harekete geçti.  Bizans kaynaklarında Angelokoma Kuşatması olarak geçen İnegöl'ün Fethinde Aya Nikola ve Turgut Bey arasında kıyasıya bir mücadele gerçekleşmiştir. 

Kuruluş Osman dizisi Turgut Bey

Kuruluş Osman dizisi Turgut Bey

Fetih sırasında Osman Bey'in ağabeyi Gündüz Bey şehit düşmüş ve Aya Nikola da Turgut Alp tarafından öldürülmüştür. 1299 tarihinde gerçekleşen bu fetih Osmanlı'ya büyük bir güç kazandırmış ve 1326 yılında Bursa'nın fethine ön ayak olmuştur. Osmanlı'nın tamamen bağımsız olması da Bursa'nın Fethi'yle mümkün kılınmıştır.

Kuruluş Osman İnegöl Kalesi fethinden kareler

Kuruluş Osman İnegöl Kalesi fethinden kareler

Bölge fethedildikten hemen sonra İnegöl adını almıştır. Osmanlı döneminde refah, huzurlu, mamur veya konumu nedeniyle ayrıcalığı bulunan şehir veya yerlerin başına "İne" ekinin getirildiği düşünüldüğünden İnegöl adının oldukça özel olduğu düşünülmektedir. 

İnegöl Kalesi

İnegöl Kalesi

Yeni bölümü 11 Mayıs'ta ekranlara gelecek olan Kuruluş Osman'ın 93'üncü bölümünde İnegöl Kalesi'nin Fethi gözler önüne serilecek.

Kuruluş Osman Burak Özçivit

Kuruluş Osman Burak Özçivit

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Doğu-Batı 1 yıl önce

Haber Fotoğrafınızda bulunan "İnegöl Kalesi" fotosu İnegöl Kalesi değil Eskişehir' de bulunan "Karacahisar Kalesi" kalıntısıdır.