TRT'den büyük hamle! Netflix tarihten siliniyor mu?

TRT müjdeyi verdi. TRT Genel Müdürü Sobacı, önümüzdeki yıl Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform kuracaklarının bilgisini verdi.

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı'dan sevindirici bir açıklama geldi. Küresel güçlerin belli konularda dayatma aracı haline dönüşen Netflix platformunu gündemden düşüreceklerini açıkladı. TRT, önümüzdeki yıldan itibaren Netflix platformuna alternatif olarak uluslararası dijital film platformu kurmak için kolları sıvadı. Sobacı, "TRT 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edecek. Gençlik platformu kuracağız ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İNSANLAR ÖNCEDEN TASARLANMIŞ BİR DÜŞÜNCE TARZINA YÖNLENDİRİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde, ortaklaşa düzenlenen "Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu"nda 'Dezenformasyon Çağında Kamu Yayıncılığı' konulu konuşma yapan Sobacı, sosyal medyanın 'yalan ve manipülasyon aygıtına dönüştüğüne' dikkat çekerek şunların altını çizdi:

"Sosyal medya, bilgi ve haber kaynağı olma işlevi üstlendiği andan itibaren, kaçınılmaz olarak dezenformasyon ve manipülasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı alanlar haline dönüştü. Günümüzde süslü kavramlar altında zehirli düşünceler ve teyide muhtaç bilgiler sunuluyor. Bunlar artık olağan hale geldiğinden dolayı insanlar maruz kaldığı etkiyi analiz bile edemez duruma geldi. Farkında olmadan, farkındalık yaratacak bir şekilde, insanlar önceden tasarlanmış bir düşünme tarzına yönlendiriliyor. Sosyal medya, bireylerin daha özgür bir şekilde fikirlerini ortaya koyabildiği bir alan olacağı iddia edilirken bir anda yalan haberin, dezenformasyonun mecrası haline geldi. Dijital çağda özgürlük alanı vadederken, kaos, belirsizlik ve abartıdan beslenen bir sosyal medya karşımıza çıktı."

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı müjdeyi verdi

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı müjdeyi verdi

BİLGİYE BAĞIMLI HALE GELDİK...

Doğru bilgiyi nerede bulacağımıza da değinen Sobacı, "Dijital çağda insanlar çok büyük bir bilgi akışıyla muhatap oluyor. Bunun sonucunda bilgiye bağımlı hale geldik. Doğru bilgiye olan ihtiyaç ise her geçen gün artıyor. Doğru bilgiyi nereden bulacağız? Kamu yayıncısı ya da özel yayın grupları verebilir. Özel yayın gruplarından bunu beklemek biraz safiyane bir yaklaşım olur. En nihayetinde kâr güdüsüyle hareket ederler. Bunun gerektirdiği içeriği üretirler. Türkiye'de o yayın gruplarının bir sahiplik yapısı var. O sahiplik yapısından farklı, onun çıkarlarından gayrı, uyuşmayan içeriği üretmesini beklemek zor. O zaman karşısında kim var? Kamu yayıncısı var. Kamu yayıncısı kamu yararı doğrultusunda hareket etmek zorundadır" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0