Mıhlama nerede yenir? İstanbul'da en iyi mıhlamacılar nerede?

Şöyle bol tereyağlı, uzadıkça uzayan peyniriyle kahvaltı sofralarına lezzet katan mıhlamanın en güzelini yemek istemez miydiniz? Kaliteli malzemeleri ve mis gibi tadıyla damaklarda iz bırakan mıhlamanın en iyi adreslerini sizler için araştırdık. Peki en iyi mıhlama nerede yenir? İstanbul'da en iyi mıhlamacılar nerede? İşte detaylar...

Yoğun iş temposu ve evdeki sorumluluklarımızdan artakalan zamanda keyifli vakitler geçirebileceğimiz planlar yapmaya özen gösteriyoruz. Kimi zaman ailemiz kimi zaman dostlarımızla oluşturduğumuz bu planların genellikle vazgeçilmezi mükellef kahvaltı sofraları oluyor. Çeşit çeşit peynirlerden leziz reçellere, yumurtalı tariflerden hamur işlerine kadar donatılmış sofralarda en sevilen lezzetlerden biri de mıhlama. Karadeniz Bölgesinden ülkemizin tümüne ve dünyaya açılan Mıhlama, kahvaltıların baş tacı olarak karşımıza çıkıyor. Peki İstanbul'da en iyi mıhlama nerede yenir? Gelin, İstanbul'da mıhlama yenilecek en güzel yerlere birlikte göz atalım.

Aşure nerede yenir? İstanbulİLİŞKİLİ HABERAşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar

  • ÇAY TARLASI

Mıhlamanın en lezzetlisi ve en özelini yemek istiyorsanız; mutlaka Kadıköy'de yer alan Çay Tarlası'na şans vermelisiniz. Her gidenin öve öve bitiremediği mıhlamasıyla meşhur olan bu mekanda peynir, mısır unu ve tereyağı gibi malzemelerin çoğu Karadeniz'den özel olarak gelmektedir. Adeta parmak ısırtan bu lezzetin yanı sıra menüde yer alan menemen, yumurta tavalama ve Laz Böreği gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz. 

Çay Tarlası

Çay Tarlası

Merhum sanatçı Kazım Koyuncu'nun ağabeyi Oğuz Koyuncu'ya ait olan Çay Tarlasında hem samimiyete hem de mıhlamaya doyabilirsiniz.

En iyi mıhlamacılar

En iyi mıhlamacılar

ADRES: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, No 34, Kadıköy, İstanbul

  • MUHLAMA KARADENİZ MUTFAĞI

Hemşin mıhlaması, yumurtalı mıhlama, mincili mıhlama ve kuymak gibi pek çok seçeneği menüsünde müşterilerine sunan Muhlama Karadeniz Mutfağı, kahvaltı severlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerini sofralara taşıyan bu mekanda aynı zamanda kolot peyniri, çeçil peyniri, Likapa reçeli ve turşu kavurması gibi kahvaltılıklara da şans verebilirsiniz.

Muhlama Karadeniz Mutfağı

Muhlama Karadeniz Mutfağı

Beykoz'da yer alan mekan mis gibi deniz manzarası ve şık tasarımıyla mıhlama yemek isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğindedir.

Mıhlama yemek için en iyi yerler

Mıhlama yemek için en iyi yerler

ADRES: Rüzgarlıbahçe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No 131, Beykoz, İstanbul

  • ZAPATA BAKERY

Açıldığı günden beri hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen Zapata Bakery, aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmek için gidebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Çeşit çeşit peynnir, yumurtalı tarifler, muhammara, kuru domates ve Antakya kırma yeşil zeytin gibi pek çok alternatifi kahvaltı sofralarına taşıyan Zapata Bakery'nin menüsündeki en ünlü lezzet ise mıhlama. 

Zapata Bakery

Zapata Bakery

Sıcacık ekmekle ve çayla buluşan mıhlamanın tadına varabileceğiniz Zapata Bakery, Kadıköy'de kahvaltı deyince mutlaka listenizde yer almalı.

Anadolu Yakası en iyi mıhlamacılar

Anadolu Yakası en iyi mıhlamacılar

ADRES: Caferağa Mahallesi, Şevki Bey Sokak, No 31, Kadıköy, İstanbul

  • NUR ABLA

Bir sabah uyanıp Ayder Yaylası'nda yeşilin binbir tonunun eşlik ettiği bir kahvaltı yapsaydınız muhteşem olmaz mıydı? Belki Karadeniz'de bir sabaha uyanmak çok kolay değil ancak İstanbul'da bu deneyimi yaşamak mümkün. Çekmeköy, Tepeüstü ve İkitelli'de şubeleri bulunan Nur Abla, zengin bir Karadeniz mutfağını sofralara getiriyor.

Nur Abla

Nur Abla

Karalahana sarmasından turşu kavurmasına, balık çorbasından Karadeniz mantısına pek çok seçeneği menüsünde barındıran Nur Abla'nın mıhlaması da oldukça meşhur. Uzadıkça uzayan peyniriyle mıhlama severlere muhteşem bir lezzet sunan Nur Abla mutlaka listenizde yer almalı.

En iyi mıhlama yenilecek yerler

En iyi mıhlama yenilecek yerler

ADRES: Merkez Mah. Nefer Sok. No: 15 Çekmeköy -İstanbul

  • HAVVA HANIM TRABZON KAHVALTISI

Trabzon tereyağının mis gibi kokusu ve leziz tadıyla harmanlanan mıhlamadan daha iyisi yoktur. Sizde bu lezzet bombasını en güzel yerde yemek isterseniz listenize mutlaka Havva Hanım Trabzon Kahvaltısını eklemelisiniz. Karadeniz'in kendine has dokusunu sofralara taşıyan mekan özellikle Rize kavurma dilimi ve Trabzon telli peyniriyle de oldukça meşhur. Kadıköy'de yer alan mekan özellikle Anadolu Yakası'nda kahvaltılarına anlam katmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

HAVVA HANIM TRABZON KAHVALTISI

HAVVA HANIM TRABZON KAHVALTISI

ADRES: 19 Mayıs Mahallesi, Şemsettin Günaltay Caddesi, No 96/4, Kadıköy, İstanbul

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0