Yok Olan Memleket: Bozkurt raflarda yerini aldı!

Batı Karadeniz'de sel felaketinden en fazla etkilenen yer, en çok can kaybının görüldüğü ve kayıp başvurusunun yapıldığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi oldu. Yazar Murat Adatepe Bozkurt'ta yaşananan sel felaketini anlattığı kitabı 'Yok Olan Memleket: Bozkurt' raflarda yerini aldı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, 11 Ağustos 2021'deki şiddetli yağışın neden olduğu, 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin kaybolduğu, onlarca binanın zarar gördüğü selin ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Yazar Murat Adatepe Bozkurt'ta yaşanan sel felaketini kaleme aldı.  'Yok Olan Memleket: Bozkurt' isimli kitabını satışa çıkardı. 

KİTABIN ÖN TANITIMI:

11 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi yok olmuştu. Aşırı yağışlar sonucu ilçede sel felaketi yaşanmıştı. İlçenin ortasından geçen çayın da taşması ile ilçe sular altında kalmıştı. İlçenin çoğu aynı yerde kümelendiğinden dolayı ortada hiçbir şey kalmamıştı.
İnci gibi bir ilçe olan Bozkurt, sulara gömülmüştü. Nice hayaller ve hayatlar solmuştu. Birçok kişi vefat etmişti. Kayıplarımız da vardı. Sıkça söylendiği üzere, daha önce bu denli büyük bir felaket yaşanmamıştı.
Kitap, Bozkurt’un yok oluşunu anlatıyor. Yazar, Bozkurt’u, sel anını ve selden sonraki günleri kendi gözlemleriyle anlatmaktadır.
Aynı zamanda seli bizzat yaşayan afetzedeler ile yapılan röportajlar da kitaba eklenerek afetin boyutu aktarılmaya çalışılmıştır.
Bozkurt, yok oldu.

 
Yayın Tarihi: 29.03.2022
ISBN: 9786254201851
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 150
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0