Yapay zeka Ai-Da Robot Kraliçe II. Elizabeth'in kutlamaları için portresini çizdi!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahta çıkışını simgeleyen Jübile kutlamaları öncesinde insansı bir robot olan Ai-Da Robot, Kraliçe'nin portresini çizdi. En son teknolojiler çerçevesinde tasarlanan portre kutlama öncesinde halkın beğenisine sunuldu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, bu yıl tahta çıkışının 70'inci yılını kutluyor. Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanını taşıyan Kraliçenin tahta çıkışını simgeleyen Platinium Jübile kutlamaları için hazırlıklar ise son hız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Buckingham Sarayı'nda gerçekleştirilen geleneksel 'Kraliçe'nin Bahçe Partisi'ne binlerce davetli akın etmiş ve Kraliçe'ye özel kutlamalar yapılmıştı. 

Ai-Da Robot Kraliçenin tahtta 70inci yılına özel çizim yaptı

Ai-Da Robot Kraliçenin tahtta 70inci yılına özel çizim yaptı

Platinium Jübile öncesinde dünyanın pek çok yerinde heyecan devam ederken insansı bir robot sanatçısının çizdiği Kraliçe portresi gündem oldu. Bir yapay zeka robotu olan Ai-Da Robot gözlerinde yer alan kameralar ve robotik bir kol sayesinde fiziksel çizimleri tablo haline getirebiliyor. Kraliçe II. Elizabeth'in 70 yıllık taht saltanatına özel Elizabeth'in portresini çizen robot, teknolojik değişimin farklı yönlerini yansıtarak yoğun ilgi gördü. 

Kraliçe II. Elizabethin Ai-Da Robot tarafından yapılan tablosu

Kraliçe II. Elizabethin Ai-Da Robot tarafından yapılan tablosu

Oxford'da tasarlanan ve Oxford ve Birmingham Üniversitelerindeki doktora öğrencileri ve profesörler tarafından geliştirilen Ai-Da Robot'un çizimine Kraliçe'nin tepkisi ise merak konusu haline geldi. 

Ai-Da Robotun özellikleri şaşırttı

Ai-Da Robotun özellikleri şaşırttı

Burcu Kıratlı Bihter Ziyagil taklidiyle Afara'ya damga vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Kıratlı Bihter Ziyagil taklidiyle Afara'ya damga vurdu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0