Kır düğünü beklerken halı sahada düğün yaptılar! Genç çift soluğu mahkemede aldı

Antalya'da kır düğünü yapmak isteyen Berrin ve Ünsal Pamukçu çifti, bir organizasyon şirketiyle anlaştı. Ancak yağmur yağmaya başlayınca 2.5 saat gecikmeli olarak halı sahada düğün yapmak zorunda kalan çift, soluğu mahkemede aldı.

Antalya'da yaşayan Berrin ve Ünsal Pamukçu çifti, düğünlerini açık havada yapmak istedikleri için bir kır düğün salonuyla anlaştı. Genç çiftin büyük hayaller ve umutlarla hazırlığını sürdürdüğü düğünlerinde ise aksilikler peşini bırakmadı. Düğün saatinde yağmurun yağmasıyla salon sahipleri genç çifte düğünlerini 40 metre ileride yer alan halı sahada yapabileceklerini söyledi. Yağmurdan kaçarak halı sahaya sığınan çift ve davetliler ise ancak 2.5 saat sonra düğünü gerçekleştirebildi.

Yaşanan hüsrandan sonra düğün salonu sahiplerini ihmalkarlıkla suçlayan genç çift soluğu mahkemede aldı. Düğün salonu sahibine yağmurdan dolayı bir önlem alınmadığı ve düğünün 2,5 saat gecikmeli başlaması nedeniyle dava açan çift 50 Bin TL maddi-manevi tazminat talep etti. Antalya Tüketici Mahkemesinde görülen davada mahkeme genç çift haklı bularak 30 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. 

"50 BİN TL'LİK DAVA AÇTIK 30 BİN TL KAZANDIK"

Eşiyle birlikte yaşadığı mağduriyeti anlatan Berrin Pamukçu şöyle konuştu:

"Anlaşmamızın üzerine yağmur durumunda ne yapılabileceğini alternatif olup olmadıklarını sorduk. Bize bir halı saha olduğunu ve bunu sağlayabileceklerini söylediler. Düğün günü ciddi bir yağmur yağdı. Saat 20.00’da çıkmamız gerekirken 20.30 gibi bize gelerek çok yağmur yağdığını ve başka bir yere taşınacaklarını söylediler. Sabah, akşam havanın yağmur yağacağı belliydi. Bungalov gibi bir yere 600 kişiyi almaya çalıştılar. Biz bir göçme olabilir diye bunu kabul etmedik. 2,5 saat sonra halı saha ayarlandı. 22.30 gibi sahneye ancak çıkabildik. Bizimle tekrar düğün sonrası görüşmek istediler. Eşimle yanlarına gittiğimize 2 bin TL gibi bir ücreti geri ödeyebileceklerini söylediler. Düğünümüz ciddi anlamda korkunçtu. İkram noktasında güzel bir şey olmadı. Halı saha güzel bir alan değildi, sağlanan imkânlar iyi değildi. 2 bin TL bizi cezbetmedi. Mahkemeye taşıdık. Avukatımız Anıl Akan Beyle görüştük bize güven verdi. 4 yıl sürecimiz sürdü. 4 yıl sonra olumlu sonuçlandı. 50 bin TL tazminat davası açtık. 30 bin TL para kazandık. Gurur verici bir sonuç oldu. İnsan bir kere evleniyor. Ben evin tek kızıyım bu yüzden de dava açtık. Hayalimizi tam olarak düğün karşılamadı. Sonuç bizi mutlu etti. Bizim gibi mağdur olanlar hakkını arasın, bizim davamız bir emsal olsun"

Müslüm filminin senaryosu bizim deyip Mustafa Uslu'ya dava açmışlardı! Mahkeme kararını verdi

İLİŞKİLİ HABER

Müslüm filminin senaryosu bizim deyip Mustafa Uslu'ya dava açmışlardı! Mahkeme kararını verdi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0