İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yasaklı kelimeleri nelerdir?

Tüm dünyanın yakından tanıdığı İngiliz Kraliyet Ailesi'nin asla kullanmadığı kelimeler olduğunu biliyor muydunuz? Belki bizim günlük hayatta sıklıkla dilimize dolanan bu kelimeler onlar için bir bilinmezlik. Peki Kraliyet Ailesi'nin yasaklı kelimeleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Yüzyıllardır İngiltere'nin ve dünyanın en güçlü ailelerinden biri olarak görülen İngiliz Kraliyet Ailesi, yemek seçimlerinden giyim tarzlarına, sahip oldukları servetten zorunlu görevlerine kadar adeta kapalı kapılar ardında merak edilen bir hayat yaşıyor. İlginç yasa ve gelenekleriyle nam salan bu ailede elbette kurallar oldukça önemli. Öyle ki bizim gündelik hayatta sıklıkla kullandığımız bazı kelimeler onlar için bir nevi yasaklı diyebiliriz. Peki o kelimelerin neler olduğunu hiç merak ettiniz mi? Gelin, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yasaklı kelimelerini birlikte mercek altına alalım.

İngiliz Kraliyet Ailesinin bilinmeyen kuralları! Kraliçe ElizabethİLİŞKİLİ HABERİngiliz Kraliyet Ailesinin bilinmeyen kuralları! Kraliçe Elizabeth'in bilinmeyen sırları

  • PARFÜM

Geçmiş yıllardan beri herkesin 'son dokunuşu' haline gelen parfümler, binlerce çeşit kokusuyla dünyanın her yerinde büyük talep görüyor. Ancak görüyoruz ki Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere Düşes Camilla, Kate Middleton ve diğer Kraliyet kadınları parfüm kelimesini kullanmayı tercih etmiyor. Bunun yerine tenlerine uygun kokuları seçen Kraliyet kadınları "parfüm" değil "koku" kelimesini kullanıyor.

Parfüm

Parfüm

  • TUVALET

Eğer İngiliz Kraliyet Ailesinin bir üyesi olsaydınız "Tuvalet" kelimesini kullanmamanız gerektiğini mutlaka bilirdiniz. Kate Middleton'a göre Kraliyet ailesi Fransız kökenli olduğundan dolayı tuvalet kelimesini kullanmamaktadır. Peki o zaman ne demeli? Kraliyet Ailesi bu noktada 'lavabo' kelimesini tercih ediyor.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

  • PARDON

Genellikle biri tarafından affedilmek istediğimizde ya da izin isterken "Pardon" kelimesini sıklıkla kullanıyoruz ve gayet de normal karşılanıyor. Ancak İngiliz Kraliyet Ailesi'nde işler böyle değil. Şöyle ki eğer Kraliyet Ailesi üyelerinden biriyseniz karşıdaki kişiden bir şeyi tekrarlamasını istediğinde "Pardon" yerine daha basit bir özür terimi kullanmanız yeterlidir.

Kraliçe II. Elizabethin kareleri

Kraliçe II. Elizabethin kareleri

  • POSH 

Üst tabakadan olan kişileri tanımlamak için kullanılan "Posh" kelimesi, Kraliyet Ailesinin en sevmediği kelimelerin başında geliyor. Kendilerini lüks ve üst sınıf olarak tanımlamaktan kaçınan Kraliyet Ailesi bunun yerine 'akıllı' olarak nitelendirilmeyi tercih ediyor. Prens William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'a göre Posh kelimesi yalnızca şakacı bir tonda ve ironik bir şekilde kullanılabilir.

İngiliz Kraliyet Ailesi

İngiliz Kraliyet Ailesi

  • ÇAY

İngilizlerin en önem verdiği şeylerden biri olan "Çay" aynı zamanda yemek zamanlarını betimlemek için de sıklıkla kullanılıyor. Ancak İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri asla diğer İngilizlerin aksine yemek zamanlarını "Çay" olarak nitelendirmiyor. Bunun yerine "Akşam Yemeği" (Dinner / Supper) kelimesini tercih ediyorlar.

Kraliçe II. Elizabethin gençlik pozları

Kraliçe II. Elizabethin gençlik pozları

  • SALON

Herkesin evinde bulunan salonlar, dinlenmek ve misafirlerimizi ağırlamak için kullandığımız alanların başında geliyor. Ancak Kraliyet Ailesi'nde bu durumda böyle tanımlanmıyor. Çünkü Buckingham Sarayı'ndan bir değil onlarca devasa büyüklükte salonlar var. Bundan dolayı Kraliyet Ailesi üyeleri oturma odası ve misafir odalarında dinlenmeyi tercih ettiğinden salon kelimesini kullanmıyor.

Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

temel 1 yıl önce

gercek super gucleri var mi anlamak icin ucak dan asagi atin ucer ise gercek super gucleri var demek diger tarafa gider ise zaten gidecek sorun yok

apollo 1 yıl önce

böylece kültürümüz epeyce artmış oldu

Toplam 5 beğeni

Fatih 1 yıl önce

Milliyetçilikten. Çünkü kelimelerin çoğu Fransızca.

Toplam 1 beğeni