Ünlü Mona Lisa tablosunu mahvetti! Tabloya pasta atan adam tarihe acımadı

Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa eseri, pazar günü ziyaretçilerinin saldırına uğradı. Tekerlekli sandalyede yaşlı bir kadın kılığına girmiş adam, tabloya pasta fırlatarak koruyucu cam tabakayı pastaya buladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Fransa'da Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa eseri pasta saldırısına uğradı. Ünlü tabloya bir adam elindeki pastayı fırlattı. Pazar günü ziyaret saatinde gerçekleştirilen olayda, adamın dikkat çekmek amacıyla böyle bir şey yaptığı öğrenildi.

mona lisa tablosu

mona lisa tablosu

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ

Tablonun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Olaya tanıklık edenlerin bildirilerine göre La Gioconda adıyla da bilinen tabloya yaklaşan kişi yaşlı kadın kılığında tekerlekli sandalyesiyle gelerek, aniden sandalyeden kalkarak saldırısını gerçekleştirdi. 

mona lisa

mona lisa

"DÜNYAYI DÜŞÜNÜN"

Güvenlik görevlisi söz konusu olan adamı salondan çıkarırken, pasta atılmış halinin görüntüsünü çekmek için ziyaretçilerin birbirlerini linç ettiği görüldü. İlgi çekmek için pasta fırlattığını belirten adamın iklim değişikliği söz konusu eyleminin arkasına sığınarak "Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya'yı düşünün" bağırdığı öğrenildi.

mona lisa saldırı

mona lisa saldırı

BU İLK DEĞİL

Cam bir kırılmaz koruyucu tabakası olan tabloya ilk düzenlenen eylem yalnızca bu değildi. Daha önceleri 2009 yılında Rus bir kadının fincanla çay atmasına tanıklık eden tablo, yine koruyucu cam sayesinde olaydan zarar görmeden kurtulmuştu.

Justin Bieber hayranları karşısında hüngür hüngür ağladı!

İLİŞKİLİ HABER

Justin Bieber hayranları karşısında hüngür hüngür ağladı!

BİR YORUM YAPIN 0