Hint düğünlerinde Türkiye'de rekor bekleniyor!

3 gün 3 gece sürmesiyle bilinen meşhur Hint düğünleri salgın sonrası rotasını tekrar Türkiye'ye çevirdi. Düğün için gelen Hintli bir kişi, normal turistten 35 kat fazla harcama yaparken, Hint düğünlerinin bu yıla damgasını vurması bekleniyor.

Salgın sonrası 3 gün 3 gece süren Hint düğünleri için yoğun talep alan Antalya'daki düğün organizasyon şirketleri, rekor kırmak için şimdiden çalışmalara başladı. Tatil bölgelerinin başında gelen Antalya, kaliteli hizmet ve lüks tesisleriyle çok sayıda Hint düğününe ev sahipliği yapıyor. Kentin farklı bölgelerindeki lüks otellerde binlerde misafirin katıldığı, ünlü sanatçıların sahne aldığı ve yurt dışından gelen aşçıların yemek hazırladığı yüksek bütçeli Hint düğünleri gerçekleştiriliyor.

Hin düğünleri

Hin düğünleri

SALGIN SONRASI YOĞUN TALEP VAR

Inventum Global'in Hint Düğünleri Müdürü Mustafa Onat, Antalya'ya sadece Hindistan'dan değil, Uganda, Şili gibi farklı ülkelerde yaşayan Hindistanlıların da düğün için geldiğini belirtti. Öte yandan Hint düğünlerinin orta ve çok yüksek bütçeli düğünler olduğuna da dikkat çeken Onat, "Düğün için konfirme olan Avustralya'dan uçak kiralayıp Antalya'ya gelecekler var. Amerika'dan, İngiltere'den gelecekler var" dedi. Onat, bu yıl 16 Hint düğünü organize ettiklerini, Antalya'nın yanı sıra Muğla'da da düğün yaptıklarını söyledi.

Kına gecesi dekorasyonu nasıl yapılır? Evde kına gecesi nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERKına gecesi dekorasyonu nasıl yapılır? Evde kına gecesi nasıl yapılır?

40 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Salgın sonrası yoğun taleple karşılaştıklarını anlatan Onat, şunları söyledi:

"Yoğunluğu daha çok 2023'te bekliyorduk ama bu yıldan itibaren taleple karşılaştık. 2022'de 30 düğünü geçeceğiz. Ülkemiz için bir rekor. 2023'te en az 50 düğün yapmayı planlıyoruz. Dünyada Hint düğünlerinin 40 milyar dolarlık bir pastası var. Biz yeterince pay alamıyoruz. Ülkemizin güçlü altyapısı var. Vize kolaylığı sağlanırsa yılda 400-500 Hint düğününü çok rahat yaparız. Hint düğünü gerçekten turizmde stratejik olarak alternatif bir pazar. Hintliler denizi, kumu değil daha çok kültür turizmini, gezmeyi ve alışveriş yapmayı seviyor."

Hin düğünlerinin Türkiyede rekor kırması bekleniyor

Hin düğünlerinin Türkiyede rekor kırması bekleniyor

TALEP ERKEN BAŞLADI

2019 yılında 20 civarında düğün yaparak rekora ulaşıldığını hatırlatan Düğün Turizmi Forumu Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy da salgın sonrası talebin erken geldiğini belirterek, "Öngörümüz 2023 yılı içindi ama hızlı başladı, bize de sürpriz oldu. Salgın döneminde ekibimizi büyüterek yolumuza devam ettik. Talebi görünce ne kadar doğru bir karar olduğunu görebiliyoruz. Yüksek bütçeli, milyon dolarlık düğünler" ifadelerini kullandı. Ersoy, düğün için gelen misafirlerin hem lüks tesislerde konaklayıp hem de ses, ışık ve dekor hizmetlerini buradan satın aldıklarını aktardı.

35 KAT FAZLA HARCIYORLAR

Hint düğününün katma değerinin yüksek olduğuna işaret eden Ersoy, sözlerini şöyle noktaladı:

"Hint düğünleri birçok sektörü de kalkındırıyor. Bir araştırmaya göre, düğün için gelen bir kişi, normal turistten 35 kat daha fazla harcama yapıyor çünkü alım güçleri yüksek. Hindistan'da her gün binlerce düğün yapılıyor, 10 bin düğün de yurtdışında organize ediliyor."

BİR YORUM YAPIN 0