Sırbistan nerede? Sırbistan Belgrad'da nereye gidilir?

Doğu Avrupa ve Balkanların en özel yerlerinden biri olan Sırbistan'a yalnızca kimlikle seyahat dönemi geçtiğimiz yıl başladı. Bahar aylarında göz alıcı manzaralarıyla kalbinizi çalacak güzel bir seyahat rotası çizmek isterseniz kimliğiniz ve valizinizi yanınıza alarak Sırbistan'a doğru ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Peki, Sırbistan nerede? Sırbistan'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte detaylar...

Tarih kokan yapıları, yüzyılları içinde hapseden zengin kültürü ve dikkat çeken manzaralarıyla Batı Balkanların en özel ülkelerinden biri olan Sırbistan, son dönemlerin en çok konuşulan destinasyonu haline geldi. Özellikle Türkiye'nin vizesiz ve pasaportsuz gezilecek ülkeler listesinde de yer alan bu ülkeye yalnızca kimliğinizle kolaylıkla gidip gelebilirsiniz. Osmanlı ve Avrupa'nın dokunuşlarıyla harmanlanan Sırbistan'ı gelin birlikte adım adım keşfedelim.

Gürcistan nerede? Batum nerede? GürcistanİLİŞKİLİ HABERGürcistan nerede? Batum nerede? Gürcistan'a vizesiz gidilir mi? Gürcistan'da gezilecek yerler

SIRBİSTAN NEREDE? BELGRAD NEREDE?

Balkanlarda oldukça önemli bir konumda yer alan Sırbistan, kuzeyde Macaristan, doğuda Romanya ve Bulgaristan'la, güneyde Makedonya ve Arnavutluk'la, batıda ise Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Karadağ ile sınır komşusudur. Doğu Avrupa'nın en özel şehirlerinden biri olan Sırbistan'ın başkenti ise Belgrad'dır. 

Sırbistan

Sırbistan

SIRBİSTAN'DA NEREYE GİDİLİR? SIRBİSTAN'DA GEZİLECEK YERLER

Pek çok kültürün buluşma noktası haline gelen Sırbistan'da her anı dopdolu bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz. Balkanların kalbinde yer alan bu ülkeye geldiğinizde başkent Belgrad'da mutlaka görmeniz gereken yerler ise şu şekilde:

  • Aziz Sava Katedrali
  • Nicola Tesla Müzesi
  • Kalemegdan 
  • Zemun
  • AZİZ SAVA KATEDRALİ

Beyaz şehir olarak adlandırılan Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri olan Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği noktada yer almaktadır. Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad, özellikle tarihi yapılarıyla ön plana çıkıyor. Belgrad'a adım attığınız anda ise sizleri Aziz Sava Katedrali karşılıyor.

Aziz Sava Katedrali

Aziz Sava Katedrali

Dünyanın en büyük Ortodoks Kilisesi olarak bilinen Aziz Sava Katedrali, görünüş olarak Ayasofya'yı anımsatmaktadır. 1935 yılında yapımına başlanan kilisenin tam olarak bittiği söylenemese de hala onarım çalışmaları devam etmektedir. Eğer yolunuz buraya düşerse mutlaka benzersiz süslemeleriyle göz alıcı bir atmosferi içerisinde barındıran Aziz Sava Katedralini ziyaret etmelisiniz.

Aziz Sava Katedralinden kareler

Aziz Sava Katedralinden kareler

  • NİCOLA TESLA MÜZESİ

Öte yandan Sırbistan ve Belgrad denildiğinde akla gelen tek bir isim var: Nicola Tesla! Sırp Kahramanı olarak kabul edilen Nicola Tesla'yı bilmeyenler için ufak bir açıklama yapmak gerekirse; kendisi Sırp asıllı dünyaca ünlü bir bilim insanıdır.

Nicola Tesla Müzesi

Nicola Tesla Müzesi

Çağın ötesindeki buluşlarıyla dünya tarihine yön veren Tesla'nın başarılarını gözler önüne sermek isteyen Sırplılar, 1952 yılında Belgrad'da Nicola Tesla Müzesi'ni kurmuşlardır. 160 bine yakın orijinal belge ve 5700 kadar kişisel eşyanın sergilendiği Nicola Tesla Müzesi'nde ünlü bilim insanının buluşlarına yakından göz atabilirsiniz.

Nicola Tesla Müzesinden kareler

Nicola Tesla Müzesinden kareler

  • KALEMEGDAN

Belgrad'ın en turistik noktalarından birinde yer alan Kalemegdan, Belgrad Kalesi'nin de içerisinde yer aldığı Tuna ve Sava nehirleri arasında bulunmaktadır. İsmini Osmanlı İmparatorluğu Döneminde alan ve Türkçe kökenli olan Kalemegdan, "Kale" ve "Meydan" kelimelerinin türemesiyle ortaya çıkmıştır.

Kalemegdan

Kalemegdan

1571 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı topraklarına dahil olan ve eski şehir bölgesinde yer alan kale, savaş dönemlerinde askeri üs olarak da hizmet etmiştir. Şehrin en büyük ve en yeşil parkı olan Kalemegdan Parkı'nın yer aldığı bu yere gelirseniz sevdiklerinizle bol bol yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ya da piknik yapmanın keyfine varabilirsiniz. Ayrıca park içerisinde yer alan askeri müze, sanat merkezi, çocuk parkı ve restoranlara da göz atmayı unutmayın derim!

Kalemegdan manzarası

Kalemegdan manzarası

  • ZEMUN

Belgrad gezinizde güzel bir gün batımının keyfini çıkarmak isterseniz gideceğiniz adres belli. Pek çok Sırplının yaşamayı tercih ettiği Zemun, kültürel ve tarihi yapılarıyla Belgrad'ın en dikkat çeken yerlerinden biri. Nehir kenarında gün batımının eşlik ettiği eşsiz bir manzarayı gözler önüne sunan Zemun Bölgesine gelirseniz sakin ve huzurlu anlara kucak açabilirsiniz. 

Zemun

Zemun

Buraya geldiğinizde ister nehir kıyısında sevdiklerinizle yürüyüş yapabilir ister rehberli tekne ya da bisiklet turlarına katılabilirsiniz. E tabi uzun bir gezinin ardından acıktığınızı hissederseniz nehir kenarındaki restoranlardan birinde lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.

Zemun seyahat rehberi

Zemun seyahat rehberi

SIRBİSTAN BELGRAD'DA NE YENİR?

"Belgrad'da ne yiyebilirim?" sorusuna yanıt vermekte zorlanıyorsanız hiç endişelenmeyin çünkü bu konuda size harika önerilerimiz olacak. Sırplıların en sevdiği yemekler genellikle et ağırlıklı oluyor. Ülkede en ünlü et yemeklerinin başında ise Kajmak var. Bildiğiniz etten daha farklı olan bu yemeği özel kılan en önemli detay kaymağa benzer bir krema eşliğinde sunulması oluyor. 

Sırbistan yemekleri

Sırbistan yemekleri

"Ben et değil de balık tercih ederim" derseniz aradığınız şey Riblja Çorbası olabilir. Balık ürünleriyle yapılan bu çorba yöresel bir tat olmakla beraber oldukça doyurucu da. Yemek sonrası güzel bir tatlıyla bu geziyi tatlandırmak isterseniz de marmelat, reçel, çikolata ve Krofne jöle ile doldurulan "Krofne" adındaki çöreklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Krofne

Krofne

SIRBİSTAN BELGRAD'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan 1.615,9 kilometre uzaklıkta yer alan Sırbistan'a gidebilmeniz için hava yollarını kullanmalısınız. İstanbul Havalimanı ya da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sırbistan'nın başkenti Belgrad'da yer alan Nicola Tesla Havalimanı'na ortalama 5.022,99 TL'ye satın alacağınız uçak bileti ile ortalama 1 saat 40 dakika içerisinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sırbistana nasıl gidilir

Sırbistana nasıl gidilir

KEYİF DOLU BİR TATİL OLMASINI DİLERİZ!

Uçakta doğan bebeklerin hakları nelerdir? Dünya vatandaşı mı oluyorlar? Eğitim masrafları...

İLİŞKİLİ HABER

Uçakta doğan bebeklerin hakları nelerdir? Dünya vatandaşı mı oluyorlar? Eğitim masrafları...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0