Yedikule Hisarı'na ünlü akını! Tarihe tanıklık ettiler

Sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri İstanbul'un en eski açık hava müzesi olan Yedikule Hisarı2nı ziyaret etti. Osmanlı ve Bizans'a ait bir çok eseri inceleme fırsatı bulan ünlü isimler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yedikule Hisarı, Osmanlı ve Bizans medeniyetlerinden kalıntılar, mimari eserler ve izler bırakan özelliğiyle her dönemin merak konusu haline gelen İstanbul'un en güzel mekanlarından olamaya ve dikkat çekemeye devam ediyor. Geçmişte şehri garanti altına almak için yapılan kule ayrıca, zindan görevi görmekteydi. Şimdilerde turizme olan katkısıyla, en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yerini alıyor.

Çağla Çağıl, Nergis Pekuysal, Pervin Ersoy, İlkem Öztürk

Çağla Çağıl, Nergis Pekuysal, Pervin Ersoy, İlkem Öztürk

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, tüm dünyaya Türkiye'nin güzelliklerinden bahsetmeye devam ederken, geçtiğimiz günlerde özel bir etkinlikte Yedikule Hisarı'nı ünlülerle birlikte inceleme fırsatı yakaladı.

hande subaşı

hande subaşı

Pervin Ersoy, Bilge Kuru ve Nergis Pekuysal, Osmanlı ve Roma döneminden kalma eserleri hayranlıkla gözlemlediler. Ünlü oyuncular Burcu Kara, Hande Subaşı, Demet Şener, Emel Yıldırım, İlkem Öztürk, Elif İnci Aras, Boglárka Csősz Talu, Begüm Özer, Çağla Bostancı ve Aslı Cüreklibatır  gibi isimlerinde aralarında bulunduğu gezide, katılımcılar Roma ve Osmanlı yolundan ilerleyerek Altın Kapı, Kanlı Kuyu, Hazine Kulesi, Genç Osman’ın hapsedildiği kuleyi ve daha birçok eseri inceledi.

elif inci aras

elif inci aras

Yedikule Hisarı’nın tarihi zenginlikleriyle adeta büyülenen ünlü isimler, tanık oldukları anları fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi. Katılımcılar, tarihi mekanlara hayran kaldıklarını vurgulayarak, kendilerine bu imkanı sunan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Necati Selvi’ye teşekkür ettiler.

Netflix duyurdu: 4,5 milyon dolar ödüllü Gerçek 'Squid Game' yarışması yapılacak!

İLİŞKİLİ HABER

Netflix duyurdu: 4,5 milyon dolar ödüllü Gerçek 'Squid Game' yarışması yapılacak!

BİR YORUM YAPIN 0