Haziran ayında nereye gidilir? Haziran ayında gidilecek en güzel yerler

Tatil sezonunun açılmasıyla birçok kişi keyifli vakitler geçirebileceği seyahat rotalarını çizmeye başladı bile. Farklı destinasyonlar keşfetmek ve tüm yorgun günleri geride bırakmak için onlarca seçenek arasından size uygun olanını bulmanız aslında çok kolay. Peki Haziran ayında nereye gidilir? Yazın tatile gidilecek en güzel yerler neresi? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için tek tek açıkladık...

Tüm yılın stresini geride bırakmak ve kalabalık şehir hayatına bir an olsun ara vermek son zamanlarda hepimizin tek arzusu. Yaz mevsiminin ilk heyecanını yansıtan Haziran ayıyla beraber herkes tatil planlarını yavaş yavaş yapmaya başladı. İster mavi ve yeşilin harmanlandığı doğa harikalarına ister tarih kokan coğrafyalara seyahat planları oluşturabileceğiniz gibi çocuklarınızla sevdiklerinizle dilediğiniz gibi bir tatil yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. Klasikleşen tatil anlayışının yanı sıra farklı deneyimlere şans vermekten yanaysanız sizler için harika önerilerimiz var!  Okulların tatil olduğu ve yıllık izinlerin netleştiği Haziran ayına özel en yeni seyahat trendlerine gelin birlikte göz atalım.

Haziran ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımıİLİŞKİLİ HABERHaziran ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

HAZİRAN AYINDA NEREYE GİDİLİR?

Eğer tatil için başka bir şehre doğru uzanan bir yolculuk yapacak kadar zamanınız ya da bütçeniz yoksa hiç üzülmeyin. Şehir turlarıyla belki de doğduğunuzdan beri yaşadığınız bir şehrin bambaşka yüzleriyle de tanışabilirsiniz. İstanbul gibi büyük şehirlerde her gün saklı güzelliklerle karşılaşmak aslında sandığınızdan daha kolay. Yalnızca baktığınız pencereyi değiştirmeniz yeterli.

Haziran ayı tatil

Haziran ayı tatil

"Haziran ayında İstanbul'da ne yapılır?" derseniz ilk olarak şansınızı tarihi turlardan yana kullanmanızı öneririz. Adeta bir turist edasıyla Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi noktaları gezebilir ve sonrasında Kapalı Çarşı'da güzel bir alışveriş yapmanın keyfine varabilirsiniz. 

Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı

Ya da Emirgan Korusu'nda yer alan Sarı Köşk'te mükellef bir kahvaltı yapabilir ve sonrasında boğaz turuna katılarak deniz kokusu soluyabilirsiniz.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Öte yandan Adalar'a gidip bir yandan bisiklet sürebilir bir yandan da Yunus Dondurmacısında geleneksel dondurmanın tadına varabilirsiniz.

Büyükada

Büyükada

"Benim İstanbul'dan biraz uzaklaşmam lazım. Daha sakin daha huzurlu bir rota arıyorum" derseniz o zaman size Çeşme, Bodrum ya da Alaçatı değil de daha dingin lokasyonlar önerebiliriz. Bu noktada Assos, Şirince, Borabay Gölü ya da Cunda Adasını tavsiye ederiz.

Assos

Assos

Türkiye dışında bir yer arıyorsanız da Hallstatt, Bologna, Cook Adaları ve Cotswolds köyleri muhteşem bir tercih olacaktır.

Cook Adaları

Cook Adaları

Haziran ayında ister mavi turlara, ister rehberli tarihi gezilere ister günü birlik kamp eğlencelerine katılabilirsiniz. Ancak size son bir önerimiz daha var! Her yıl Mayıs ayı sonu ve Haziran ayı ortalarına kadar Isparta'nın mis kokulu gül bahçelerinde eşsiz bir hazırlık başlıyor. Gün ışığıyla beraber başlayan gül hasadı saat 10'a kadar tüm hızıyla devam ediyor.

Isparta Gül Hasadı

Isparta Gül Hasadı

Adeta bir görsel şölen sunan bu deneyime dahil olmak isterseniz Isparta Gül Hasadı – Salda Gölü Ve Pamukkale Turlarına katılarak hayatınızda unutamayacağınız bir ana sahip olabilirsiniz.

Gül hasadı

Gül hasadı

AN'IN TADINA VARABİLECEĞİNİZ KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Haziran ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Haziran ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı
Gebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70'i tespit ediliyor

İLİŞKİLİ HABER

Gebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70'i tespit ediliyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0