RTÜK resti çekti! "Çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir"

Türkiye'de 14 Haziran'da yayın hayatına başlayarak çok ses getiren Disney Plus'ın politikalarına yön veren Karen Burke, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kan donduran sözlere yer vermişti. Burke'nin "Karakterlerin yüzde 50'sinin LGBT olmasını sağlayacağız" açıklaması üzerine RTÜK'ten sert uyarı geldi.

Geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayarak abone sayısında rekora ulaşan Disney Plus'ın yayın politikaları gündem oldu. Türkiye'de birçok yerli yapımı hayata geçiren platformun yayın politikalarından sorumlu Karey Burke, açıklamasında kullandığı ifadeler skandal oluşturdu. Bu ifadeler üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dişini gösterdi.

Yıllardır aile değerlerini hiçe sayan batı merkezli LGBT lobisi, Netflix'ten sonra şimdi de Disney Plus ile çocuklara ve ailelere el uzatmaya başladı.

Karey Burke

Karey Burke

Aile değerlerimize göz diktiler! Disney Plus bu kez çocukları hedef aldıİLİŞKİLİ HABERAile değerlerimize göz diktiler! Disney Plus bu kez çocukları hedef aldı

"KARAKTERLERİN YÜZDE 50'Sİ LGBT OLACAK"

Burke, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"LGBT bireylerin yaşadıkları hakkında çok sayıda panele, konuşmaya şahit oldum. Bunları yıllardır duyuyoruz. Ekranlarda varolmak ve bizden kendileriyle aynı doğrultuda içerik üretmemizi istiyorlar. Şimdi ele aldığımız hikayelerimizde pek çok LGBT içerik var. Sadece gay'leri kapsayanlar da dahil olmak üzere bunların sayısını artıracağız. Karakterlerin yüzde 50'sinin LGBT olmasını sağlayacağız."

"ÇOCUKLAR VE AİLE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Platformun içeriklerinde çocukların hedef haline getirilmesi sosyal medyada tepkileri çığ gibi büyüttü. Bu sapkınlığa RTÜK sessiz kalmadı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin konu üzerine Twitter hesabından, "Çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir. Yavrularımızı korumak için bize verilmiş yetki ve görevler çerçevesinde gerekli düzenleme ve denetlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğiz. Gerek yerli gerek yabancı yayıncılarımızı da bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz" ifadeleriyle uyarıda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Behzat Ç. ekranlarda fırtına estirecek! İlk tanıtımı yayınlandı

İş insanı Mehmet Dinçerler'le evlenen Hadise tarzını değiştirdi!

İLİŞKİLİ HABER

İş insanı Mehmet Dinçerler'le evlenen Hadise tarzını değiştirdi!

BİR YORUM YAPIN 0