Kurbanlık nereden alınır? İstanbul'da kurbanlık hayvan nereden alınır?

Kurban Bayramıyla beraber kurbanlık araştırması yapmaya başlayan pek çok vatandaş "Kurbanlık nereden alınır? En iyi Kurbanlık nerede satılıyor?" gibi sorulara yanıt arıyor. Türkiye'nin neredeyse her noktasında yer alan bazı market zincirlerinden kurbanlık alışverişinizi yapabilirsiniz. İşte Kurban Bayramı'nda kurbanlık almak için en iyi adresler...

Kurban Bayramına sayılı günler kala birçok vatandaşı kurbanlık telaşı sarmaya başladı. İslam dininde önemli bir yer edinen Kurban Bayramı'ndan önce arama motorlarında hızlı bir araştırma içerisine giren vatandaşlar, uygun fiyata kurbanlık almak için seçenekleri değerlendiriyor. Kimileri Kurban Bayramına özel olarak kurulan kurban pazarlarında soluğu alırken kimileri de internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor. Kurbanlık için en doğru tercih konusunda kararsızlık yaşıyorsanız hiç endişelenmeyin! İnternet üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde küçükbaş ya da büyükbaş kurbanlık satın alabileceğiniz en doğru adresleri sizler için araştırdık. Gelin, "Kurbanlık nereden alınır?" sorusuna birlikte yanıt arayalım.

Kurban Bayramı için derin dondurucu nasıl seçilir? 2022 En iyi derin dondurucu modelleriİLİŞKİLİ HABERKurban Bayramı için derin dondurucu nasıl seçilir? 2022 En iyi derin dondurucu modelleri

KURBANLIK NEREDEN ALINIR? KURBANLIK NEREDEN BAKILIR?

Büyük market zincirleri uzun yıllardır kurbanlık almak isteyenlere uygun seçenekler üreterek hızlı bir çözüm sunuyor. Neredeyse Türkiye'nin her köşesinde bulunan bu market zincirlerinden biri olan Migros'ta kurban satın alabilirsiniz. İslami usullere uygun bir şekilde seçilen kurbanlıklar, kesilmeden önce veteriner hekimler tarafından %100 muayene edilir ve onaylı kesimhanelerde İslami kurallara uygun olarak bayram namazına takiben, vekalet alınarak din görevlisi ve noter huzurunda kesim gerçekleşir. Ardından soğuk odalarda dinlendirilen etler soğuk zinciri korunarak alıcıya teslim edilir ya da siz mağazadan da teslim alabilirsiniz.

Kurban Bayramı için kurbanlık seçimi

Kurban Bayramı için kurbanlık seçimi

Migros 2023 güncel kurbanlık fiyatları ise şu şekilde;

  • En az 12 Kg Koç satış fiyatı: 4.990 TL
  • Yaklaşık 23-27 kg 1/7 hisse Büyükbaş- Kemiksiz hisse: 11.990 TL
  • Yaklaşık 16-20 kg Koç Kıvırcık: 6.690 TL

*Bazı kredi kartlarına taksit seçeneği mevcut*

Öte yandan bir diğer seçenek olarak A101'den kurbanlık alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. İslam esaslarına uygun olacak şekilde seçilen ve gerekli sağlık kontrollerinden geçen kurbanlıklar, kesildikten sonra toplu halde soğutma odalarında bekletiliyor. Ardından uygun sıcaklığa düşen kurbanlıklar 4 temel parçaya bölünerek tam ve kemikli olacak şekilde özel poşetlerde kolilere yerleştiriliyor. Hazır olan kurbanlıklar adrese teslim edilerek alıcıya ulaşıyor. 

Kurbanlık alınacak yerler

Kurbanlık alınacak yerler

A101 2023 güncel kurbanlık fiyatları ise şu şekilde;

Yaklaşık 20-23 kg 1/7 hisse Büyükbaş- Kemiksiz hisse: 8.590 TL
Yaklaşık 16-19 kg Karaman Koç: 6.590 TL

*Bazı kredi kartlarına taksit seçeneği mevcut*

Migros veya A101 dışında kurbanlık alışverişi yapabileceğiniz bir diğer yer ise Carrefoursa olacaktır. %100 yerli besi kurbanlıklar Afyonkarahisar ve Aydın'daki çiftliklerde özel olarak yetiştirilerek veteriner hekimlerin kontrolünden geçer. Din görevlisi, noter ve veteriner hekimler tarafından kesimi gerçekleştirilen kurbanlıklar, kesim sonrası ayrı bir ortamda muhafaza edilir. Daha sonra soğuk zincir korumasında bekletilen kurbanlıklar paketlenerek alıcıya teslim edilir.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı

Carrefoursa 2023 güncel kurbanlık fiyatları ise şu şekilde;

  • Sakatat dahil 12-15 kg Kıvırcık Koç satış fiyatı: 5.950 TL
  • Sakatat dahil 20-23 kg Kemiksiz et 1/7 hisse Büyükbaş: 9.490 TL

*Bazı kredi kartlarına taksit seçeneği mevcut*

İYİ BAYRAMLAR DİLERİZ!

Kurban Bayramı için en keskin bıçaklar! En kaliteli bıçak modelleri 2023

İLİŞKİLİ HABER

Kurban Bayramı için en keskin bıçaklar! En kaliteli bıçak modelleri 2023
Kurban kesme şartları neler? Kadınlar kurban kesebilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Kurban kesme şartları neler? Kadınlar kurban kesebilir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0